Stjernetegn i ascendanten
SPONSORERET indhold

Det betyder de forskellige stjernetegn i ascendanten

De fleste kender deres soltegn, som er det stjernetegn, solen stod i ved ens fødsel. Men kender du din ascendant?

Af: Caritas Fischer Foto: Getty Images
10. jan. 2020 | Horoskop | ALT.dk

Find din ascendant

Ascendanten er det tegn, der er ved at stå op i den østlige horisont, når man bliver født. Hvis man er født ved solopgang, er ascendanten derfor det samme som soltegnet. Ascendanten skifter ca. hver 2. time i løbet af dagen, så man skal kende sit fødselstidspunkt og bruge en udregner for at finde det - f.eks. her.

Hvad beskriver ascendanten?

Ascendanten er det første, andre ser, når de møder os, og det er også den karakter, som man føler sig tryg ved at vise andre. Det er måden, man gør ting på - ens facon. Den beskriver også vores forhold til kroppen og vores udseende.

Nogle gange har man samme ascendant som ens soltegn, og så vil der være en meget klar sammenhæng mellem det, vi viser, og det, vi selv identificerer os som. Andre gange vil ascendanten stå i et tegn, der er meget anderledes end soltegnet, og i det tilfælde kan ascendanten fungere mere som en facade.

Når du har fundet din ascendant, kan du læse om den her:

Ascendant i vædderen

Du gør et stort indtryk! Du er den første, man lægger mærke til i en gruppesituation, og andre ser dig automatisk som en leder. Du udtrykker spontant din holdning og dine ønsker, selv hvis det ikke er i tråd med flertallets. Hvis du har et mere diplomatisk soltegn, kan du opleve, at du ender i konflikter, selvom det ikke var din vilje. Du har masser af fysisk energi og en sexet udstråling.

Ascendant i tyren

Du udstråler en naturlig sensualitet, som er beroligende og tiltrækkende. Du elsker at omgive dig med skønhed og kvalitet og går op i din fremtoning. Andre stoler på dig og mærker, at du har en stærk integritet i alt, hvad du beskæftiger dig med. God mad, berøring og naturlige omgivelser er vigtige for dit fysiske velvære, og du kan være en talentfuld kok.

Ascendant i tvillingen

Du er god til at snakke med alle slags mennesker og kan lynhurtigt finde fælles interesser. Du er hurtig til at opsnappe, hvad der er sker omkring dig - om det er i mode, nyhederne eller kulturelt. Hvis du har et mere indadvendt soltegn, deler du nok ikke så meget om dig selv, men vil derimod være dygtig til at lytte. Fysisk har du masser af nervøs energi, som giver dig en ungdommelig udstråling - hele livet.

Ascendant i krebsen

Du har en fin og lidt mystisk udstråling, som er meget tiltrækkende. Andre mærker at, du virkelig ser dem, og de søger hen til dig for at få omsorg og gode råd. Da du har en stærk sjette sans om andre, er du dygtig til at give folk, hvad de har brug for på et dybt plan. Du kan dog opleve, at andre forsøger at få mere omsorg af dig, end du er parat til at give; god grænsesætning er derfor vigtig med denne ascendant.

Ascendant i løven

Du vil gerne ses! Din stil understreger din personlighed, og dit tøj fortæller en hel historie om dig og dine interesser, som andre ikke kan undgå at "læse". Du kan have talent for performance, hvor du skal formidle dit indre gennem kroppen, f.eks. dans, skuespil eller musik. Hvis du har et mere genert soltegn, har du stadig talent for performance, men vil hellere spille andre roller end dig selv.

Ascendant i jomfruen

Du har en privat udstråling, som kan være svær for andre at gennemskue. Der kan være lidt "Mona Lisa" over dig, hvilket både drager andre og gør dem lidt usikre på dig. Du er selvkritisk, hårdtarbejdende og beskeden, lige meget hvor meget succes du får. Dit helbred betyder meget for dig, og du kan være interesseret i naturmedicin, ernæring og beroligende discipliner som yoga.

Ascendant i vægten

Du er bevidst om din fremtoning, og klæder dig smukt og dufter godt! Stilmæssigt vil du hellere behage end provokere. Du er en mester i at balancere sociale situationer: du kan være festlig, hvis andre mangler energi; du kan være beroligende, hvis der er konflikt - og andre værdsætter disse evner højt. Hvis du har et mindre diplomatisk soltegn, vil denne ascendant gøre dig til lidt af en ulv i fåreklæder.

Ascendant i skorpionen

Med denne ascendant er du naturligt forsigtig med at dele for meget om dig selv, når du først møder andre. Dette tolkes oftere som en reserveret selvtillid end generthed: det er en sexet og mystisk udstråling! Du er skarp til at observere, hvad der foregår under overfladen, og du kan få andre til at åbne op over for dig meget hurtigt. Du kan være "terapeuten" blandt dine venner.

Ascendant i skytten

Du har masser af fysisk energi og lyst på livet. Du kan ikke sidde stille længe af gangen, og elsker at dyrke sport i naturen. Andre tiltrækkes af din evne til at være hudløs ærlig på en selvsikker og charmerende måde. Du virker som en, man kan have en fest med. Hvis du har et mindre udadvendt soltegn, kan du sagtens være en ener med denne ascendant, men det er svært at slippe af med dine beundrere.

Ascendant i stenbukken

Denne ascendant giver dig en pålidelig og seriøs udstråling, som andre med det samme respekterer. Du har høje forventninger til det, du gør, så du kan levere mere og gøre det bedre end de fleste andre. Fysisk har du også disciplin og udholdenhed, så du er ofte i god form hele livet. Hvis du har et mere legesygt soltegn, kan du gøre legen til en materiel succes.

Ascendant i vandmanden

Du udstråler en stålsat selvstændighed, som andre beundrer dig for. Du vil gerne gå imod strømmen, bl.a. i den måde du klæder dig på, som kan gå fra fantasifuld til provokerende. Mange ser dig som en dyb tænker, som inspirerer dem med originale idéer. Autoritetsfigurer, derimod, ser dig som en ballademager, der skal sætte spørgsmålstegn ved alting.

Ascendant i fisken

Med denne ascendant er du enormt sensitiv over for omgivelserne. Du opfanger energier, som andre ikke mærker, og bliver personligt påvirket af andres sindstilstande. Du kan have lært, at du må udvikle en lidt hård og rebelsk skal for ikke at blive overvældet. Din udstråling er meget tiltrækkende - det er en cocktail af sårbarhed, mystik og instinktiv kreativitet.

Anbefalet til dig