Kinesisk stjernetegn
SPONSORERET indhold

Hvad er dit kinesiske stjernetegn? Find det her

Er du en Okse, Hund eller måske en Hane? I kinesisk astrologi afgør dit fødeår, hvilket af de 12 dyretegn du er – og det siger noget din person. Bliv klogere på dit kinesiske stjernetegn her.

Af: Susanne Baden Jensen
17. mar. 2023 | Livsstil | ALT.dk

I hvilket år er du født?

Ja, hvis du kan svare på det, er du allerede godt på vej til at kunne blive klogere på dig selv og din person.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Hvor vi i den vestlige del af verden inden for astrologien bruger hele fødselsdatoen for at finde ens stjernetegn, arbejder man i den kinesiske astrologi kun med personens fødeår – og et kinesisk stjernetegn er altid et dyr.

I det hele taget er der stor forskel på den vestlige og den kinesiske astrologi. 

Hvor mange kinesiske stjernetegn er der?

Der er i alt 12 dyr i den kinesiske kalender, som roterer i en cyklus på ét år ad gangen og altid i den rækkefølge, som står herunder.

De 12 kinesiske stjernetegn er:

Rotten, oksen, tigeren, kaninen, dragen, slangen, hesten, geden, aben, hanen, hunden og grisen.

Find dit kinesiske stjernetegn.jpg

Hvert dyr har forskellige karaktertræk, og under dette system mener man, at en persons karakter ligner det pågældende dyrs eller de egenskaber, som man kulturelt har givet dyrene.

Kinesisk astrologi er populært

I Kina tager mange kinesere de astrologiske dyretegn meget seriøst. Et kinesisk stjernetegn menes nemlig at bringe held og lykke til ejermanden, ligesom det fortæller noget om personens egenskaber og kvaliteter.

Læs også

Nogle dyretegn harmonerer rigtig godt sammen, mens andre ikke gør. Derfor bruger tilhængere også kinesisk stjernetegn, når de skal finde kærligheden.

Hvilket kinesisk stjernetegn er 2023?

I 2023 faldt det kinesiske nytår den 22. januar, og vi er gået ind i Kaninens år.

Om den kinesiske kalender

Du finder dit kinesiske stjernetegn ved at kigge på dit fødeår. Herunder kan du se en liste med årstal under hvert kinesisk stjernetegn og læse uddybende om de 12 dyrs symbolik.

Er du født i januar- eller februar måned er der dog et forbehold. Kinesisk nytår falder nemlig på forskellige datoer hvert år, men altid i enten januar eller februar. Er du født i en af de to måneder, skal du derfor undersøge datoen for kinesisk nytår i dit fødeår.

Hvad er dit kinesiske stjernetegn? Find det herunder...

rotten kinesisk stjernetegn.jpg

1. Rottens år

Du er født i Rottens år: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032

Karakteristika: Intelligent, hurtig, omstillingsparat, fantasifuld, charmerende, venlig.

Om stjernetegnet Rottens personlighed: Som dyret ude i naturen har du gennem hele livet en stærk overlevelsesevne, og du er eminent til at tilpasse dig forskellige situationer. Rotter er også snu og kløgtige, og det siges om mennesker i dette kinesiske astrologitegn, at de er misundelsesværdige kloge. Du er hårdtarbejdende og fuld af livskraft, og du sætter dig klare mål og har en ukuelig vilje, så du i sidste ende lykkes med dine mål. Nogle rotter kan dog også have en tendens til at blive for ambitiøse og ligefrem lidt grådige. Af personlighed er du ikke en naturlig leder. Rigdom kommer også let til personer i dette tegn. I forhold til økonomi er du forsigtig, har selvkontrol og er god til at spare. Hvor der er mennesker, er der rotter, siger man – og det siger også noget om dine sociale evner. For du er en skøn ven og partner, da du har en munter og afslappet personlighed, der bidrager med en god stemning.

Folk født i rottens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Dragens, Oksens og Abens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Hestens og Hanens år.

Farver, der bringer folk i Rottens tegn held: Blå, guld og grøn

Rottens lykketal: 2 og 3

oksen kinesisk stjernetegn.jpg

2. Oksens år

Du er født i Oksens år: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033

Karakteristika: Flittig, pålidelig, stærk, beslutsom.

