De 12 stjernetegn: Bliv klogere på dig selv

Bliv klogere på dit stjernetegn: Kærlighed, karriere, følelser og personlighed. Hvad kendetegner hvert stjernetegn? Hvem passer dit stjernetegn med? 

Om du fisk, jomfru, vægt, skorpion eller er et af de otte andre tegn, finder du her alt, der er værd at vide om netop DIT stjernetegn. Fra horoskoper til masser af spændende artikler.

Du kan se dagens, månedens eller årets horoskop. Vi har også artikler om fødselshoroskoper, astrologi og børnehoroskoper.

Læs mere

Dato for stjernetegnene:

 • Vædderen: 21. marts - 20. april 
 • Tyren: 21. april - 21. maj
 • Tvillingen: 22. maj - 21 juni
 • Krebsen: 22. juni - 22. juli
 • Løven: 23. juli - 23. august
 • Jomfruen: 24. august - 23. september
 • Vægten: 24. september - 23. oktober
 • Skorpionen: 24. oktober - 23. november
 • Skytten: 24. november - 21. december
 • Stenbukken: 22. december - 20. januar
 • Vandmanden: 21. januar - 19. februar 
 • Fisken: 20. februar - 20. marts

Født på en skæringsdato? Man kan ikke give en nøjagtig dato for, hvornår alle stjernetegn starter eller slutter, da solens bane rundt om jorden er 365 1/4 døgn. Derfor afhænger det af, hvor solen var på himlen over dét sted og dét klokkeslet på det pågældende år, hvor du blev født.

Astrologi, stjerner og stjernetegn

Kender du udtrykket, at man siger, at ”det står skrevet i stjernerne”?

Indenfor for astrologien tror man på, at der er noget om det. Ifølge astrologer kan dit stjernetegn nemlig fortælle noget om dig og din person, dine svagheder og styrker - og også noget om, hvordan du fungerer sammen med personer med andre stjernetegn.

Der er i alt tolv stjernetegn, der som udgangspunkt repræsenterer tolv symbolske perioder, der deler året op. Stjernetegnene er en del af astrologien, som er læren om himmellegemernes - det vil sige Månens, Solens, planeternes og stjernernes - placering på himlen, og ikke mindst den indflydelse, som deres placeringer har.

Soltegn, månetegn og alt det andet...

Soltegn: De fleste af os kender vores soltegn, da det er dét, som vi populært kalder vores stjernetegn. Hvilket stjernetegn af de ovenstående 12, som du er født i, afgøres af, hvor solen var placeret i himmelrummet over dét sted og på dét tidspunkt, da du blev født. 

Typisk kan dit soltegn i grove træk fortælle meget om din personlighed, men det kan ikke nødvendigvis forklare alt. Men inden for astrologi arbejder man også med andre tegn, som kan fortælle om andre sider af din person.

Du kan også være "meget" eller "lidt" dit soltegn, eksempelvis hvis dit månetegn eller din ascendant er samme stjernetegn, som dit soltegn. Dette kan du bedst få opklaret ved at få lagt et personligt fødselshoroskop.

Månetegn: Dit månetegn repræsenter dit følelsesliv. Det kan godt være det samme som dit soltegn, men det kan også været et af de elleve andre stjernetegn. Dér hvor månen stod placeret i himmelrummet over dét sted og på dét tidspunkt, hvor du blev født. Du kan finde dit månetegn her

Ascendant: Du har også et stjernetegn i din ascendant. Det er dét "stjernetegn", som andre ser, når de møder dig første gang, altså det stjernetegn, som de ville skyde dig til at være. Det er nemlig det tegns karaktertræk, som du føler sig tryg ved at vise andre. Du kan finde dit stjernetegn i accendanten her.

Dit stjernetegn i ascendanten kan godt være det samme som dit soltegn, men det kan også være et af de elleve andre tegn.

Kender du din ascendant?

Stjernetegnet er én ting, og her ved du formentlig, hvilket af de tolv du har. Ved du også, hvilken ascendant du har?

Din ascendant bestemmes af, hvornår på dagen du er født. Soltegnet er et udtryk for den placering, det vil sige det stjernebillede, som solen stod i, da du blev født. Det samme gælder månetegnet, der i stedet er månens placering. Mens din ascendant er det stjernetegn, der var ved at stå op i den østlige horisont, da du blev født.

Ascendanten skifter omkring hver 2. time i løbet af dagen. Hvis du blev født ved solopgang, vil din ascendant således være det samme tegn som dit soltegn (altså populært det, vil bare kalder dit stjernetegn). Men ellers skifter den.

Find din ascendant og lær mere om dens betydning her: Det betyder de forskellige stjernetegn i ascendanten

Personligheder og kendetegn

Stjernetegnet - altså soltegnet - er det, der siger noget om den grundlæggende om din personlighed ifølge astrologien. Men både ascendanten og månetegnet har faktisk også en betydning for, hvem man er som person.

 • Soltegnet beskriver livskraften – det vil sige selvstændigheden og viljen
 • Månetegnet giver en beskrivelse af de instinkter, man har
 • Ascendanten fortæller noget om den del af ens personlighed, man viser til omverdenen. Det vil sige den ydre identitet og måden, hvorpå man opfører sig overfor andre

Men indenfor astrologi arbejder man også med en lang liste af andre faktorer - alle ud fra hvor og hvornår du er født - som kan være med til at sige noget om netop DIT liv. Når en astrolog lægger et fyldestgørende fødselshoroskop, siger det derfor ikke kun noget generelt om dit stjernetegn, men om dig som person, hvor flere og mere personlige ting medregnes i ligningen.

Uanset om du er tyr, tvilling, løve eller et af de resterende otte stjernetegn, kan det være både sjovt og spændende at se, hvordan du passer på de karakteristika, der gælder netop dit stjernetegn?

Fx er løven kreativ og dramatisk, vandmanden rebelsk og social, og så er fisken ofte romantisk og frigjort. Find masser om dit stjernetegn på denne side, og hvis du er nysgerrig, kan du også læse om de resterende elleve.

Dagens, månedens og årets horoskop

Stjernetegnet kan du bruge, som du vil. Du kan se det som en måde at lære dig selv at kende på. Det gælder alt fra facts om din egen personlighed, men du kan også bruge det til at finde ud af, hvad dit stjernetegn og dermed din personlighed har af styrker og svagheder.

Dit stjernetegn kan endda afsløre, hvad der er din yndlingsfarve. Bliv klogere på den dag, den måned eller det år, du - ifølge stjernerne - har i vente og læs dagens, månedens eller årets horoskop.

Kærlighed: Brug astrologien i dit (dating)liv

Du kan også bruge horoskopet til en slags hjælp, når du dater. Da stjernetegnenes personligheder er forskellige, er der derfor også forskel på, hvordan de hver især reagerer, og hvordan du bedst kan omgås dem. Det kan måske være brugbart, hvis du vil imponere en mand eller kvinde, som du beundrer.

Se her: hvordan, du flirter bedst med de forskellig stjernetegn

Se her: Sådan er de forskellige stjernetegn som kæreste

De kendtes stjernetegn

Du har formentlig en eller flere yndlingsskuespillere, -musikere eller -kendisser. Hvem ved, måske du deler horoskop med én af dem?

Hvis du er løve, kan du for eksempel bryste dig med, at du har samme stjernetegn som Madonna, Sean Penn og Barack Obama. Se, hvilke stjerner der har det samme stjernetegn som dig ved at gå på opdagelse på siden her.