SPONSORERET indhold

13 ting, 90’er-børn klædte sig i – frivilligt

Husker du?

Af: Mi Skjold Brix Foto: Getty Images
14. jul. 2017 | Mode | Eurowoman

90'erne er en evig kilde til underholdning. Det har vi ved flere lejligheder erfaret. Blandt andet da vi stod på hovedet i gadgetkassen og fiskede ting som tamagotchien, oppustelige møbler og discmanen op til denne liste, der vil gøre ethvert 90'er-barn nostalgisk. Det samme har vi også gjort i makeuppungen og fundet hit som sommerfuglehårklemmer og hårmascara, som du kan se på listen over skønhedstendenser, vi dyrkede i 90'erne.

LÆS OGSÅ: 29 musikvideoer fra 00'erne, som du dansede til på teenageværelset

Nu har vi så slået dørene op til klædeskabet fra dengang i de sene halvfemsere, hvor tøj ikke hang ude i det fri på tøjstativer af galvaniserede rør, men faktisk var gemt bag lystætte skabslåger – alt i alt heldigt, den massive farveglæde taget i betragtning. Det var dengang vi trak i Harley Davidson-gamacher og lyttede til Britney, en gang mere.

Tag en dyb indånding og læs med. Det bliver en tåkrummende tur, tør vi godt garantere.

1990 trends (7).jpg

Nuser-bh

H&M var vores alle sammens yndlingsundertøjspusher. Og hvis der var Nuser på de to skåle, der knap var holdt sammen af et mikroskopisk stykke stof, var det bare ekstra fedt!

1990 trends (11).jpg

Adidas-tracksuit med knapper

Adidas' bukser med knapper hele vejen op langs siden var i voldsomt høj kurs. Ikke at funktionen rigtigt kom til sin ret i praksis. Men vi var en hel generation, der havde det godt med muligheden. På samme måde, som Søren Ryge måske har det med potentielt at kunne lyne sine bukser af til shorts.

1990 trends (10).jpg

Lavtaljede jeans

Britney og hendes kumpaner var ellevilde med jeans, der var noget nær umulige for os andre at trække op om numsen. Det resulterede også i, at mange oplevede det direkte modsatte, når de satte sig op på cyklen.

1990 trends (1).jpg

G-streng

En cykeltur i de sene halvfemsere var lig med frit udsyn til medcyklisters minimalistiske underbenklæder. What a treat. R.I.P.

1990 trends (4).jpg

Eastpak

Der er formentlig en risiko for, at generationen, der var teenagere i 90'erne, i fremtiden kommer til at koste samfundet milliarder af kroner, når de skal have behandlet deres latente rygskader forårsaget af for lavt hængende rygsække.

1990 trends (6).jpg

Benvarmere

Kuldskære ankler var ikke et problem, piger døjede med i en god luns af 90'erne, hvor de gik som varmt brød på Strøget og andre mainstream shoppe-mekkaer.

1990 trends (12).jpg

Benvarmere i pels

Det var også årtiet, hvor det så ud som om, vi var resultatet af en affære mellem en muppet og et menneske, når vi stak benene i benvarmere af det mest syntetiske pels, vi kunne komme i nærheden af. Ingen dyr led overlast.

1990 trends (2).jpg

Lange læderjakker

Matrix' kostumedesigner var sent på den, da hun stoppede Keanu Reeves i den knælange lædersag i rollen som Neo. Vi var mange, der rokkede læderjakke til den lidt (for) lange side snøret med et bælte laaaang tid før. Desværre.

1990 trends (1).png

Militærprint i farver

Nogle ting skulle bare aldrig været undsluppet kasernen. Takket være militærets camouflage-behov endte vi herude på den anden side med videreudviklinger i orange, blå og lyserød. Det står jo så fint til Buffalosko.

1990 trends (9).jpg

Plateausko

Pygmæernes årti var 90'erne, hvor de steg i graderne med flere centimeter snøret på fødderne. Det gjorde vi andre også. Med ankelskader til følge. Heldigvis havde vi benvarmerne til at lindre.

1990 trends (8).jpg

Boxershorts

Vi gik på jagt i mændenes undertøjsafdeling og råkøbte af deres satinboksershorts med Nuser-print og Simpsons-figurer. Perfekt nattøj, hvis vi ignorerer deres tendens til at søge mod armhulen eller gøre alt på deres vej elektrisk ladet.

1990 trends (3).jpg

3/4 alting

Både bukser og bluser gav op tidligere end passende i 90'erne og efterlod frit udsyn til ankler og håndled. Ofte i et skråt snit, der tilføjede lidt "friskhed" til looket.

1990 trends (5).jpg

Fiskerbukser

Bukserne, der var plads til at vokse i. Meget. Og som modarbejdede sin ejermand langsomt, når snoren gradvist blev løsere og løsere med overhængende risiko for at efterlade os på åben gade i kun Nuser-trusse og stroptop og ligne en, der spontant havde tabt 70 kilo.

Anbefalet til dig