-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
Kylling i frikassé med grøntsager og sprødt skind
Pluk en lille buket af små brændenældeblade, ramsløg, løvstikke, skovsyre og skvalderkål, og bland dem i den lækre sovs - eller brug frisk spinat og persilleblade.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 250 g suppeurter (løg, porre, gulerødder, selleri)
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. hel sort peber
- frisk timian og persillestilke
- 1 frisk kylling (1200-1500 g)
- vand
- 2 tsk. groft salt
Frikassé:
- 500 g grøntsager (f.eks. gulerødder, persillerod, selleri)
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- ¾ liter suppe
- 1 dl piskefløde
- 2-3 tsk. citronsaft
- salt og peber
- 50 g vilde urter (eller frisk spinat og bredbladet persille)
Tilbehør:
- kogte kartofler
Sådan gør du:
- Rens urterne, skær dem i grove stykker, og læg dem i en stor gryde. Tilsæt krydderierne.
- Skær lårene af kyllingen, og træk skindet af både lår og bryst. Læg kyllingen i gryden, og dæk med koldt vand. Giv det et opkog, tilsæt salt, og fjern skum. Lad kyllingen simre i ca. 45 min.
- Skær kyllingeskindet i 4-5 cm store stykker, og læg dem fladt ud på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå kyllingeskindet, og steg det sprødt i ovnen ved 150 grader i 25-30 min. Dryp af på køkkenrulle.
- Tag kyllingen op, og si suppen. Smag på den, og kog den evt. ind, så den får en kraftigere smag. Pluk kødet af benene, og riv det i mindre stykker.
- Frikassé: Rens grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem sprød-møre i suppen, og tag dem op.
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt suppe, og kog sovsen igennem under omrøring i mindst 5 min. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Varm kød og grøntsager i sovsen, og tilsæt vilde urter eller spinat og persilleblade. Servér med sprødt kyllingeskind og kogte kartofler.