Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

kylling
Foto: Maria Nørregaard

Teriyakibagte frikadeller

Små frikadeller på en ny måde.

4
Print

2 skalotteløg
1 gulerod i grove stykker
500 g kyllingebryst eller hakket kyllingekød
reven skal og 2 spsk saft af 1 øko-citron
salt, peber
Sauce:
1 dl mirin (japansk eddike)
3 spsk sojasauce eller teriyakisauce
2-3 spsk sukker
Tilbehør:
200 g fuldkornsris
1 håndfuld spinatblade
2-3 krøllede forårsløg, se tip

Sådan gør du:

Kom skalotteløg og gulerod i en blender og blend det kort. Tilsæt kyllingekød, citronsaft og -skal samt salt og peber og blend det hele til en fast fars. Del og form farsen til ca. 20 små frikadeller, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200° i 10 min. Kom mirin, soja eller teriyakisauce samt sukker i en pande, varm det under omrøring til sauceagtig konsistens. Vend frikadellerne i og ryst panden. Kog risene, vend dem med spinatblade og anret med frikadeller og forårsløg.

 

Tips: Sådan laver du krøllede forårsløg: Snit løgene så tyndt som muligt på langs. Læg dem i en skål med koldt vand, og sæt dem i køleskabet en time, og de er klar til brug.


Energi pr. person: 420 kcal, fedt 19%, protein 32%, kulhydrat 49%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Kylling