Gode serier
SPONSORERET indhold

7 aktuelle serier du kan se, når du er færdig med SKAM

Snart slutter 3. sæson af SKAM, og du havner i et frustrerende serie-limbo – midt i vinteren, seriernes højsæson, hvor du ellers skulle putte dig under dynen og binge watche i timevis helt uden dårlig samvittighed. Panik! Hvad gør du? Læs med her!

Foto: NRK
06. dec. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Efteråret har her på redaktionen i høj grad været præget af den norske ungdomsserie SKAM, som har fået os alle til at se vores tidlige ungdomsår i et nyt, nostalgisk lys. Men nu er 3. sæson af serien snart nået til vejs ende, sidste afsnit vises 16. december, og vi kan allerede mærke tomheden snige sig ind på os.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du se serien, alle taler om

Vi har overvejet at se den hele forfra på DR3. Men når vi tænker bare lidt nærmere over det, er der jo masser af andet serieguf at kaste sig over i disse mørke dage, som jo kalder på binge watching under dynen. Derfor har vi sammensat denne liste med bud på aktuelle serier, man passende kan gå i gang med, når man har sagt pænt farvel, og på gensyn ikke mindst, til Isak, Even og livet på "Nissen".

1. The Crown:

Serien om den engelske Dronning Elizabeths tidlige regeringstid har på kort tid fået massiv omtale – måske fordi den udfylder et tomrum efter en anden ærkeengelsk, historisk serie, nemlig Downton Abbey, som sluttede i 2015 under stor protest fra seriens mange dedikerede fans. The Crown havde premiere 4. november 2016, er eftersigende Netflix' dyreste satsning til dato, og planen er, at den skal bestå af seks sæsoner med ti episoder i hver. Traileren lover drama, en stærk kvinde i front og, ikke mindst, smukke kjoler – vi skal i gang nu!

Kan ses på Netflix.

2. Mr. Robot:

Hacktivisme og cybersikkerhed har været et af kulturårets helt store temaer. Serien Mr. Robot slog dog temaet an allerede i 2015 og fik kolossal ros for udførelsen – den har blandt andet vundet en Golden Globe i kategorien Bedste TV-serie. I 2017 kommer 3. sæson, og det er derfor nu, at du skal hoppe med på vognen og få set de to første sæsoner. Serien følger den unge Elliot Alderson, som arbejder hos IT-sikkerhedsvirksomheden Allsafe og kæmper med social angst og depression. En dag bliver han hyret som hacktivist af en mystisk Mr. Robot, og det får naturligvis konsekvenser for både Alderson og Allsafe – og mange flere til.

Kan ses på HBO Nordic. 

3. Gilmore Girls:

I den lettere afdeling finder vi 00'er-serien Gilmore Girls, som er blevet aktuel igen, fordi holdet bag netop har kastet sig ud i en "reunion sæson" under titlen "A Year in Life". Der er med andre ord dømt ægte nostalgi for fansene, der fulgte Lorelai Gilmore og hendes datter Rory i tykt og tyndt gennem de første 7 sæsoner. Den nye sæson havde premiere 25. november.

Kan ses på Netflix. 

4. Girls:

Hvis du ikke er helt opdateret på Lena Dunhams Girls-univers, kan vi anbefale dig at sætte i gang NU. Sjette, og uigenkaldeligt sidste, sæson af den efterhånden nærmest kultiske serie ruller nemlig over skærmene verden over 13. februar 2017, og så er det godt at være forberedt. Serien, som har Lena Dunham selv i hovedrollen som den lettere narcissistiske forfatterspire Hannah Helene Horvath, har sat sit tydelige præg på pop- og ungdomskulturen de seneste par år og modtaget ros fra flere sider for sin ambition om at portrættere unge kvinder på en anderledes, mere realistisk og humoristisk måde, end mange traditionelle tv-produktioner.

Hele serien kan ses på HBO Nordic. 

5. Westworld:

Westworld er allerede blevet hypet ud over det sædvanlige – og det med god grund. Serien, som er instrueret af Christopher Nolans mindre kendte bror, Jonathan Nolan, tager favntag med nærmest skræmmende aktuelle emner som robotteknologi og kunstig intelligens i et univers bygget op omkring en futuristisk forlystelsespark, hvor grænserne mellem mennesker og robotter i den grad må siges at være udflydende. Som en sidste trumf, der skal overbevise dig om at give serien en chance, kan vi nævne, at Sidse Babett Knudsen kan opleves i rollen parkbestyrer. There you go! Serien udkom 3. oktober.

Kan ses på HBO Nordic. 

6. Stranger Things:

Hvis du ikke allerede har slugt 1. sæson af denne serie råt, så snart den udkom, så kan du passende sætte alle kræfter ind på binge-watchingen nu. 2. sæson udkommer nemlig i 2017, og vi glæder os allerede. Serien befinder sig et sted mellem sci-fi og horror og handler om de mystiske begivenheder omkring en lille drengs forsvinden i 1980'ernes Indiana.

Kan ses på Netflix. 
 

7. Big Little Lies:

Okay, den udkommer først 20. februar 2017, men den skal altså nævnes. Big Little Lies kunne nemlig let gå hen at blive vores næste store TV-serie-crush. Serien bygger på en bestsellerbog af samme navn, er instrueret af Jean-Marc Vallée, instruktøren bag bl.a. Dallas Buyers Club, og har et ret imponerende cast – vi nævner i flæng: Nicole Kidmann, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgaard og Zoë Kravitz. Den handler om en gruppe mødre og veninder, som hver især kæmper med deres private problemer i et ubehageligt konkurrencepræget velhavermiljø, hvor alle synes at have skjulte agendaer. Det hele tager, fornemmer man i traileren, en ret dramatisk drejning i løbet af serien.

Kan ses på HBO Nordic fra 20. februar 2017. 

LÆS OGSÅ: "Det første kys er blevet erstattet af det første knald, og ingen gider længere at gøre noget ud af sig selv"

LÆS OGSÅ: 'Orange is the New Black'-stjerne bryder vigtigt tabu

LÆS OGSÅ: 25 år efter: Noora og William mødes som voksne i ny SKAM-parodi