Karrysuppe med kylling: Få den bedste opskrift på Mulligatawny
Suppen med det kryptiske navn er en indisk karrysuppe med linser og kylling. Den blev opfundet under kolonitiden for at tilfredsstille englændernes smag og findes i mange versioner, bl.a. med ris og æbler. Jeg har valgt at bruge røde linser.
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær tomaterne i små stykker.
2. Smelt smørret i en stor gryde, og rist spidskommen, koriander, sennepsfrø og chili i smørret i 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og tomater, og steg under omrøring i 5 min. Tilsæt karry, og steg i 30 sekunder. Rør melet ud i blandingen, og tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Giv det et opkog.
3. Skyl linserne i koldt vand, og rør dem i suppen. Læg kyllingekødet i suppen, og lad det simre under låg i 20-25 min.
4. Tag kødet op, og tilsæt kokosmælk. Kog suppen igennem, og smag til med citrussaft, salt og peber. Skær eller riv kødet i mindre stykker, og vend dem i suppen. Servér suppen i dybe tallerkner med et drys frisk koriander, og giv brød til.
Tip
Brune sennepsfrø har en stærk og aromatisk smag, som er velegnet til krydret mad, og som bruges meget i det indiske køkken. Der findes også sorte sennepsfrø og de almindelige gule, som vi kender fra sennep og syltekrydderier.