Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kylling
Foto: Maria Nørregaard Kyllingelår med spelt

Kyllingelår med spelt

Nem og knasende kylling fra ovnen med en frisk og sprød salat.

4
Print

8 kyllingeunderlår
2 tsk olie til pensling
ca. 1,5 dl knuste speltflager/cornflakes
lidt chiliflager
salt, peber
Salat med spidskål:
½ liter fintsnittet spidskål
buketter af ca. ½ blomkål
1 udkernet, fintsnittet æble
1 dl ærter
1 lille bdt. dild

Dressing:
1 dl fraiche 9%
2-3 spsk ravigote-sennep
200 g groft brød

Sådan gør du:

Pensl kyllingelårene let med olie og vend dem i de knuste speltflager, krydret med chili, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° ca. 40 minutter, til de er gennemstegte. Lav salaten imens: Bland de to slags kål med æble, ærter og dild. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den vendes med salaten, der serveres til kyllingelårene sammen med groft brød.

 
Tips: Fjerkræ er gennemstegt, når kødsaften er klar, og kødet ikke længere er lyserødt indeni. Tjek, ved at stikke en kødnål i ved f.eks. låret.


Energi pr. person: 500 kcal, fedt 28%, protein 27%, kulhydrat 45%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Kylling