Velsmagende pigenavne til baby
Foto: Getty Images Hvis du har svært ved at finde et originalt navn til baby, kan du overveje et velsmagende et af slagsen.

Velsmagende pigenavne til baby

29 pigenavne der er lige til at spise

Musling, Trifli eller Mynte - hvis du har svært ved at finde et originalt navn til din baby, kan du overveje pigenavne, der får mundvandet til at løbe.

Små babyer med michelin-tykke lårbasser – lår der er lige til at spise. Buttede babyer er bare bedårende. Og hvorfor ikke give din lille baby et navn, der får mundvandet til at løbe? Der findes nemlig masser af muligheder for at gå på navne-safari i madens verden.

Du kender måske allerede til Paprika, Mynte og Chili, men hvad med Musling, Trifli eller Drue?

Flere kendisforældre er hoppet med på madbølgen. Skuespiller Gwyneth Paltrows datter hedder Apple, og sangeren Bob Geldorf kaldte en af sine døtre for Peaches. Herhjemme har vi skuespillerne Paprika Steen og Chili Turell.

LÆS OGSÅ: 15 babynavne inspireret af Disney

Det er imidlertid et mere moderne fænomen at opkalde sine børn efter mad, siger navneforsker Eva Meldgaard, og de spiselige navne er hovedsageligt møntet på hunkønsvæsener.

– Man synes nok, at mad er mere tuttenuttet og pige-agtigt. Derfor passer den type af navne bedst til piger. Navnene er ikke så maskuline, siger navneforskeren.

Der findes dog en lille håndfuld af velsmagende navne til drenge som Feta og Taco. Har du en sød tand er det også muligt at vælge Daim eller Mango til sønnike.

Her er 29 velsmagende pigenavne

Apple

Anis

Brie

Bønne

Candy

Cherry

Chili

Clementine

Drue

Figen

Ginger

Gouda

Hirse

Hyben

Kiwi

Limone

Melis

Mint

Mirabelle

Musling

Mynte

Olive

Papaja

Paprika

Peach

Persille

Soya

Spire

Trifli

Se, hvad vi ellers skriver om: Navne og Pigenavne