Ida Chemnitz Lundsteen bare_byg bolig instagram
SPONSORERET indhold

Vores indbyggede badekar på terrassen høster altid mange likes

I april 2020 købte Ida og hendes mand dette sommerhus medfølgende vandskade, regn gennem stueloftet og en vished om at ALT i huset skulle renoveres. Kom med indenfor i deres nyrenoverede sommerhus.

Af: Hanne Bang Foto: Privat
20. nov. 2021 | Bolig | ALT.dk

Ida Chemnitz Lundsteen er kvinden bag profilen @bare_byg og sammen med sin mand har hun sat det lille fine sommerhus i stand fra bunden. Parret, der elsker at bygge og skabe kreative indretningsløsninger sammen, har lavet stort set alt selv. Lige fra det flotte køkken-alrum til badeværelset OG det indbyggede badekar på terrassen.

Kom med inden for her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Ida Chemnitz Lundsteen, jeg er 33 år, og jeg har tidligere arbejdet som socialrådgiver. Nu er jeg selvstændig indenfor indretning og istandsættelse. Jeg bor sammen med min mand Edward og vores søn Georg, som er 1 år. Vi bor p.t i et sommerhus i Lejre kommune ved smukke Ejby Ådal, og derudover har vi en lejlighed på Vesterbro.

Den gamle veranda er blevet til et lille gæsteværelse/kontor og en entre.
Husets gamle veranda er bygget om til et lille gæsteværelse/kontor og en entre.

Entre: https://www.instagram.com/p/CPXkuLtDgxC/

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid synes, at det var sjovt at indrette, men det tog særligt til, da jeg mødte min mand i 2017. Vi boede i en 2-værelses lejlighed på Vesterbro og manglede plads. Derfor byggede vi en seng med plads til opbevaring, et væg-væg/gulv-loft-skab, samt et nyt badeværelse og køkken med ekstra plads. Alt det fik vi bygget uden at gå på kompromis med gulvpladsen.

Vi fik stille og roligt erhvervet os mere værktøj, set flere gør-det-selv-videoer på YouTube, og i takt med at flere og flere byggeprocesser lykkedes, fortsatte vi. Det er vores hobby og vores drive, og så elsker vi at istandsætte og indrette sammen.

Jeg begyndte at dele billeder på instagram, efter renovationen af vores sommerhus var gået i gang, for jeg ville gerne dele istandsættelsesprocessen med vores venner og familie. For at tage hele byggeprocessen lidt ned på jorden, endte jeg med at kalde profilen for @bare_byg. Det gjorde jeg, fordi jeg mener, at alle kan bygge, og at man godt må sige ”pyt”, hvis det ikke går som planlagt. I bund og grund er det ’bare’ at bygge lidt om igen.

Samtidig skal det også forstås lidt ironisk, da intet ’bare’ er, når man bygger. Og at man på ingen måde skal underkende, hvor omfattende det er at sætte i stand og indrette, både i forhold til tid, omkostning og ressourcer generelt.

Jeg optog en videodagbog hver morgen, mens vi byggede, og da der begyndte at stå rum færdige, var det sjovt for mig at sammenligne de nuværende rum med, hvordan de havde set ud. De før- og efterbilleder begyndte jeg stille og roligt at dele ud af, og det tog så form.

I stuen har de bygget en fin alkove med plads til opbevaring.
I stuen har de bygget en fin alkove med plads til opbevaring.

Beskriv din stil?

Min stil er at tænke løsninger ind. Min mand og jeg har istandsat små boliger, hvor hver en centimeter skulle tænkes ind og benyttes. Derfor blev jeg opmærksom på at indrette i dybden. ”I dybden” betyder for mig at tænke indretningsprocessen ind allerede under istandsættelsen, og dermed bygge vægge eller gulve op omkring noget, hvis det er muligt.

Desuden hviler min stil meget i at indrette et hjem med respekt for dets oprindelige udtryk, dog gerne med et twist af nytænkning, forsigtige farver og nordisk minimalisme.

Tilbygningen, der tidligere var en veranda, er blevet til et fint kontor.
Tilbygningen, der tidligere var en veranda, er blevet til et fint kontor.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg ser på indretning, alle de steder jeg er. Lige fra instagramprofiler, butikker, gåture og besøg hos familier/venner. Jeg funderer ofte over, hvordan en familie har deres hverdag i et hjem, som de har valgt at bygge op på en given måde. Hvor kaffemaskinen og lænestolen har sin plads og hvor familiens hverdagstempo giver sig til udtryk i indretningen.

Jeg inspireres af rejser, både storbyferier, ferier på landet og eksotiske strandrejser. Det betyder dog ikke, at vi har eksotiske figurer alle steder i hjemmet. Jeg henter inspiration ude, og konverterer det til en stemning herhjemme, som giver mening for os og det udtryk, som vi ønsker.

Sengen i børneværelset er fra Sebra Interior.
Sengen i børneværelset er fra Sebra Interior.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det er nok vores badekar i terrassen. Et badekar, som man forventer hører til inde på et badeværelse og en terrasse, hvor man ikke umiddelbart forventer, at der befinder sig et badekar nede i. Et badekar, som på en varm sommerdag fungerer super med legedyr og sjov for vores 1-årige søn, og som på en kold vinterdag omfavner muligheden for en hjemmedate med god musik, stearinlys og en lækker drink.

