limefromage opskrift
SPONSORERET indhold

Sådan laver du lime/citronfromage med gin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske dessert fra oldemors kogebog har fået et ekstra pift med gin og lime. Og hvorfor egentlig ikke? Når man kan putte en skrive citron eller lime i sin gin, kan man vel også putte gin i sin citron/limefromage. Her får du opskriften på en superlækker citron/limefromage med gin:

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
24. feb. 2021 | Mad | Hjemmet
Limefromage til 6 personer | Total: 30 min

Ingredienser

4 blade husblas
1 dl gin
ca. 2 spsk. limesaft eller citronsaft
3 hele æg (delt i hvider og blommer)
200 g flormelis
limeskal af 1 lime eller citron (økologisk)
2½ dl piskefløde
Pynt: 1 lime

Sådan laver du citronfromage med gin

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt det i en skål over vandbad sammen med gin og limesaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis skummende, og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.

    PRØV OGSÅ: Gin & tonic sandkage
  3. Tilsæt fintrevet limeskal, og vend stiftpiskede æggehvider i. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  4. Hæld fromagen i portionsglas, og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet. Pynt med skiver af lime.

Anbefalet til dig