-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Kyllingetagine med oliven og saltet citron
Tagine er navnet på en nordafrikansk ret og et helt særligt lerfad med et kegleformet låg med et lille hul i toppen. Du kan dog sagtens lave den dejlige ret i en god støbejernsgryde
4
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Lynsaltede citroner:
- 2 citroner (øko)
- ¼ liter vand
- 2 spsk. groft salt
Tagine:
- 4-8 kyllingeoverlår
- 2 spsk. olivenolie
- 15 g smør
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 20 g frisk ingefær
- 2 spsk. hakket persille
- 2 spsk. hakket koriander
- 2 stykker lynsaltet citron
- 1 tsk. sød paprika
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 nip safran eller ¼ tsk. stødt gurkemeje
- 3 dl hønsebouillon (eller vand)
- 75 g grønne oliven
- evt. honning
Tilbehør:
- f.eks. ristede rodfrugter couscous, ris eller brød
- evt. 75 g granatæblekerner
Sådan gør du:
- Lynsaltede citroner: Vask citronerne, og skær dem i kvarter. Kog dem i vand med salt i ca. 30 min., til skallen er helt mør. Afkøl.
- Tagine: Brun kyllingestykkerne i lidt olie og smør på en pande eller i en stegegryde. Læg dem på en tallerken.
- Pil/skræl løg, hvidløg og ingefær, og hak dem fint. Skyl og hak persille og koriander. Skrab frugtkødet ud af 2 kvarte saltede citroner, fjern kernerne, og hak det fint. Gem skallerne.
- Bland citronkødet med løg, hvidløg, ingefær, krydderurter og krydderier i en tagine eller en stegegryde. Tilsæt olie og smør, og varm det igennem under omrøring.
- Vend kyllingestykkerne i blandingen, læg låg på, og lad dem simre i 5 min.
- Tilsæt bouillon eller vand, læg låg på, og lad retten simre i ca. 25 min., til kyllingen er gennemvarm – vend kyllingestykkerne en gang undervejs.
- Skær citronskallerne i tynde strimler, og drys dem over retten sammen med de grønne oliven. Læg låg på, og lad retten simre 5 min. mere. Smag evt. til med en smule honning.
- Server f.eks. med ristede rodfrugter, dampet couscous, kogte ris eller brød.