Kylling – nemme, lækre og sunde opskrifter

Lækre opskrifter med kylling

Kylling er nem og lækker hverdagsmad - her får du mange lækre opskrifter, der kan pifte den sædvanlige hverdagskylling lidt op. 

Her byder vi blandt andet på kyllingespyd med nudelsalat, kylling med sennep/citronsovs, krydret kyllingeret, pasta med kylling og citron og ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki. Vi giver dig også de bedste opskrifter med hakket kylling.

Læs mere

Kylling kan bruges i alle retter

Hvem elsker ikke kylling? Kylling er nem og lækker hverdagsmad, der hurtigt kan pifte den sædvanlige hverdagsmad lidt op. Vi kender alle det, at inspirationen er forsvundet, og maden uge efter uge består af de samme retter. Derfor har vi her på siden samlet de bedste opskrifter på alle slags kyllingeretter fra helt traditionelle gammeldags retter til nyere eksotiske kyllingeretter.

Prøv f.eks. vores lækre opskrift på kylling med appelsin og rosmarin.

Kylling er sundt, billigt og nemt at tilberede

Udover at kylling kan tilberedes på alverdens måder, er den også rig på vitaminer og mineraler i form af jern, selen og C-vitamin. Derudover er kylling fyldt med protein, der især er godt for dig, der træner og ønsker at opbygge en større muskelmasse. Kylling er nemlig også forholdsvist magert kød – især uden skind, så ønsker du at tabe dig et par kilo, er det ideelt at vælge som din proteinkilde, hvis du er på slankekur.

Kylling er både nemt og billigt at tilberede på en lækker og smagfuld måde hvad end du foretrækker hakket kylling, fileter, kyllingelår eller – vinger, eller en hel kylling. Kylling tilberedt i ovnen er altid en sikker vinder som hverdagsmad, eller på grillen om sommeren. Her på siden finder du både opskrifter, der er simple at gå til og som kan laves på 30 minutter og vil du udfordre dig selv i køkkenet har vi også masser af opskrifter, der sætter dine madkundskaber på prøve.

Fra kylling i karry til indisk butter chicken

Skal det gå hurtigt og være nemt til aften, kan du tilberede kyllingen med alle grønsagerne i et ovnfast fad eller i en bradepande. Prøv fx vores all-in-one-pot med limemarineret kylling med årstidens grønt eller ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki. Du finder også masser af pastaretter med kylling fx denne sundere variant med fuldkornspasta, spinat og avokado til dage, hvor det gerne må gå ekstra stærkt.

Vi har også kyllingefrikadeller, kyllingelasagne og kylling i karry i mange forskellige varianter, eller kyllingesalater og cæsarsalater. Er du mere til krydret mad, har vi mange opskrifter på asiatisk inspireret kylling fx denne kokos & lime-suppe med kikærter eller kyllingespyd med nudelsalat.

Du finder også de bedste opskrifter med hakket kylling blandt andet mexicansk kyllingeburger og kyllinge bolognese.

Marinade til kylling

Det er lækkert at give din kylling lidt ekstra smag med en marinade, hvilket også gør kyllingen mere mør, når den tilberedes. Et lækkert bud på en marinade kunne være:

  • Chili
  • Soya
  • Ingefær
  • Chutney
  • Citrongræs
  • Hvidløg

Her får du 16 lækre krydderier og ingredienser, der kan give din ret med kylling ekstra smag.  Et godt tip er at lade kyllingen ligge i marinaden et par timer eller natten over i køleskabet, da det gør den mere smagfuld, saftig og mør, når den tilberedes.

8 sunde opskrifter med kylling

Det er sundt, det er lækkert, og så er det let at lave. Her får du 8 sunde opskrifter med kylling. Vi lover, at de smager skønt.

alt.dk finder du vores bedste opskrifter med kylling fra både ALT for damerne, FIT LIVING, Hendes Verden, Hjemmet og BoligLiv.