citronfromage opskrift
Foto: Line Falck Du kan putte en skrive citron i din gin, så hvorfor ikke putte gin i din limefromage?

Limefromage med gin

Den klassiske dessert fra oldemors kogebog har fået et ekstra pift med gin og lime. Og hvorfor egentlig ikke? Når man kan putte en skrive citron eller lime i sin gin, kan man vel også putte gin i sin citron/limefromage.

printer Print
clock 30 minutter
plate Limefromage til 6 personer

4 blade husblas
1 dl gin
ca. 2 spsk. limesaft eller citronsaft
3 hele æg (delt i hvider og blommer)
200 g flormelis
limeskal af 1 lime eller citron (økologisk)
2½ dl piskefløde
Pynt: 1 lime

Sådan laver du citronfromage med gin

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt det i en skål over vandbad sammen med gin og limesaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis skummende, og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.

    PRØV OGSÅ: Gin & tonic sandkage
  3. Tilsæt fintrevet limeskal, og vend stiftpiskede æggehvider i. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  4. Hæld fromagen i portionsglas, og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet. Pynt med skiver af lime.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Citronfromage og Gin