SKAM
SPONSORERET indhold

Her er de 10 mest romantiske øjeblikke i SKAM

16. december er det slut med SKAM i denne omgang – i hvert fald indtil fjerde sæson er klar til at rulle over skærmene. Vi tager her et tilbageblik på de første tre sæsoners mest romantiske øjeblikke.

Af:: Anne Bang Foto: NRK
01. dec. 2016 | Livsstil | ALT.dk

SPOILER ALERT- Denne artikel afslører centrale dele af handlingen i de første 3 sæsoner af serien SKAM.

Når sidste afsnit af tredje sæson rammer skærmene 16. december 2016, bliver det også et foreløbigt farvel til den norske ungdomsserie SKAM. Holdet bag serien har endnu ikke løftet sløret for en lanceringsdato for fjerde sæson. Det eneste, vi ved, er, at den kommer engang "til foråret".

LÆS OGSÅ: Hvem bør være hovedperson i næste sæson af SKAM?

Selvom SKAM er meget mere end søde love stories, vil vi dog, som en lille på-gensyns-salut, gerne hylde de mange fine øjeblikke, hvor vores hovedpersoner finder sammen med én, de holder særligt meget af – ofte efter, at de, helt som i eventyrene, har måttet gå så grueligt meget igennem. Derfor har vi her samlet de første tre sæsoners mest romantiske øjeblikke.

Hvilket er dit yndlingsmoment?

1. SÆSON 1, EPISODE 7: TEENAGEVÆRELSESIDYL

Foto: NRK

Første sæson af SKAM fokuserer i høj grad på det ustabile forhold mellem hovedpersonen Eva og kæresten Jonas, som hun konstant tvivler på og mistænker for utroskab. Men der er dog også øjeblikke, hvor tvivlen bliver skubbet til side, og de to forenes i ægte teenageværelsesromantik – komplet med idolplakater på væggene, kærlige drillerier og lange kys.

Se afsnittet her. 

2. SÆSON 1, EPISODE 11: VERDENS SØDESTE BREAK-UP? 

Foto: NRK 

Kan et break-up være romantisk? Efter at have set sæsonfinalen på første sæson af SKAM må svaret være et rungende ja. Eva får endelig fortalt Jonas, at hun "bliver nødt til å finne ut hva hendes egne meninger er", og der krydsklippes fint imellem tale og dialogløse kyssescener, hvor de to tager følelsesladet afsked. Og så har Eva en ret stærk monolog, hvor hun på en overraskende moden måde får sat ord på de ting, hun har gået med for sig selv igennem hele første sæson:

– Det føles som jeg måtte gi opp alt bare for å bli sammen med deg. Jeg ditchet bestevenninnene mine. Du sier jeg bare gjør det andre syns er kult. At jeg ikke har egne meninger. Det er så urettferdig. For det er jo ikke sant. For jeg valgte jo deg. Og det var et veldig dumt valg. Men jeg gjorde det iallfall ikke for å være populær.

Respekt Eva!

Se afsnittet her.

3. SÆSON 2, EPISODE 3: I KNOW WHAT YOU'RE PLAYING 

Foto: NRK

Anden sæson er i høj grad dedikeret til romancen mellem Noora og skolens mest eftertragtede fyr William, og allerede i trejde afsnit er optrapningen godt i gang. Noora er strandet hjemme hos William efter en fest (og vist lidt af egen fri vilje). Hun hiver hans guitar frem og begynder at spille på den, egentlig for at gøre grin med ham, men til sidst i scenen kan man alligevel tydeligt mærke, at der er meget mere på spil for hende under den lidt hårde overflade.

Se afsnittet her. 

Se meg inn i øynene og si at du ikke liker meg. Så skal jeg gi meg.

William Magnusson, SKAM sæson 2, episode 5

LÆS OGSÅ: Derfor elsker alle Noora fra SKAM

4. SÆSON 2, EPISODE 5: DET FØRSTE KYS

Foto: NRK

I afsnit 5 af sæson 2 er det William, vi tager hatten af for. Han afslører elegant Noora i hendes hard to get-spil, da han befaler:

– Se meg inn i øynene og si at du ikke liker meg. Så skal jeg gi meg.

Det kan hun jo ikke sige og mene det, den kære Noora, selvom hun ihærdigt forsøger. Det ender selvfølgelig med, at Noora glemmer alle principper, løber efter William og kaster sig i armene på ham. Ikke et øje tørt.

Se afsnittet her. 

5. SÆSON 2, EPISODE 6: NOORA OG WILLIAM MORGENEN EFTER

Foto: NRK

Dette billede taler vist for sig selv. Noora og William vågner op sammen efter Penetrator-festen med hooke-auktionen, og alt er idyl, forelskede smil, rodet morgenhår og varme solstråler ind ad vinduet. Giv os en lille bid af dét der tak, tænker vi!

Se afsnittet her. 

6. SÆSON 2, EPISODE 11: WILLIAM VENDER TILBAGE

Foto: NRK

Man er lige ved at tro, at denne hjerteskærende scene er enden på William og Noora. Og så er det rent faktisk kun begyndelsen. Åh lettelse, da William dukker op i baggrunden, mens Noora grædefærdig taler i telefon med Eva. Glem London, William, hvem ville stikke af fra Noora?!

Se afsnittet her. 

7. SÆSON 2, EPISODE 12: NOORA OG WILLIAM MORGENEN EFTER PT. 2


Foto: NRK 

Et gennemgående motiv i SKAM er to unge mennesker filmet oppefra i en seng i en slags "the morning after"situation. Med sammenflettede arme og ben og søde, søvnige smil. Og i denne scene gør det det kun mere ømt, at William for blot et afsnit siden var ved at stikke af til London.

Se afsnittet her. 

8. SÆSON 3, EPISODE 4: POOL-KYSSET 

Foto: NRK

Den store forløsning, i første omgang i hvert fald, på Isak-Even-greierne i tredje sæson af SKAM er selvfølgelig scenen, hvor de to stikker af fra deres kedelige damer og cykler ud i det blå, for til sidst at havne sammen i en pool i nogle fremmede menneskers kælder. Scenen er desuden et ekko af en anden vildt romantisk filmscene – nemlig den mellem Romeo (Leonardo DiCaprio) og Juliet (Claire Danes) i Baz Luhrmanns 1996-version af den klassiske historie om Romeo og Julie, "Romeo+Juliet".

Se afsnittet her. 

9. SÆSON 3, EPISODE 5: ISAK + EVEN

Foto: NRK 

Denne scene gengiver til præcision scenen i 2. sæson, afsnit 12, hvor Noora og William krøller sammen på sengen. Her er det bare Isak og Even, vi ser i øm omfavnelse hjemme hos Isak. Og dét havde vi ventet på.

Se afsnittet her. 

10. SÆSON 3, EPISODE 7: SURPRISE! 

Ringer han? Ringer han ikke? Even er svær at blive klog på, men da han pludselig står ude foran Isaks dør, mens Isak og drengene holder vors, smelter vores hjerter lige på stedet.

Se afsnittet her. 

LÆS OGSÅ: Se Madonna twerke i vild Carpool Karaoke-video

LÆS OGSÅ: Her kan du få det fedeste SKAM-lir

LÆS OGSÅ: Ilse Jacobsen: Sådan bliver du iværksætter