-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Ovnstegt kylling med sommergrøntsager
Sæt en saftig kylling med masser af sommergrøntsager på bordet. Retten passer sig selv det meste af tiden – nemt og lækkert.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 1 stor, frisk kylling (1500 g)
- 1 helt hvidløg
- 1 håndfuld oregano
- 1 stilk rosmarin
- 1 citron (øko)
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- friskkværnet sort peber
- 3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
- 750 g gul og grøn squash
- 2-3 rødløg
- 200 g fetaost
- 50 g sorte oliven
- 1 håndfuld frisk mynte
Tilbehør:
- kogte eller ovnstegte kartofler
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens kyllingen, og læg den i et ovnfast fad.
- Del hvidløget i fed, og pil dem. Hak 3 fed sammen med skyllet oregano og rosmarin, og bland det med fintrevet citronskal og -saft, olivenolie, salt og peber. Hæld halvdelen over kyllingen, og sæt fadet i ovnen i 45 min.
- Rens grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Bland dem med de pillede hvidløgsfed og resten af marinaden. Læg dem omkring kyllingen i fadet efter de første 45 min., og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 min., til kyllingen er gennemstegt.
- Stik i et lår; saften skal være klar, ellers tjek med et stegetermometer, der skal vise 75 grader.
- Drys grøntsagerne med fetaost, sorte oliven og friskhakket mynte. Server med kogte eller ovnstegte kartofler.