Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lam i karry
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på lam i karry

Lam i karry

Det er noget af det bedste i verden, når lammet bare har stået og boblet i en time eller to. Nyd retten med ris, brød eller couscoussalat.

3-4 personer
Print

Af Louisa Lorang

Marinade:
4 fed hvidløg, pillede
1 tsk ingefær, fintrevet
3 spsk tyk yoghurt, 10%
2 spsk citronsaft
1 tsk stødt gurkemeje
1 spsk garam masala
6-800 g lam, i tern (helst af kølle)

Karry:
6 kapsler kardemomme
3 hele nelliker
2 tsk korianderfrø
20 mandler, smuttede
2 store løg
4-5 spsk olivenolie
1-2 spsk smør
1 dl kokos, friskrevet
2 spsk garam masala
(eller efter smag)
3-4 modne tomater
4 dl tomater, mosede
1 rød chili
1 stang kanel
1-2 tsk cayennepeber

Topping:
frisk kokos, revet
lidt ingefær, i strimler
lidt grøn chili, i tynde skiver
evt. koriander, plukket

Sådan gør du

Marinade:
Riv eller pres hvidløgene, og rør hvidløg, ingefær, yoghurt, citron, gurkemeje og garam masala sammen.

Bland kødet godt med marinaden, kom det hele i en frysepose, og mariner kødet i ca. 30 min ved stuetemperatur eller natten over i køleskabet.

Karry:
Knus kardemommekap-slerne, og tag de små frø ud. Rist kardemommefrø, nelliker og korianderfrø på en tør, varm pande. De skal bare have 1-2 min, til de dufter. Tag dem af varmen, og knus dem i en morter sammen med de smuttede mandler.

Skær løgene i tynde både, og sauter dem i olivenolie på den varme pande, så de falder sammen. De skal ikke tage farve.

Tilsæt kødet med den marina­de, der hænger ved (er der mere, så gem det). Brun kødet let.

Kom smør, kokos og garam masala på panden. Hak tomaterne, og kom dem ved.

Lad det simre i 5-8 min. Tilsæt mosede tomater, chili i tynde skiver og hel kanel. Lad det hele boble under låg i ca. 1 time, eller til kødet er helt mørt. Rør jævnligt og spæd med lidt kogende vand ­undervejs, jeg har brugt 3-4 dl.

Tilsæt evt. det sidste af ­yoghurtmarinaden, kog op, smag til med salt, peber og ­cayenne. Kasser kanelen.

Server din karry toppet med kokos, ingefær, chili og evt. koriander. Spis grove ris eller brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Karry og Hovedret