Find dit månetegn
SPONSORERET indhold

Sådan finder du dit månetegn

De fleste har hørt om stjernetegn, men kender du dit månetegn? Dit månetegn fortæller dig om dit følelsesliv og dit ubevidste. Læs her, hvordan du finder dit månetegn, og bliv klogere på dig selv og din personlighed.

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
04. nov. 2021 | Horoskop | ALT.dk

Du har med stor sandsynlighed læst et horoskop eller to gennem tiden, og du kender derfor sikkert allerede dit soltegn; også kaldet dit stjernetegn. Dette afhænger, som navnet antyder, af solens placering på dit fødselstidspunkt. Men dit fødselshoroskop tæller faktisk endnu et tegn - nemlig dit månetegn. 

Hvad er et månetegn?

Dit månetegn fortæller om dit følelsesliv og særligt dit indre liv. Dit månetegn siger i høj grad noget om dine følelsesmæssige reaktioner og giver dig et dybere indblik i din personlighed. Månen afspejler med andre ord, hvem du er inderst inde. Dit månetegn fortæller dig nemlig også, hvad du har brug for, og hvad der skaber harmoni for dig.

Modsat dit stjernetegn, der afhænger af solens placering, afhænger dit månetegn af månens placering. Dit månetegn kan derfor også sagtens være et andet end dit soltegn. Vil du til fulde forstå dit horoskop og dermed din personlighed, skal du altså ikke alene kende til dit soltegn. Derudover findes der også, det der hedder din ascendant, som siger noget om, hvordan du møder andre.

Læs også: Sådan flirter du bedst med de forskellige stjernetegn

Hvad er mit månetegn?  

Når du skal finde dit månetegn, skal du finde frem til dit præcise fødselstidspunkt. Det er nemlig månens placering på den dag og det tidspunkt, du er født, der afgør dit månetegn. Er du født uden for landets grænser, og måske endda i en anden tidszone, skal du huske at bruge fødselstidspunktet i lokal tid.

Synes du, det lyder forvirrende med flere tegn i dit horoskop? Det behøver det ikke at være. Dit månetegn er nemlig et af de 12 stjernetegn, du formentlig allerede kender. Dit månetegn kan altså enten være Vædderen, Tyren, Tvillingen, Krebsen, Løven, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten, Stenbukken, Vandmanden eller Fisken.

Læs om, hvad de forskellige månetegn siger om dit følelsesliv, herunder:

Vædderen

Er dit månetegn Vædderen, er du et aktivt, optimistisk og energisk menneske. Du er ikke bange for at kaste dig ud i nye ting, og måske er du nogle gange lidt for hurtig til at kaste dig ud i nye oplevelser? Du er nemlig handlekraftig, kreativ, initiativrig og selvstændig. Derfor er du god til at starte projekter op, men det er ikke altid, du er lige god til at følge dem til dørs. Du er mere til at give tingene videre. 

Fordi du er passioneret og konkurrence-mindet, kan du også hurtigt blive frustreret, hvis ikke tingene går efter dit hoved. Det er træk, der gør, at du formentlig holder dig meget aktiv, og det har du faktisk også brug for, hvis du vil have det godt. Vil du trives, har du nemlig brug for at komme af med noget af al din energi - for eksempel gennem sport. Til gengæld er du god til at sige fra, og du kan blive begejstret, lige så hurtigt som du kan blive irriteret.

Læs også: Dit stjernetegn kan afsløre din yndlingsfarve

Tyren

Er dit månetegn Tyren, holder du med stor sandsynlighed af tryghed og stabilitet. Du er pålidelig og trofast, og dine relationer er ofte nære og langvarige. Du lader ikke hvem som helst komme tæt på. Du sætter pris på luksus, forkælelse og æstetik, og ofte vil det hos Tyren komme til udtryk i en stor begejstring for mad og anden livsnydelse. Du kan derfor sikkert også godt lide at omgive dig med smukke ting. 

Fordi du holder af tryghed, kan du også godt blive lidt magelig; måske endda doven. Du foretrækker, at tingene er, som de plejer at være. Som tyr er du dog ofte kreativ, og vil du trives, har du brug for at skabe eller sysle med noget. Det kan være projekter i haven, madlavning eller måske håndarbejde? Det vigtigste for dig er, at du bruger dine hænder og stimulerer dine sanser.

