Mojito – find den bedste mojito opskrift

Den skønne drink mojito er en cocktail, der oprindelig stammer fra Cuba. Den findes i mange varianter, men grundindholdet er altid mynteblade, lys rom og lime. 

Den perfekte cocktail

En mojito er den perfekte cocktail til sommerfesten, studentergildet eller en hyggelig grillaften med gode venner – og der er faktisk næsten ingen grænser for, hvordan du kan lave den lækre cocktail. 

Her byder vi både på rabarbermojito og...

Læs mere

Fortsat...

mojito med rabarber og citronverbena, mojito-lemonade, mojito med hindbær og lakrids og en skøn champagnemojito, der passer perfekt som velkomstdrink til nytårsaften.

Trin for trin

Det er slet ikke svært eller besværligt at lave en mojito, du skal bare blande limebåde, mynteblade og sukker i et glas og fylde op med knust is. Herefter tilsætter du rom og rører rundt. Til sidst kan du tilsætte danskvand og eventuelt flere mynteblade som pynt. Laver du en champagnemojito, skifter du danskvand ud med champagne, cremant eller cava.

Iskold rabarbermojito

Prøv denne iskolde rabarbermojito, men pas på, for den er stærkt vanedannende...

Mojito uden alkohol

De fleste elsker den friske smag af mynte og citron, og er du, eller en af dine gæster ikke til alkohol, kan du lave en lækker mojitolimonade uden rom.

Du kan også vælge at lave en lækker alkoholfri mojito, hvis du skifter rommen ud med citronsaft eller danskvand.

Dyrk din egen mynte til mojito

Hvis du holder af den populære drink, hvor mynteblade er en væsentlig ingrediens, er der al mulig grund til at dyrke din egen mynte til formålet. Mynte er en krydderurt, der er overordentlig nem at dyrke. Det sværeste er faktisk at forhindre planten i at udvikle sig til en ukrudtsplage, fordi de hurtigtvoksende udløbere når vidt omkring. Derfor er det en god idé at plante mynte i store krukker eller baljer, så du ved, hvor du har planterne.

En slankede udgave 

Alkohol er ikke ligefrem slankende eller sundt, men snupper du en Skinny Bitch lavet på 2 cl vodka og danskvand, får du kun 50 kalorier, hvorimod en drink som Mojito indeholder 205 kalorier. Og du kan jo altid peppe din bitch op med lidt lime og mynte!

Vidste du…
Mojito stammer fra den spanske ord mojar, der betyder 'at fugte'. Mojito er diminutiv af det spansk-amerikanske moje eller mojo for "citrusmarinade". Mojitoen skulle efter sigende have været den berømte forfatter Ernest Hemingway.

Her på siden finder du de lækreste opskrifter fra både ALT for damerne, boligliv, Hendes Verden, Hjemmet & FIT LIVING.