Om stjernetegnet Oksens personlighed: Du bør se en stabil og stærk okse komme gående på vejen. Den er ikke sådan lige at vælte omkuld eller slå ud af kurs – og det er du heller ikke. Mennesker født i dette kinesiske stjernetegn er rolige og stabile. Du har en stor styrke, er trofast og tålmodig. Det skal dog siges, at hvis dit rolige sind presses for meget, er der et fyrigt temperament, som kan vækkes til live! Man har tillid til en Okse, og du har evner inden for ledelse, da du er arbejdsom, god til at træffe beslutninger og til at styre i én retning. Nogle vil dog også til tider opfatte dig som lidt for striks… Okser bliver på den vej, de går på, og du er lidt en tryghedsnarkoman, der er glad for rutiner. Vedholdenhed er en dyd for dig, om end den også tendere til stædighed. Du er stærkt knyttet til din familie og vil gøre alt for dem. Din retfærdighedssans er stor, og du gør dit bedste for ikke at svigte andre, ligesom du er generøs.

Folk født i Oksens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Slangens, Rottens og Hanens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Tigerens, Dragens, Hestens og Gedens år.

Farver, der bringer folk i Oksens tegn held: Rød, hvid, gul og grøn

Oksens lykketal: 1 og 4

tiger kinesisk stjernetegn.jpg

3. Tigerens år

Du er født i Tigerens år: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034

Karakteristika: Modig, viljestærk, konkurrencedygtig, kreativ, rastløs.

Om stjernetegnet Tigerens personlighed: Du bør se en tiger for dine øjne med et stort mod og god selvtillid. En tiger, der tør være i følelser, hvor du både elsker og hader. Hvis nogen gør noget forkert, så tør du også at sige det til dem direkte. I dette kinesiske tegn finder vi den fødte leder. Du er generøs, lidenskabelig og har en stærk følelse af retfærdighed. Når du møder en i "flokken”, der har det svært eller er svag, så rejser du dig gerne og støtter. Du er kreativ og god til at omsætte store idéer til praksis, og det kan være med til at gøre, at du når langt i livet og bliver rig. Dine tigernatur gør dig eventyrlysten, men som tigeren, der vandrer hvileløst rundt i cirkler, har du også en rastløs natur, der kan spænde ben for dig. Du besidder også en rebelsk side og et stort temperament, som du skal øve dig i at holde nede. På godt og ondt er du stædig og kan have svært ved at tage imod andres råd – nogle vil endda sige, at personer i Tigerens tegn kan være kæphøje og en anelse dramatiske.

Folk født i Tigerens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Hestens, Grisens og Dragens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Oksens, Tigerens, Slangens og Abens år.

Farver, der bringer folk i Tigerens tegn held: Blå, grå og orange

Tigerens lykketal: 1, 3 og 4

hare kinesisk stjernetegn.jpg

4. Harens år

Du er født i Harens år: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035

Karakteristika: Elegant, rolig, venlig, ansvarlig, følsom.

Om stjernetegnet Harens personlighed: En hare, der hopper rundt ude på marken, elsker sin frihed. Og på samme vis betyder frihed meget for dig. En anden ting fra dyret, som går igen i din person, er den bløde, stille og rolige natur. Du er mere følsom end gennemsnittet, og du undgår helst alle typer konflikter. Du har en elegant fremtoning og et charmerende væsen. Men du forstår også at rykke dig hurtigt, når det er nødvendigt. Når du har sat dig et mål, så handler du, og du lader dig ikke let distrahere. Personer født i Harens år siges at være meget høflige og have gode maner i mødet med andre. Som en opmærksom hare, der står og spejder rundt ude på marken, er du også meget opmærksom på andre mennesker. Du stoler ikke nødvendigvis let på andre, men det betyder ikke, at du viser det. Du er selvdisciplineret og typisk langt mere streng overfor dig selv, end du er overfor andre.

Folk født i Harens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Gedens, Abens, Grisens og Hundens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Slangens og Hanens år.

Farver, der bringer folk i Harens tegn held: Rød, pink, lilla og blå

Harens lykketal: 3, 4 og 6

drage kinesisk stjernetegn.jpg

5. Dragens år

Du er født i Dragens år: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036

Karakteristika: Styrke, selvsikker, intelligent, entusiastisk, lederpotentiale.

