
Middelhavskylling: Kylling med appelsin og rosmarin
Søde, saftige appelsiner og den kraftfulde, aromatiske rosmarin passer perfekt til f.eks. fjerkræ.
Ingredienser
1 kylling ca. 1,2-1,4 kg
1-2 fed knust hvidløg
1-2 spsk olivenolie
salt, peber
3 økologiske appelsiner
grene af frisk rosmarin
1 økologisk citron
ca. 2 dl hønsebouillon
200 g brune fuldkornsris
Sådan gør du:
1. Partér kyllingen i mindre stykker, gnid dem med hvidløg, olie samt salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad.
2. Pres saften fra den ene appelsin over, og læg rosmaringrene samt resterende appelsiner og citron, som er skåret i mindre stykker, ved.
3. Sæt kyllingen i ovnen ved 200° varmluft, og lad den blive gyldenbrun. Hæld lidt bouillon i fadet, og steg videre i 40-45 minutter.
4. Server kyllingen med stegeskyen og kogte fuldkornsris.
Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 29%, kulhydrat 41%