Badekarret på terrassen er fra Ifö Danmark, parasol fra Skagerak og havemøbler fra FDB Møbler.
Badekarret på terrassen er fra Ifö Danmark, parasol fra Skagerak og havemøbler fra FDB Møbler.
Om dagen bliver madrassen brugt til sofa og om natten kan den foldes ud til en seng. Puderne er fra Kelim Kiosken.
Om dagen bliver madrassen brugt til sofa og om natten kan den foldes ud til en seng. Puderne er fra Kelim Kiosken.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er et råt egetræsbræt fra Hvalsø savværk, som vi skulle bruge til at bygge vores køkkenhylde af. Hylden blev skåret til af flere omgange, og hylden hænger nu smukt på køkkenvæggen. Den er blevet sæbebehandlet, og den passer fint til vores andre møbler.

Egetræshylden i køkkeet har parret selv bygget.
Egetræshylden i køkkeet har parret selv bygget.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Min kaktus vil jeg tro. Jeg købte den ca. 5 cm høj for mange år siden. Nu er den halvanden meter høj, og jeg nyder den hver dag. Vi har møbler, som er meget ældre, men de har ikke været i vores hjem lige så længe som den kaktus.

Den store kaktus har fulgt Ida og Edward i mange år.
Den store kaktus har fulgt Ida og Edward i mange år.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er vores udendørs badekar og terrasse. Jeg tror, det er fordi, at det ser eksotisk ud med turkisblåt vand i en træterrasse, og at der er mange, som drømmer sig om ferie, afslapning og kolde drinks, når de ser den.

Desuden høster vores badeværelse også mange likes. Jeg vil tro, at det blandt andet er den transformation, vi lavede med vores gamle skolehåndvask fra Den Blå Avis.

Den gamle skolevask har fået ny emalje. Brusevæggen hedder New York og er fra Cassøe.
Den gamle skolevask har fået ny emalje. Brusevæggen hedder New York og er fra Cassøe.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er vores køkkenalrum. Vi valgte selv at flytte køkkenet fra dets oprindelige rum ud i alrummet. Det, som jeg bedst kan lide ved køkkenalrummet er, at vi alle kan være sammen uden egentlig at behøve at være sammen. Vi er bare til.

Barstolene i køkkenet er fra FDB Møbler og lamperne Arigato fra Grupa.
Barstolene i køkkenet er fra FDB Møbler og lamperne Arigato fra Grupa.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Det næste, som skal ske i vores hjem er faktisk, at vi har købt et nyt hjem, som vi skal til at istandsætte. Det er en gul murstensdame fra 30’erne, som skal have en kæmpe kærlig hånd. Hun skal med respekt for sin alder have en opgradering, og vi håber at kunne præsentere nogle unikke indtænkte indretninger, som man ikke har set før.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Materialer, som forsøger at udgive sig for at være noget, som de ikke er. Altså, træ er træ. Træ er ikke træ, hvis det er plast. Giver det mening?

Reolen i kontoret har Ida og Edward også selv bygget.
Reolen i kontoret har Ida og Edward også selv bygget.

Mine favorit-Instagrammere?

@masquespacio_anas

@landfolk

@stilleben

Den gamle stenterrasse er blevet skiftet ud med en smuk træterrasse.
Den gamle stenterrasse er blevet skiftet ud med en smuk træterrasse.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Indtænk - Gentænk - Nytænk

Indtænk: Mit første indretningstip er at tænke alle indretningsideer ind så tidligt i en byggeproces som muligt. På den måde er det muligt at bygge integrerede løsninger. Og man sparer penge på at købe et færdigproduceret møbel, men får den maksimale pladsoptimering og man kan sikre sig, at man ikke støder ind i netop samme indretningsløsning andre steder.

Gentænk: Find loppefund fra Den Blå Avis eller en loppebutik. Hvis der er en lampe, sofa eller andet, som man mangler, er det bare at sætte en lille alarm på Den Blå Avis, og så får man besked, når det møbel bliver sat til salg. Jeg synes det er fantastisk smukt når møbler går fra hjem til hjem og har en historie med sig.

Nytænk: Indret anderledes og tænk ud af boksen. Tænk nyt - også nyt i forhold til de brugte møbler. Dog altid med respekt for det møbel, den bolig og det rum som skal indrettes.

Den tidligere hvide murstensvæg er blevet overtrukket med Conteco for at bibeholde det rå look. Køkkenet er fra IKEA og med en lyserød linoleum bordplade
Den tidligere hvide murstensvæg er blevet overtrukket med Conteco for at bibeholde det rå look. Køkkenet er fra IKEA og med en lyserød linoleum bordplade

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det er vores spisebord. Det er simpelthen så skrækkeligt. Vi købte det på Den Blå Avis samtidig med at vi købte sommerhuset. Det var et superkøb til prisen, og vi vidste straks, at det skulle nedslibes og sæbebehandles, ligesom alle vores andre egetræsmøbler. Men vi nåede det ikke, inden jeg ramte min termin, og den dag i dag er jeg simpelthen så glad for vores børnehave-lignende lakerede træbord i vores stue. Jeg fyrer bare en dug på det, når det skal være lidt fint.

Spisebordet er købt på Den Blå Avis og skulle egentlig slibes ned og sæbebehandles.
Spisebordet er købt på Den Blå Avis og skulle egentlig slibes ned og sæbebehandles.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

At vi har lavet stort set alt selv. Lige fra nedrivningen til istandsættelsen til indretningen. Jeg elsker, at vi har en forklaring på alle de valg, som vi har truffet. At vi ved, hvad alt er bygget op af, hvad der er bag det, hvad det kan holde til, og hvordan det giver sig til udtryk. Mest af alt, så elsker jeg at vores bolig omfavner vores hverdag, omfavner de behov, som vi har som familie.

Følg Ida Chemnitz Lundsteen her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”