Clafoutis med brombær og honningyoghurt
SPONSORERET indhold

Den skønneste clafoutis med brombær og honningyoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne lune franske klassisker med brombær og honningyoghurt til.

Af: Kristina Fjeldgren Beyer Foto: Tia Borgsmidt
10. jan. 2024 | Opskrift | BoligLiv
6-8 personer | Total: en time | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

  • 150 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 æg
  • 3 dl sødmælk
  • flormelis til drys
  • evt. spiselige blomster til pynt

Honningyoghurt

  • 2 dl yoghurt 10%
  • flydende honning

Sådan gør du:

  1. Bland mandelmel med bagepulver, rørsukker, vanilje og salt. Tilsæt æggene, og pisk dem sammen med dejen. Rør mælken i, indtil dejen er uden klumper. Stil dejen køligt i ca. ½ time. Skyl brombærrene, og tør dem godt.
  2. Fordel halvdelen af dejen i en smurt, ildfast form, og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Hæld resten af dejen i formen, og top med brombær, så de ligger smukt og fint i overfladen.  Bag kagen færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flot gylden. Afkøl kagen en smule.  
  3. Rør yoghurt med flydende honning. Pynt kagen med sigtet flormelis og spiselige blomster, og servér den med honningyoghurt.

TIP: I stedet for honningyoghurt kan du servere kagen med enten cremefraiche eller flødeskum. Du kan også bage clafoutis i små, ildfaste forme.

Anbefalet til dig