Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

marineret kylling
Foto: Nicolai Mørk

marineret kylling

Limemarineret kylling med årstidens grønt

All in one pot - Bland kød, grønt og en god marinade i en stor bradepande. Sæt den i ovnen, og du får et skønt måltid – nemmere bliver det næsten ikke.

4
Print

1 frisk kylling 1,2 kg
Marinade:
1 tsk five spice-krydderi
2 spsk neutral olie
½ dl sojasauce eller tamari
2 spsk honning
saft af 1 lime
salt, peber

2 porrer
2 peberfrugter
2 søde kartofler
150 g skalotteløg
halve lime & citroner
frisk koriander

Sådan gør du:

Flæk kyllingen igennem, dup den tør og gnid den godt med den sammenpiskede marinade. Læg kyllingen i en bradepande, skær grønsager og citrusfrugter i mindre stykker, læg dem ved kyllingen og dryp den resterende marinade over. Sæt bradepanden i ovnen ved 225° i 35-40 minutter, til kyllingen er stegt. Drys med frisk koriander og server.

Tip! Five spice-krydderi er en kinesisk krydderiblanding af kanel, anisfrø, peber, nellike og fennikel. Køb den i supermarkeder eller hos din asiatiske købmand.

Energi pr. person: 420 kcal, fedt 28%, protein 37%, kulhydrat 35%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad