Laksesalsa opskrift
Foto: Betina Hastoft Lækker forret med laks... og gin!

Laksesalsa med gin

Frisk og lækker forret med laks og gin. Du kan sagtens bruge den populære gin i meget og andet end drinks. F.eks. denne lækre forret med laks. Opskriften får du her:

printer Print
clock 20 minutter
plate Laksesalsa til 4 personer

500 g fersk laks uden skind
½ dl olivenolie
½ dl gin
1 lime
1 spsk. rosenpeber
1 agurk
3 stilke blegselleri
1 bundt purløg 1 bundt dild

Sådan laver du laksesalsa med gin

1. Sørg for at laksen er helt frisk, og fortæl din fiskehandler, at laksen skal spises rå.

2. Skær laksen i små tern, og kom den i en skål. Hæld olivenolie over laksen, og bland godt.

3. Tilsæt gin og limesaft, og rør sammen.

LÆS OGSÅ: Gin & tonic sandkage

4. Knus rosenpeber let i en morter, og rør sammen med laksen.

5. Skyl agurk og blegselleri, og skær dem i små tern. Hak purløg og dild. Bland de hakkede grøntsager og krydderurter sammen med laksen.

6. Sæt laksesalsaen koldt, til den skal bruges. Server surdejsknækbrød eller ristet rugbrød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Gin og Forret