De 12 stjernetegn: Bliv klogere på dig selv

Bliv klogere på dit stjernetegn. Kærlighed, karriere, følelser og personlighed. Hvad kendetegner hvert stjernetegn? Hvem passer dit stjernetegn med? 

Om du fisk, jomfru, vægt, skorpion eller er et af de otte andre tegn, finder du her på siden alt, der er værd at vide om netop DIT stjernetegn. Fra horoskoper til masser af spændende artikler.

Du kan se dagens, månedens eller årets horoskop. Vi har også artikler om fødselshoroskoper, astrologi og børnehoroskoper.

vis
mere

Dato for stjernetegnene:

 • Vædderen: 21. marts - 20. april 
 • Tyren: 21. april - 21. maj
 • Tvillingen: 22. maj - 21 juni
 • Krebsen: 22. juni - 22. juli
 • Løven: 23. juli - 23. august
 • Jomfruen: 24. august - 23. september
 • Vægten: 24. september - 23. oktober
 • Skorpionen: 24. oktober - 23. november
 • Skytten: 24. november - 21. december
 • Stenbukken: 22. december - 20. januar
 • Vandmanden: 21. januar - 19. februar 
 • Fisken: 20. februar - 20. marts

Man siger, at ”det står skrevet i stjernerne”. Ifølge astrologien, kan stjernetegnene fortælle noget om en selv, ens svagheder og styrker, og ikke mindst, hvordan man fungerer sammen med personer med andre stjernetegn.

Astrologi, stjerner og stjernetegn

Der er i alt tolv stjernetegn, der som udgangspunkt repræsenterer tolv symbolske perioder, der deler året op. Det er det tidspunkt, du er født, og nærmere betegnet den specifikke måned, der afgør, hvilket stjernetegn du har. Stjernetegnene er en del af astrologien, som er læren om himmellegemernes, det vil sige Månens, Solens, planeternes og stjernernes, placering på himlen og mere præcist den indflydelse, som disse placeringer har.

Kender du din ascendant?

Stjernetegnet er én ting, og her ved du formentlig hvilket af de tolv, du har. Ved du også, hvilken ascendant du har? Eller dit sol- eller månetegn? Dit stjernetegn afhænger som nævnt af fødselsdagsdatoen, hvorimod din ascendant bestemmes af, hvornår på dagen du er født. Soltegnet er et udtryk for den placering, det vil sige det stjernebillede, som solen stod i, da du blev født. Det samme gælder månetegnet, der i stedet er månens placering.

Personligheder og kendetegn

Stjernetegnet er det, der, ifølge astrologien, siger noget om den grundlæggende personlighed. Men både ascendanten, soltegnet og månetegnet har faktisk også en betydning for, hvem man er som person. Ascendanten fortæller noget om den del af sin personlighed, man viser til omverdenen. Det vil sige den ydre identitet og måden, hvorpå man opfører sig overfor andre. Soltegnet beskriver livskraften – det vil sige selvstændigheden og viljen – og sidst kan månetegnet give en beskrivelse af de instinkter, man har. Når en astrolog lægger et fyldestgørende horoskop, der ikke bare siger noget generelt om dit stjernetegn, men om dig som person, er det altså flere og mere personlige ting, der medregnes i ligningen.

Uanset om du er tyr, tvilling, løve eller et af de resterende otte stjernetegn, kan det være både sjovt og spændende at se, hvordan du passer på de karakteristika, der gælder netop dit stjernetegn. For eksempel er løven kreativ og dramatisk, vandmanden rebelsk og social og så er fisken ofte romantisk og frigjort. Find dit stjernetegn herunder og hvis du er nysgerrig, kan du også læse om de resterende elleve.

Du har formentlig en eller flere yndlingsskuespillere, -musikere eller -kendisser. Hvem ved, måske du deler horoskop med én af dem? Hvis du er løve, kan du for eksempel bryste dig med, at du har samme stjernetegn som Madonna, Sean Penn og Barack Obama. Se, hvilke stjerner, der har det samme stjernetegn som dig.

Dagens, månedens og årets horoskop

Stjernetegnet kan du bruge som du vil. Du kan for eksempel se det som en måde at lære dig selv at kende på. Det gælder alt fra de, for nogen åbenlyse, facts om din egen personlighed, men du kan også bruge det til at finde ud af, hvad dit stjernetegn og dermed din personlighed har af styrker og svagheder.

Dit stjernetegn kan endda afsløre, hvad der er din yndlingsfarve. Bliv klogere på den dag, den måned eller det år, du, ifølge stjernerne, har i vente og læs dagens, månedens eller årets horoskop.

Brug astrologien i dit (dating)liv

Du kan også bruge horoskopet til en slags hjælp, når du dater. Da stjernetegnenes personligheder er forskellige, er der derfor også forskel på, hvordan de hver især reagerer og hvordan, du bedst kan omgås dem. Det kan måske være brugbart, hvis du vil imponere en mand eller kvinde, som du beundrer.

Se her, hvordan, du flirter bedst med de forskellig stjernetegn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Selvværd, Psykologi, Kærlighed, Parforhold, Dating og Livsstil