Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rabarber
Foto: Tia Borgsmidt

Iskold rabarbermojito

Iskold rabarbermojito - stærkt vanedannende...


Rabarbermojito
(4 pers.)

1 lime
4 små kviste frisk rosmarin
knust is
mørk rom
danskvand
ca. 4 spsk. rabarbersirup

1. Skær lime i kvarte, og fordel i fire glas sammen med rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag.

2. Tilsæt rabarbersirup, og rør rundt. Server straks.

Rabarbersirup
Den søde sirup kan bruges til desserter, i drinks eller over en portion vaniljeis.

300 g rensede rabarber
1 dl vand
3 kviste frisk rosmarin
rørsukker

1. Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og skyl dem godt. Kom rabarberne i en gryde med vand og rosmarin, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra.

2. Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde sukker i en gryde, og kog ind til en sirup. Pas endelig på med ikke at koge siruppen for længe, da den ellers bliver for tyk.

► SE OGSÅ: Is-latte a la slushice
► SE OGSÅ: 5 opskrifter på friskpresset juice
► SE OGSÅ: Champagne cocktail

Se, hvad vi ellers skriver om: Mojito, Velkomstdrink, Rabarber og Drinks