Om stjernetegnet Dragens personlighed: Drager er utrolig respekterede i den kinesiske kultur, og det er derfor ikke uden grund, at dette er et yderst populært kinesisk astrologitegn. Angiveligt fødes der gerne ekstra mange børn i dette år, fordi tegnet tillægges succes i deres karrierer og personlige liv. Drager er indbegrebet af magt og lederpotentiale. Er du født i Dragens tegn, er en af dine stærke sider din kampgejst og styrke. Du er karismatisk, har et varmt hjerte og er entusiastisk. Når du taler, lytter folk – og du kan godt lide opmærksomheden. Pas dog på, at du ikke kommer til at være for dominerende. Drager er naturligt selvsikre, ambitiøse og eventyrlystne. En drage spyer ild, og det kan du se som et symbol på din energi, din kreativitet og din evne til transformation. Men du kan også være for impulsiv, stædig og utålmodighed. Du kan nogle gange have udfordringer med at arbejde med andre, der ikke deler din vision eller lidenskab. Man vil dog gerne være på hold med en drage – for I overvinder forhindringer og når jeres mål.

Folk født i Dragens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Hanens, Rottens og Abens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Oksens, Hundens og Gedens år.

Farver, der bringer folk i Dragens tegn held: Guld, sølv, grålig hvid

Dragens lykketal: 1, 6 og 7

slange kinesisk stjernetegn.jpg

6. Slangens år

Du er født i Slangens år: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037

Karakteristika: Intelligent, gådefuld, stærk intuition, veltalende, ansvarlig.

Om stjernetegnet Slangens personlighed: En slange har en mystik over sig – og det har du også. I den kinesiske kultur ser man slanger som en slags ”mini-drager”, og de er derfor meget populære. Visdom er stærkt repræsenteret i dette tegn. Du er lige dele klog og snu, og så har du exceptionelle gode overtalelsesevner. Du er rolig og grundig, og personer i dette tegn siges at have en yderst veludviklet sjette sans. Når du skal træffe beslutninger, sker det ud fra dine følelser og din intuition. Slangen repræsenterer også genfødsel og transformation. Er man faret vild, er det slangen, der kan hjælpe dig med at finde vej igen. Du har en stærk ansvarsfølelse, og du sørger for at følge klare mål, hvilket gør, at du når til tops med det, du sætter dig for. Som person født i Slangens tegn er en anden egenskab, at du tænker meget over ting, du er skarpsindig, men også skeptisk over for alt. I kærlighed er slanger hengivne elskere, der er trofaste, men de kan dog også have tendens til jalousi og til at være lidt grådige.

Folk født i Slangens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Dragens og Hanens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Tigerens, Harens, Slangens, Gedens og Grisens år.

Farver, der bringer folk Slangens tegn held: Sort, rød og gul

Slangens lykketal: 2, 8 og 9

hest kinesisk stjernetegn.jpg

7. Hestens år

Du er født i Hestens år: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038

Karakteristika: Stærk, aktiv, energisk, spirituel.

Om stjernetegnet Hestens personlighed: Du skal se den vilde hest, der løber ude på marken for dine øjne. For af alle de kinesiske tegn er hesten den mest livlige og energiske, som samtidig er selvstændig og en udpræget individualist. Men det betyder ikke, at du går alene. Du er glad for at være sammen med andre, og andre opfatter dig som hensynsfuld og opmærksom på deres følelser. På godt og ondt har du selv svært ved at skjule dine følelser, og du hører måske ofte, at andre siger, at de kan se på dig, hvad du føler… Heste er kendt som et meget vigtigt dyr i hele menneskehedens historie, og personer i dette tegn opfattes som ledere. Du er veltalende og humoristisk, men du skal også lære at tøjle din rastløshed og din utålmodighed. En andet karaktertræk er, at du er god til logisk tænkning. Du fanger nemt essensen af ting. På kærlighedsfronten kan du være vanskelige at tæmme med dit vilde hjerte, som gerne vil ud at forfølge alt det spændende, livet har at byde på.

Folk født i Hestens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Tigerens, Gedens og Harens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Rottens, Hanens, Hestens og Oksensår.