Læs også: Sådan er de forskellige stjernetegn som forældre

Tvillingen

Er du Tvilling i månetegn, er du udadvendt og socialt anlagt. Du bruger meget tid på at tænke over tingene, og du kan godt lide at tale med andre mennesker om tanker og idéer. Du elsker at kommunikere, og du bruger derfor med stor sandsynlighed også meget tid på sociale medier. Du elsker at lære noget nyt, og interesserer dig gerne for begreber og sprog.

Fordi du er så rationelt et menneske, er du ikke nødvendigvis glad for at tale om følelser. Du har brug for at tænke tingene godt igennem, og derfor har du også en tendens til at være ubeslutsom og have brug for at vende noget - også meget gerne med andre - mange gange, før du træffer en afgørelse. For at trives har du brug for at blive stimuleret med for eksempel en god bog eller komme ud og opleve noget.

Læs også: Dit stjernetegn kan afsløre din drømmerejse

Krebsen

Er du Krebs i månetegn, kan du rigtig godt lide at hygge dig derhjemme i trygge omgivelser med familie og venner. Du er følsomt anlagt og føler også stort behov for at yde omsorg for andre mennesker. Du går meget op i, at folk omkring dig har det godt. Det gør dig nemlig glad at gøre andre glade. Fordi du er følsom, sætter du også stor pris på, at andre tager sig af dig. Faktisk har du brug for det for at trives.

Måske du kan føle dig lidt genert, når du møder folk for første gang. Du har nemlig brug for at finde din plads og føle dig accepteret og respekteret, før du slapper af i dine relationer. Men så føler du dig til gengæld også godt tilpas og giver udtryk for, hvem du er.

Læs også: Her er den slags motion, der passer til dit stjernetegn

Løven

Er dit månetegn Løven, er du ikke bange for at vise dig frem foran andre. Faktisk elsker du at få opmærksomhed. Som løve vil det derfor også falde dig naturligt at optræde med for eksempel musik eller skuespil. Du har stor selvtillid og er meget entusiastisk og er ikke bange for at gå efter det, du vil have. Derfor er du med stor sandsynlighed også god til at lede og organisere. Du skal dog passe lidt på, at du ikke kommer til at tromle andre - som løve har du nemlig lidt en tendens til at blive lidt egoistisk.

Selvom du har stor selvtillid, vil du i virkeligheden bare gerne anerkendes og værdsættes af dem omkring dig. Du får nemlig energi at være sammen med andre og føle, at du har en vigtig rolle i gruppen. Du er derfor også en god, beskyttende og meget ærlig veninde, fordi du får energi af at være der for andre. Men idet du er så udadvendt, kan du godt have svært ved at bede andre om hjælp. Vil du trives, skal du derfor huske at minde dig selv om, at det er okay at bede om hjælp.

Læs også: Dit stjernetegn kan afsløre din tøjstil

Jomfruen 

Er dit månetegn Jomfruen, er du praktisk anlagt. Du kan godt lide at have styr på tingene og sørge for, at dem omkring dig har det godt. Ofte vil Jomfruen også være meget renlig, og der er med stor sandsynlighed altid rent og pænt i dit hjem. Det falder dig naturligt at arbejde meget, fordi det giver dig ro at være effektiv og gøre tingene ordentligt; du har sans for detaljen.

Som strukturmenneske kan det godt være svært for dig at omgås folk, der ikke er det. Du foretrækker nemlig, at tingene har sin plads. Til gengæld hjælper du hellere end gerne til for at få tingene til at hænge sammen. 

Læs også: Her er jobbet, du bør vælge ud fra dit stjernetegn

Vægten

Er Vægten dit månetegn, er god stemning og velfungerende relationer altafgørende for dig. Du er også typen, der foretrækker at have en kæreste. Fordi du elsker balance, er du med stor sandsynlighed et behageligt menneske at omgås; du gør, hvad du kan for at sige tingene pænt eller mægle mellem dem, der er uenige. Det er nemlig vigtigt for dig, at alle behandler hinanden ordentligt. Som person er du sandsynligvis logisk og rationel i dine reaktioner.

Til gengæld kan du have svært ved at træffe beslutninger i forskellige situationer. Du kan nemlig ikke lide at vælge noget fra. Dit behov for ro og balance betyder også, at du har brug for, at folk opfører sig ordentligt og deltager i samtalen, når de er på besøg hos dig.

