Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

citronfromage opskrift
Foto: Line Falck Du kan putte en skrive citron i din gin, så hvorfor ikke putte gin i din citronfromage?

Citronfromage med gin

Den klassiske dessert fra oldemors kogebog har fået et ekstra pift med gin. Og hvorfor egentlig ikke? Når man kan putte en skrive citron i sin gin, kan man vel også putte gin i sin citronfromage

clock 30 minutter
printer Print
plate Citronfromage til 6 personer

4 blade husblas
1 dl gin
ca. 2 spsk. limesaft
3 hele æg (delt i hvider og blommer)
200 g flormelis
limeskal af 1 lime (økologisk)
2½ dl piskefløde
Pynt: 1 lime

Sådan laver du citronfromage med gin

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt det i en skål over vandbad sammen med gin og limesaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis skummende, og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.

    PRØV OGSÅ: Gin & tonic sandkage
  3. Tilsæt fintrevet limeskal, og vend stiftpiskede æggehvider i. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  4. Hæld fromagen i portionsglas, og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet. Pynt med skiver af lime.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Citronfromage