Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

suppe
Foto: Maria Nørregaard Brøndkarsesuppe

Brøndkarsesuppe

Lækker, cremet og fyldig suppe − du vil elske den.

4
Print

1 lille kylling 800 g
1 stort løg i kvarter
1 fintsnittet porre
2 fed hvidløg
500 g kartofler
1 laurbærblad
1 stykke tyndtskåret citronskal
ca. 1 liter vand
salt, peber
3 potter brøndkarse
4 spsk fraiche 9%
300 g groft speltbrød

Sådan gør du:

Skær kyllingen i kvarte stykker og kom kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt kartofler, laurbærblad og citronskal. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad den snurre 40-45 min. Hæld det hele i en sigte og fjern kød og laurbærblad. Kom grønsagerne i en blender, blend dem med bouillon, brøndkarse samt fraiche til den ønskede konsistens og smag til med salt og peber. Pil skind og ben fra kyllingekødet, sådan at der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i skåle med kyllingekød og brøndkarse og server med groft brød.


Tips: Kog altid kylling ved svag varme, så bliver kødet blødt og saftigt.


Energi pr. person: 510 kcal, fedt 21%, protein 28%, kulhydrat 51%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Suppe