Læs også: Sådan er de forskellige stjernetegn som kollega

Skorpionen

Er Skorpionen dit månetegn, har du med stor sandsynlighed et intenst følelsesliv. Som person er du meget loyal, og du har brug for at vide, at du kan stole på dem, du omgås. Derfor vælger du også partner efter, hvem du kan se dig selv sammen med i lang tid; her er især seksuel kemi vigtigt for dig.

Fordi du er så følsom, som du er, mærker du hurtigt stemningsskift, og du er hurtig til at se, hvis andre har det skidt eller skjuler noget. Til gengæld er du god til at klare dig igennem hårde situationer, men fordi du har en tendens til at være hemmelighedsfuld om dine egne følelser, kan du have svært ved at sætte ord på dine følelser.

Læs også: Sådan flirter du bedst med de forskellige stjernetegn

Skytten

Er Skytten dit månetegn, er du et søgende og nysgerrigt menneske. Du går optimistisk til verden og søger svar på mange store spørgsmål. Du sætter pris på at lære nye ting og blive klogere, og du drages af prøve dig selv af og overskride grænser. Du elsker frihed, og du er derfor heller ikke så glad for følelsen af at være fanget i noget. 

Du har det derfor bedst, når du kan fordybe dig i bøger eller tage ud og rejse. Som person er du udadvendt og festlig, og du tager også gerne aktiv del i samtaler. Du er også god til at overbevise andre om dine tanker og meninger, men din optimisme har det med også at gælde for dig selv og dine synspunkter, så du skal måske passe på ikke at virke arrogant og bedrevidende.

Læs også: Horoskop: Derfor passer Harry og Meghan så godt sammen

Stenbukken

Er du Stenbukken i månetegn, er du med stor sandsynlighed et meget ambitiøst menneske. Du ved, hvad du vil, og du er god til at tage ansvar. Det gør dig også meget arbejdsom og pligtopfyldende, og du foretrækker at have struktur på din hverdag, så du kan nå i mål med, hvad du har sat dig for.

Fordi du gerne vil have styr på dine ting, kan du have en tendens til at være lidt tilbageholdende og blive bekymret for, om tingene nu holder vand. Det betyder også, at du kan virke lidt hård for nogle mennesker. Dit ambitionsniveau betyder også, at du af og til glemmer dine behov her og nu, fordi du hele tiden er videre til noget nyt.

Læs også: Det fortæller Meghan Markles fødselshoroskop om hende: ”Hun kan have en tendens til at provokere”

Vandmanden

Er Vandmanden dit månetegn, er du et menneske, der holder af alt, der er anderledes. Du har mange idéer og kan nogle gange komme til at overskride folks grænser, fordi du elsker at udfordre dine egne. Du er din egen og har et stort behov for at opdage nye måder at gøre tingene på og meget gerne på en måde, som andre ikke forventer. Du bryder dig ikke om at blive sat i bås.

Du værdsætter ikke bare din egen, men også andres frihed. Du er social, og når du arbejder sammen med andre, er det vigtigt for dig, at alle tager del i opgaven. Du stiller nemlig gerne dig selv til rådighed for det fælles bedste og har det godt, når du føler, du gør noget for andre.

Læs også: Det fortæller astrologien om kronprins Frederik: Han ELSKER fest og romantik

Fisken

Har du Fisken som månetegn, er du et følsomt og kreativt menneske - måske du er lidt af en dagdrømmer? Det kan dog være svært for dig at udtrykke dine følelser, hvorfor andre kan have svært ved at læse dig. Du er til gengæld bedre end gennemsnittet til at læse andre og fornemme, hvordan de har det. Du er nemlig meget empatisk og er der altid for dem, der har brug for dig.

Fordi du lader dig påvirke af andres følelser, kan det imidlertid være svært for dig at finde rundt i dig selv. Du har det nemlig med at tilpasse dig de sammenhænge, du indgår i. Det betyder til gengæld også, at du er fordomsfri i din tilgang til andre mennesker og ofte også meget kærlig overfor dine nære. For at trives kan du dog have godt af også at trække dig tilbage og sysle med noget kreativt for at få følingen med dig selv.

Læs også: Horoskop: Sådan bliver kong Christian (når han bliver stor)

Anbefalet til dig