Farver, der bringer folk Hestens tegn held: Gul og grøn

Hestens lykketal: 2, 3 og 7

ged kinesisk stjernetegn.jpg

8. Gedens år

Du er født i Gedens år: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027, 2039

Karakteristika: Rolig, mild, kunstnerisk, æstetiker, sympatisk, charmerende, stædig.

Om stjernetegnet Gedens personlighed: Af alle de 12 kinesiske dyretegn betragtes geden som det mest blide og anstændige tegn. Du er også meget kreativ, kunstnerisk og har en veludviklet æstetisk sans. Du er et charmerende, livligt - og ja, også et stædigt væsen... Det er ikke her, vi finder flest naturlige ledere, men som ged er du en vigtig del af flokken. Du mister sjældent besindelsen eller bliver aggressiv. Du bekymrer sig om andres følelser og har aldrig til hensigt at såre folk. Et stærkt træk ved dig er, at du ser andre menneskers problemer fra forskellige perspektiver. Du er omsorgsfuld, og geden repræsenterer diplomati. Du har omvendt også brug for andre, for nogle gange er du lidt passiv, og du kan have en tendens til at være pessimistisk og se de dårlige sider af tingene. Det gør, at du har brug for støtte og en forstående omgangskreds – og du kan til tider blive opfattet som opmærksomhedskrævende.

Folk født i Gedens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Harens, Hestens og Grisens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Oksens, Hundens og Tigerens år.

Farver, der bringer folk Gedens tegn held: Brun, rød og lilla

Gedens lykketal: 2 og 7

abe kinesisk stjernetegn.jpg

9. Abens år

Du er født i Abens år: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040

Karakteristika: Nysgerrig, skarp, smart, ærlig, fræk.

Om stjernetegnet Abens personlighed: Det er de færreste af os, der ikke får et smil på læben, når man ser en legesyg abe. Og sådan er det også med dig og dit væsen: Du er født til at have strålende sind. Aber er genetisk tæt forbundet med mennesker, og personer født i dette år er ofte meget populære og vellidte. Her findes der ofte ægte ”festaber”. Du har nemlig gode sociale færdigheder, du er pjattet med at snakke, og du kan få folk til at grine. Men du kan også finde de rolige sider frem, og du er en god og meget empatisk ven, der gerne lytter til andres tanker. Når du bliver spurgt om noget, skal man dog også forvente et ærligt svar, som ikke pakker noget ind. Du har et skarpt hoved og en stærk krop, hvilket gør, at du præsterer godt i arbejdslivet. Her viser du også initiativ, og du er ikke bange for nye udfordringer. Omvendt er tålmodighed ikke din stærkeste side. Du er hjælpsom, men kan også være drilsk. Og så har aber noget med at prale og tage lidt (for store) chancer, hvilket kan blive en stopklods for at opnå succes.

Folk født i Abens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Oksens og Harens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Tigerens og Grisens år.

Farver, der bringer folk Abens tegn held: Hvid, blå og guld

Abens lykketal: 4 og 9

hane kinesisk stjernetegn.jpg

10. Hanens år

Du er født i Hanens år: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041

Karakteristika: Opmærksom, hårdtarbejdende, modig, lidt dominerende.

Om stjernetegnet Hanens personlighed: I naturen kan du stille dit ur efter en hane – og det er det samme med dig, både bogstaveligt og billedligt talt. Du har nemlig høj energi og er pålidelig og konsistent. Hvis der er et problem, giver du ikke op, men du prøver på alle måder at løse det. Du vil ikke sakke bagud i forhold til andre, og det er vigtigt for dig gennem hele livet at have fokus på selvforbedring. Dit ydre er heller ikke til at tage fejl af, for du er velklædt og går op i din fremtoning. Du har social intelligens og kan lide at være i store forsamlinger, men du er også en enspænder. Der er lyd på en hane, og du er verbalt stærk. Når en hane galer, får den alles opmærksomhed, og på samme vis er du gerne i spotlyset. Du har hanens mod og evne til at underholdende. Men som hanen, der knejser med nakken, kan du også have en tendens til at være lidt kæphøje eller nogle gange ligefrem udstråle arrogance. Når det slår dig, kan du også være melodramatisk i din opførsel. Manglen på tålmodighed kan være et andet problem.

