Kylling i fad med appelsin & rosmarin

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Kylling i fad med appelsin & rosmarin

Middelhavskylling: Kylling med appelsin og rosmarin

Søde, saftige appelsiner og den kraftfulde, aromatiske rosmarin passer perfekt til f.eks. fjerkræ.

Søde, saftige appelsiner og den kraftfulde, aromatiske rosmarin passer perfekt til f.eks. fjerkræ.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Kylling med appelsin og rosmarin til 4 personer
Ingredienser

1 kylling ca. 1,2-1,4 kg
1-2 fed knust hvidløg
1-2 spsk olivenolie
salt, peber
3 økologiske appelsiner
grene af frisk rosmarin
1 økologisk citron
ca. 2 dl hønsebouillon
200 g brune fuldkornsris

Sådan gør du:

1. Partér kyllingen i mindre stykker, gnid dem med hvidløg, olie samt salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad.

2. Pres saften fra den ene appelsin over, og læg rosmaringrene samt resterende appelsiner og citron, som er skåret i mindre stykker, ved.

3. Sæt kyllingen i ovnen ved 200° varmluft, og lad den blive gyldenbrun. Hæld lidt bouillon i fadet, og steg videre i 40-45 minutter.

4. Server kyllingen med stegeskyen og kogte fuldkornsris.

Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 29%, kulhydrat 41%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Kylling, Appelsin og Hovedret