Tv-serien Venner og berømte replikker
SPONSORERET indhold

16 geniale udtryk, som tv-serien Venner lærte os at elske for livet

Tv-serien Venner er for længst sluttet med at sende nye afsnit over skærmen, men i vores hjerter lever den videre for altid. Vi har samlet 16 måder, hvorpå du stadig kan holde den i live i din hverdag.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
25. jul. 2017 | Livsstil

1. How' you doin'?

Åh Joey, åh Joey, det blik, det blik... Verdens mest ikoniske scorereplik. Punktum.
Brug den hvornår: Altid. Hver gang du møder nogen/noget med en puls:

Også hvis de er langt væk eller hørehæmmet. Den kan bruges på alle:

2. THAT IS BRAND NEW INFORMATION!

Hvis vi nogensinde skulle begå en forbrydelse, skulle det klart være sammen med Phoebe – fordi hun er så genial og diskret til at dække over ting.
Brug det hvornår: Når du har gjort noget, du udmærket godt ved, du ikke burde have gjort, og dine venner prøver at belære dig om det:

3. We were on a break!

Stakkels Ross, men... Det lærte os alle, at hvis du og kæresten får lyst til at teste "pause"-idéen i et forhold, så skal du ikke tro, at du kommer ud af gris-gris på en masse teknikaliteter.   
Brug den hvornår: Hver gang du bliver taget i en overspringshandling af din chef:

4. Joey doesn't share food

Joey er en mand efter vores hjerte. Men allermest mest mave! <3
Brug den hvornår: På din supernærige ven, som aldrig selv skal have pomfritter, når I bestiller, men som hellere end gerne kaster sig over din bakke, som var vedkommende en kleptoman ved Tutankhamons grav:

5. Oh. My. Gaaaaaaaaaaawd.

(Sagt über nasalt på Janice-måden – og gerne med håndfagterne)
Janice, du var aldrig rigtig savnet, når du blev skrevet ud, og så alligevel ELSKEDE vi dig, hver gang du kom tilbage med denne ene replik.
Brug den hvornår: Altid skøn at smide som ironisk kommentar, hvis dine venner kræver, at du udviser entusiasme for en eller anden (ny) hvid T-shirt, de har købt (som ligner alle de andre...):

6. LONDON, BABY!

Joeys yndlingsreplik under heeeeele turen, da banden skal til bryllup i London. Den bliver ikke brugt ét gram for meget, som man siger.
Brug den hvornår: Den er svær, ikk', vi ved det godt... (men hvis dine rejsekammerater ikke brokker sig, bruger du den ikke nok!)

7. I know!

Selvfølgelig sagt med Monicas overpitch i stemmen.
Brug den hvornår: Hver gang du ved noget, som dine venner også skal vide, du vidste:

8. Smelly cat, smelly cat..

Kan du høre den linje uden at afslutte med: "...what are they the feeding you?" Næppe!
Brug den hvornår: Hver gang du får fingrene i en guitar. Eller hver gang samtalen falder på noget med katte:

9. Whoo-pah

Chandler kan ikke lave den seje ”swush”-lyd, når man svinger hånden så hurtigt, at den laver lyden af en pisk i luften, men så hjælper han den bare lidt på vej med sit eget seje ord. We love.
Brug den hvornår: Hver gang du vil afslutte en snappy pointe på en virkelig awesome måde:

10. Bamboozled!

Det er, som drengene selv udtrykker det: "The best game EVER!" Joey skal til audition som vært på en ny tv-quiz, hvor drengene leger deltagere, mens han øver sig. Og ja, det er vist det, vi forstår af det spil, fordi det er fuldstændig uforståelige regler, men ellers er det great! (P.S. vi elsker alt ved internettet for, at der rent faktisk er nogen, der har udviklet en version af Bamboozled)
Brug det hvornår: Når en af dine venner spørger, hvad I skal spille ("lets play Bamboozled"). Men mest af alt, når nogen taber - også generelt i livet, naturligvis - så råber du højt, som den gode ven, du er:

11. I wish I could, but I don't want to.

Phoebes gyldne replik til Ross i pilotafsnittet.
Brug den hvornår: Når nogle beder dig om at hjælpe med noget, som de egentlig burde kunne gøre selv. Og naturligvis hver gang nogen "lige skal have hjælp til at flytte, men du får jo et tarveligt stykke pizza og en lunken Harbo-øl for det", så er det også en fuldstændig legitim undskyldning:

12. He's her lobster

Lad det være sagt med det samme: Phoebe er jo genial. Når det er sagt, så lærte hun os (blandt andet!), at hummere finder en mage for livet – så de finder ud af det i den sidste ende uanset hvad.
Brug den hvornår: Vi har alle det dér par i vennegruppen, som bare ikke har kunnet finde ud af det, selvom alle andre godt ved, at de burde finde ud af det, og når de så endelig finder ud af det <3

13. [Forkert brug af citationstegn]

Joey har jo ret... Det "kan" både være svært "på" skrift og "i" tale.
Brug det hvornår: Når nogen står og siger noget åbenlyst, og/eller du lige vil spice en samtale op (helst med en person, der har humor.. og som har set Venner):

14. Still talking, lips moving

Som lillesøster følger man Monica hele vejen i banken med den dér...
Brug den hvornår: Klart bedst at bruge på søskende, der afbryder. Men selvfølgelig også bare hver gang du siger nogle uundværlige guldkorn på fx jobbet, og en eller anden nobody Kurt fra Marketing forsøger at afbryde dig:

friends Still talking lips moving.jpg

15. You're so pretty

Rachel til Joey, når han siger noget (pænt) mindre skarpt (det sker et par gange undervejs i serien...)
Brug den hvornår: Når én i venneflokken får sagt noget blankt, kigger du overbærende på dem:

Der er også denne variant, hvor man ligesom selv tager den på sig <3

16. [Alternativ fuck-finger]

Ross - den pæne mand - lærte os den fineste måde at vise verden sin utilfredshed. Du slår to knyttede hænder sammen og vrænger ansigt. Uhh, tag den, verden!
Brug det hvornår: Hver gang nogen er en røv, er det bare op og vift med de knyttede poter – vi, dine venner, forstår dig fuldt ud!

Og den udvidede version – for de ÆGTE kendere:

Anbefalet til dig