Folk født i Hanens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Oksens og Slangens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Rottens, Harens, Hestens, Hanens og Hundens år.

Farver, der bringer folk Hanens tegn held: Guld, brun, og gul

Hanens lykketal: 5, 7 og 8

hund kinesisk stjernetegn.jpg

11. Hundens år

Du er født i Hundens år: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042

Karakteristika: Loyal, retfærdig, ærlig, tålmodig, legende, uselvisk.

Om stjernetegnet Hundens personlighed: Du er født i tegnet for det dyr, der kaldes menneskets bedste ven – og du besidder netop de egenskaber, der har ført til den titel: Du er trofast, venlig, uselvisk, aktiv og legende. Dine to største kendetegn er din ærlighed og loyalitet. Som en hund er der for sin ejer, vil du også gøre alt for de personer, du synes, er de vigtigste. Du er en sand ven, en helhjertet elsker og pålidelig overfor din familie. Du rummer stor empati og en stærk retfærdighedssans. Er der brug for det, har du modet til at sige fra for at beskytte andre! Pas dog på, at det ikke kammer over, det er ikke din opgave at beskytte alle… Men du gør bare helst ikke ting halvt. Du lægger dit hjerte og sjæl i opgaver, og derfor er du også værdifuld i en arbejdssituation. I hundens natur er der også en forsigtighed og søgen efter tryghed, men når du bløder op, er du afslappet og altid klar til at hjælpe, hvilket gør dig populær. Du kan have svært ved at sætte ord på dine tanker og følelser, når du taler med andre. Hunde forelsker sig ikke let, men når de gør, er det helhjertet og passioneret. Du kan være temmelig kritisk – og nogle gange kritikere du på måder, der bliver opfattet som meget skarp. Derfor har du en tendens til at efterlade folk med et indtryk af, at du er en fejlfinder og en stædig person.

Folk født i Hundens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Harens og Tigerens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Dragens, Gedens og Hanens år.

Farver, der bringer folk Hundens tegn held: Rød, grøn og lilla

Hundens lykketal: 3, 4 og 9

gris kinesisk stjernetegn.jpg

12. Grisens år

Du er født i Grisens år: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043

Karakteristika: Medfølende, afslappet, generøs, flittig, tillidsfuld, godtroende.

Om stjernetegnet Grisens personlighed: Er du født i året for Grisen, vil tilhængere af kinesisk astrologi betragte dig som den heldigste af alle, da grise kulturelt anses som meget heldige væsner. De repræsenterer held, ærlighed, velstand og rigdom i livet. Folk født i dette dyretegn er også kendt som nogle af de mest venlige og omgængelige personer. Du har nemt ved at få andres tillid og har ofte mange gode venner, fordi folk kan mærke, at du er sandfærdig og rummer både empati og humor. Du besidder en stærk ansvarsfølelse, og selvom du sjældent selv søger hjælp hos andre, er du altid klar til at give andre en hjælpende hånd. Du har som gris en høj arbejdsmoral og er flittig, også når der er tale om et kedeligt job. Dine store ansvarsfølelse gør, at du får afsluttet ting – og så hjælper det også, at der er en lille perfektionist inden i dig. Hvis du får chancen, indtager du gerne en magtposition og den medfølgende status. Du er ikke typen, der bare fyrer alle dine penge af på alt muligt, men du er en livsnyder! Du elsker underholdning og er god til at dyrke selvforkælelse. Lidt til den materialistiske side er du, men det er faktisk også grunden til, at du arbejder hårdt. Du lader ikke ting blive ved talen, du er typen, der handler. Det hører med til dette dyretegn, at du kan have en lidt godtroende og naiv side. Du kan godt være styret af dine følelser, og da det kan være svært for grise at opdage usandheder, kan de være lette ofre for dårlige mennesker.

Folk født i Grisens år passer med: Når det gælder kærlighed og venskab passer du bedst med personer født i Tigerens, Harens og Gedens år. Du passer dårligst sammen med personer født i Slangens og Abens år.

Farver, der bringer folk Grisens tegn held: Gul, grå, brun og guld

Grisens lykketal: 2, 5 og 8

Anbefalet til dig