-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Kylling tikka masala
Vi har ladet os inspirere af hverdagsmaden fra fjernere himmelstrøg og giver her et bud på lækker aftenmad fra Indien, nemlig den klassiske kylling tikka masala.
4 personer
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. gurkemeje
- 2 spsk. garam masala
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. stødt koriander
- 4 dl sødmælksyoghurt naturel
- 1 spsk. havsalt
- 4 kyllingebryster
- 1 løg
- 3 spsk. olie
- 1 dl tomatkoncentrat
- 6 kardemommekapsler
- 1 spsk. chiliflager
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 4 dl basmatiris
- 6 dl vand
- 1 bundt koriander
- 2 spsk. Nigella frø
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg. Rør revet ingefær i sammen med gurkemeje, garam masala, spidskommen og koriander.
- Rør halvdelen af krydderiblandingen sammen med yoghurt og salt. Mariner kyllingen i yoghurtblandingen i 3-4 timer på køl.
- Pil løg, og hak det fint. Opvarm olie i en gryde. Svits løgene, til de bliver klare. Tilsæt tomatkoncentrat, kardemommekapsler og chiliflager.
- Steg i 3-4 min. – rør i gryden, så det ikke brænder på.
- Tilsæt resten af krydderiblandingen, kom flåede tomater i gryden, skru ned for varmen. Lad sovsen koge ind, til den tykner ca. 8-10 min.
- Kom kokosmælk i gryden, og lad sovsen simre i 30 min.
- Indstil ovnen på grill på 250 gr. Læg de marinerede kyllingebryster i en bradepande. Steg dem i 10 min. under grillen, til de får farve.
- Skær kødet i mindre stykker, og kom dem i sovsen. Kog kyllingen i sovsen i 10 min. ved moderat varme.
- Kog risene efter anvisningen på pakken. Anret ris og kylling tikka masala, og pynt med koriander og Nigella frø.