Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

sandkage opskrift
Foto: Betina Hastoft Den skønne sandkage med et pift af gin. Og tonic!

Sandkage med gin og tonic

Gin & tonic sandkage

Gin er super populært lige nu - og det er ikke kun i drinks sammen med tonic, at du kan bruge den skønne drik. Her har vi bagt en sandkage med gin og tonic:

clock en time
printer Print
plate 1 sandkage

100 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 lime
½ dl gin
Glasur:
200 g flormelis
3 spsk. tonic
2 spsk. gin
1 lime

Sådan bager du gin & tonic sandkage

1. Tænd ovnen på 180 gr.

2. Pisk smør og sukker til det bliver hvidt, luftigt og cremet.

3. Pisk æggene i et ad gangen.

4. Si mel og bagepulver i dejen. Skyl lime, og riv skallen fint ned i dejen. Tilsæt gin, og bland dejen godt sammen.

5. Kom dejen i en smurt sandkageform (mindst 1 liter) eller for sandkageformen med bagepapir.

6. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 min. Prik kagen med en bagenål, for at se, om den har fået nok. Kommer bagenålen tør tilbage, så tag kagen ud, og lad den afkøle på en bagerist.

7. Tag sandkagen ud af formen.

8. Rør flormelis sammen med gin og tonic til tyk glasur. Prik huller i kagen, og fordel glasuren udover kagen. 9. Riv limeskal med et juliennejern, og fordel skallen ovenpå glasuren.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning og Bageopskrifter