GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Rabarber mojito
Foto: Tia Borgsmidt

Iskold rabarbermojito

Iskold rabarbermojito - stærkt vanedannende...

printer Print
plate 4 drinks

1 lime
4 små kviste frisk rosmarin
knust is
mørk rom
danskvand
Rabarbersirup:
300 g rensede rabarber
1 dl vand
3 kviste frisk rosmarin
rørsukker

Sådan laver du rabarbermojito

  1. Skær lime i kvarte, og fordel i fire glas sammen med rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag.
  2. Tilsæt rabarbersirup, og rør rundt. Server straks.
  3. Sådan laver du rabarbersirup til rabarbermojito
    Den søde sirup kan også bruges til desserter, i drinks eller over en portion vaniljeis.
  4. Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og skyl dem godt. Kom rabarberne i en gryde med vand og rosmarin, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra.
  5. Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde sukker i en gryde, og kog ind til en sirup.
  6. Pas endelig på med ikke at koge siruppen for længe, da den ellers bliver for tyk.

    ► SE OGSÅ: Is-latte a la slushice
    ► SE OGSÅ: 5 opskrifter på friskpresset juice
    ► SE OGSÅ: Champagne cocktail
Se, hvad vi ellers skriver om: Mojito, Velkomstdrink, Rabarber, Drinks og Drikke