Sex & The City
SPONSORERET indhold

10 fantastiske Sex & The City-stunder, der får os til at glæde os til den nye film

Vores yndlings-TV-venindegruppe vender angiveligt tilbage! Her varmer vi op med nogle af de bedste øjeblikke fra den ikoniske serie.

Foto: Getty Images / Staff
27. dec. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

SPOILER ALERT – væsentlige dele af handlingen i TV-serien Sex & The City samt filmen Sex & The City: The Movie (2008) afsløres i denne artikel.

Lige inden jul kunne det amerikanske gossip-magasin Radaronline.com gennem en anonym kilde afsløre, at alle fire frontkvinder i den efterhånden ikoniske TV-og filmserie Sex & The City, der første gang tonede frem på TV-skærmene i 1998, har sagt ja til at medvirke i endnu en film – nummer 3 i rækken. 

Det betyder, at vi formentlig kommer til at gense Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis og Kim Cattrall i rollerne som klummeskribent og skofetichist Carrie Bradshaw og hendes veninde-squad i løbet af de kommende år.

Allerede i oktober satte et vagt udsagn fra Sarah Jessica Parker gang i rygterne om en ny Sex & The City-film – rygter som det Radaronline.com altså nu har fået bekræftet, dog uden officiel udmelding fra nogle af skuespillerne eller producenterne bag filmen.

LÆS OGSÅ: 5 ting, du garanteret ikke vidste om SATC

Radaronline.coms kilde, som de kalder en "insider", mener at vide, at grunden til at det har taget tid med at få alle med på holdet til en ny film har været, at Sarah Jessica Parker var utilfreds med dele af manuskriptet:

– Der var en masse diskussion frem og tilbage, udtaler kilden ifølge magasinet og fortsætter:

– Sarah Jessica Parker var ikke oprindeligt med, fordi hun ikke kunne lide idéen om, at karaktererne skulle portrætteres i et mere modent lys.

Kilden er også citeret for at sige:

– Alle er meget glade for den måde, tingene har udviklet sig på, og de kan ikke vente med at komme i gang med at arbejde sammen igen.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste SATC-citater

Her på redaktionen glæder vi os over rygterne, for vi har savnet de fire damer, som vi har fulgt igennem 94 afsnit, to film, mange forskellige, mere eller mindre flygtige forhold og, ikke mindst, gode veninde-øjeblikke. Derfor har vi samlet nogle af de bedste Sex & The City-stunder her:

1. Carrie og Bigs første date

 Scenen, der gav os det legendariske Big-citat: "Abso-fucking-lutely". Need we say more?

2. Da Carrie er ærlig over for Aidan og siger, at hun ikke vil giftes

Ja, okay, mange Sex & The City-fans var sikkert lidt skuffede til at begynde med, da det ikke blev til noget med møbelsnedkeren Aidan i sæson 3. Han var pæn og sød og alt det, som Carrie savnede hos Big. Men som skribenten på Cosmopolitan Anna Breslaw, skriver i sin klumme "Why Aidan Shaw Was Carrie Bradshaw's Worst Boyfriend" : "Nice is just not a good-enough reason to marry somebody unless you are facing certain death or moving back home with your mother." Amen! Videre i livet!

3. Da alt pludselig handler om "coloring"

Sex & The City er gennem tiden blevet hyldet som en af de første serier, som ærligt portrætterede moderne kvinders samtaler med hinanden – særligt om sex og parforhold. I denne scene bliver samtalen dog censureret, fordi der er børn tilstede og "to fuck" bliver udskiftet med "to color" med denne dialog til følge:

4. Da Miranda spiser kage fra skraldespanden

Scenen, hvor Miranda bager en chokoladekage til sig selv, smider den ud, så hun ikke bliver ved med at spise af den og få sekunder fortsætter ufortrødent med at spise – nu fra skraldespanden – er et af de der små, fine øjeblikke, hvor Sex & The City hæver sig over gennemsnitlige serier målrettet kvinder fra den tid. Vi elsker i det hele taget Miranda for hendes befriende selvironi, som særligt kommer til udtryk i den efterfølgende telefonsopringning til Carrie:

– Your good friend Miranda Hobbes has just taken a piece of cake out of the garbage and eaten it. You will probably need this information when you check me into the Betty Crocker Clinic.

5. Da Smith barberer sig skaldet i sympati med Samantha

Smith (oprindeligt "Jerry", red.) Jerrod er en af de få mænd i serien, som Samantha faktisk holder ved og har et længerevarende forhold til. Og det forstår man godt. Vores hjerter smelter for Smith i denne scene i sæson 6, hvor han hjælper Samantha igennem den svære proces, det er, at sige farvel til sit hår efter kemoterapi ved at barbere sine egne lange, signatur-lokker af i sympati:

6. Da Miranda frier til Steve

Miranda og Steves forhold er et af de mest vedholdende on/off-forhold nogensinde. Hun møder ham allerede i sæson 2, men de må igennem flere break-ups og break downs, før de i sjette sæson for alvor siger ja til hinanden. Det er Miranda, der frier, og det bifalder vi i en serie, der ellers ikke ligefrem udfordrer kønsstereotyperne.

7. Da Big siger "You are the one"

Denne scene I sæson 6 havde vi kun ventet på i... seks sæsoner. Den store forløsning:

8. Da Samantha giver Smith klar besked

Vi elsker Samantha for hendes no bullshit-tilgang til sex og parforhold, og kan man andet end at holde af hendes temmelig direkte måde at bryde med kæresten Smith i "Sex and the City: The Movie".

 

9. Da Charlotte forbander Mr. Big – og går i fødsel

Sex & The City handler ikke kun om parforhold og mænd – den handler også om venskab og om veninder, der støtter hinanden i medgang og modgang. I denne scene fra "Sex & The City: The Movie" tager Charlotte klart Carrie i forsvar, da hun møder Mr. Big på en café, efter at han netop har ydmyget Carrie ved at stikke af fra deres stort anlagte bryllup i sidste øjeblik, med den mindeværdige replik:

– I curse the day you were born!

... efterfulgt af:

– I think my water just broke!

10. Da Carrie og Big (endelig!) bliver gift

Sex & The City-fans måtte vente helt til den første film, der udkom flere år efter, at serien var slut, på at se Carrie blive gift med sin John James "Mr. Big" Preston. Og selv i filmen skal vi så grueligt meget igennem, før det sker – for eksempel når Big, serieverdenens måske mest hard to get mand, at stikke af lige inden det stort anlagte, pompøse bryllup, de to i første omgang har fået arrangeret, og ydmyger dermed Carrie på det groveste. Til gengæld er ventetiden det hele værd:

 

LÆS OGSÅ: 9 måder "Sex and the City" har formet mig som kvinde – på godt og ondt

LÆS OGSÅ: Derfor er det så svært at sige "jeg elsker dig" til dem, vi elsker

LÆS OGSÅ: Sådan er kærligheden i tre generationer