Teenager i 00'erne
SPONSORERET indhold

12 ting fra 00’erne, der vil gøre dig nostalgisk

Husker du bamsesko, D&G-toppe og Friis & Company-tasker? De her 12 ting vil tage dig tilbage til 00’erne.

Af: Cille Lewinsky Foto: Getty Images
24. aug. 2017 | Mode | Eurowoman

Hvis du var teenager i 00’erne, husker du stensikkert, hvordan du tiggede og bad din mor om et par Kawasaki-sko, der kunne matche dine (knap så originale, men mega seje) Miss Sixty bukser. 00’erne var pop-pigernes årti med et festfyrværkeri af lidt for lavtaljerede jeans, lidt for korte mavebluser og lidt for store bamsesko. Vi har samlet 12 af de mest nostalgiske (og, indrømmet, ret kiksede) modetrends fra 00’erne.

1. Punk Royal-bukserne

Foto: Morten Vest/pressefoto fra dokumentaren "Punk Royal - et brand på røven"

Militærlooket havde i den grad sin storhedstid i 00’erne. Særligt hittede de army-grønne Punk Royal-bukser, der med det famøse tryk på numsen kunne gøre selv klassens mest stille og uskyldige pige lidt mere rå.

2. Partisaner-tørklædet

Foto: e-scarf.dk

Det ternede, nærmest lasede partisaner-tørklæde fyldte også godt i modebilledet i de gode gamle 00’ere. Tørklædet blev også kaldt Palæstina-tørklædet eller PLO-tørklædet, da det havde sin oprindelse som venstrefløjens politiske halsklud i Palæstina. Særligt var partisaner-tørklædet PLO-lederen Yassir Arafats faste signatur. Men det var næppe årsagen til, at dit 00’er-jeg rendte rundt med netop det tørklæde om halsen i skolegården. 

3. Dolce & Gabbana-undertrøjen

Foto: Ebay

Dolce & Gabbana-undertrøjen – eller D&G-trøjen, som den så flot blev kaldt - var 00’ernes helt store favorit blandt unge piger. Sammen med et tykt lag foundation og en perlehalskæde var D&G-trøjen en fast del af pop-moden. Den fandtes både i hvid, sort og leopard, selvfølgelig. 

4. Kawasaki-skoene

Foto: Kawasakifootwear.com

Kawasaki-sko var et must-have i 00’erne. De kunne fås i alverdens farver, og hvis man samtidig havde skiftet snørebåndene ud med nogle i en anden farve, var man helt med på beatet.

 5. Friis & Company-tasken

 

 

Foto: Carrialong.dk

Alle de seje piger i 00’erne havde en Friis & Company-taske. Taskerne havde et krone-logo med similisten, der gjorde Friis & Company-tasken let genkendelig og brugbar til både fest og hverdag. 

6. Bamsestøvlerne

Foto: iStock

Alle husker nok bamsestøvlen. Den bløde, varme sutsko-lignende støvle, som kunne holde fødderne varme – bortset fra når det regnede eller sneede. Så blev fødderne langsomt mere og mere våde og kolde. Godt, at de ikke er kommet tilbage siden…

7. Flying A-tasken

Foto: Re-bag.dk

Du husker nok gymnastiktimen, hvor alle havde deres postkasserøde Flying A-taske med. Den var stor, rummelig og praktisk. På trods af populariteten i 00’erne var det dog ikke nok til at sikre Flying A’s overlevelse, der desværre måtte dreje nøglen om. Vi har savnet dem lige siden.

 8. Everlast-bukserne

Foto: Sportsmaster.dk

Enhver pige med respekt for sig selv havde et par Everlast-joggingbukser. De kunne bruges både til hverdag og til træning – en slags alt- i-én-buks.

 9. Lavtaljede Miss Sixty-cowboybukser

Foto: Getty

Selvom Miss Sixty var dyre jeans, var det næsten allemandseje i 00’erne. Havde man ikke råd til dem, kunne man altid finde dem brugte på Trendsales eller Den Blå Avis. Og hvis ikke man var indehaver af det populære italienske jeans-mærke, havde man helt sikkert et par Diesel eller G-star jeans.

 10. Det brede talje-bælte

Foto: Smikka.dk 

På trods af, at mavefedtet væltede udover bæltets kant, og det aldrig har klædt nogens krop at have et bredt, stramt bælte under brystet, så var talje-bæltet et hit i 00’erne. Lad os håbe, det ikke kommer tilbage igen.

 11. Burberry-tørklædet

Foto: Getty

Alle husker det klassiske Burberry-tørklæde i beige med tern, som pludselig hang på alle. Hvis man var helt vild, kunne man også købe tørklædet i pastelfarver som lyseblå eller lyserød. Og det var vi selvfølgelig.

 12. Nøglekæden om halsen

Foto: Therealreal.com

Som en del af poptøs-kulturen var det meget moderne at have en nøglekæde omkring halsen. Den skulle helst være fra Gucci eller Louis Vuitton, og så skulle man gerne have en hvid eller sort perlehalskæde på sammen med den. Den kunne også sagtens være fake – typisk indkøbt på en eller anden studietur til en europæisk storby som Rom eller Paris.

Læs også: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne

Læs også: 21 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du var teenager i 00’erne

Læs også: 7 tegn på at 00’erne er tilbage i modebilledet