-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
-
Håndlæsning: Sådan læser du fremtiden i dine hænder
Sprød & krydret: Lækker tandoori kylling
Server sprød salat og kogte ris til kyllingen. Rør også gerne en nem raita af yoghurt, knust spidskommen, lidt hakket mynte, citronsaft og salt, og nyd den til den varme tandoori kylling.
4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- 6 kyllingelår
- 3 fed hvidløg, pillede
- 20 g ingefær, skrællet
- 4 dl sødmælksyoghurt
- ½ citron, saften heraf
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk knust spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- 1 spsk sød paprika
- ¼ tsk stødt kanel
- 1-2 tsk salt
- 50-100 g smør
- sød eller stærk paprika
- Topping:
- 1-2 forårsløg
- koriander, hakket
Sådan gør du
- Del kyllingelårene i halve, så du har 12 stykker i alt. Fjern skindet, og skær små snit i kyllingestykkerne.
- Knus eller blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, spidskommen, cayenne, paprika, kanel og salt, og kom kyllingen og marinaden i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække 30 min ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.
- Tag kyllingen ud fra køl 20-30 min inden stegning.
- Tænd ovnen på 220 grader, gerne med varmluft.
- Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under), smelt smørret, og pensl kyllingen. Sæt risten i den varme ovn, og lad kødet stege i 30-40 min, eller til det er gennemstegt. Vend undervejs og dryp med lidt smeltet smør et par gange.
- Drys med paprika de sidste 5 min.
- Server kyllingen toppet med lidt koriander og forårsløg.
PRØV OGSÅ:Lam i karry