læs alt om:

chokoladekage

CHOKOLADEKAGE - DE LÆKRESTE OPSKRIFTER

Chokoladekage er altid en favorit på kagebordet, til klassens time, eller til eftermiddags-teen. Og de fleste af os har da også en absolut favorit, når det kommer til chokoladekage, hvad enten det så er som bradepandekage, sandkage, muffins, cupcakes, eller bagt i springform. Den klassiske chokoladekage laves af en basis kagedej lavet af æg, smør, mel & sukker, som tilsættes kakao og/eller hakket chokolade. Derudover kan dejen til chokoladekage stort set kombineres med alt – nødder, appelsin, banan, kokos, tørret frugt chokoladestykker eller mandler – kun fantasien sætter grænsen for, hvad du kan vælge at putte i dejen til din chokoladekage. Chokoladekage uden mel Det burde egentlig ikke være muligt at bage en kage uden mel, men det kan man faktisk godt. Og endda en meget lækker en af slagsen. Her på siden finder du flere opskrifter på chokoladekage uden mel, f.eks. denne Glutenfri chokoladekage http://www.alt.dk/mad/opskrift/lakker-chokoladekage-uden-mel, som du bager af mørk chokolade, smør, nescafe, æg og sukker. Sukkerfri chokoladekage Det faktisk muligt at bage en sukkerfri chokoladekage, hvis du gerne vil bage til en diabetiker eller andre, der gerne skulle undgå sukker. Se her, hvordan du bager sukkerfri brownies med valnødder og marshmallows: http://www.alt.dk/mad/opskrift/brownies-med-valnodder-og-marshmallows Nemme chokoladekager Nu er en chokoladekage ikke det allersværeste at bage, men hvis du ikke er en ørn i et køkken eller gerne vil bage sammen med dine unger og det ikke skal blive alt for kompliceret, så prøv denne nemme og overlækre chokoladekage: http://www.alt.dk/mad/opskrift/nem-og-overlakker-chokoladekage eller en skøn og ret nem chokoladekage med bær: http://www.alt.dk/mad/opskrift/nem-chokoladekage-med-bar Amerikanske chokoladekager De kan noget med deres kager i USA – og deres chokoladekager er ingen undtagelse. Her går man ALL IN på alle ingredienser og kager er bestemt ikke for de fedt og kulhydratsforskrækkede. Hvis du er til en gedigen bombe af en kage, så skulle du næsten prøve en ’Triple layer dark chocolate cake’, som er intet mindre en chokoladekage med chokoladecreme i 3 (!) lag. Du finder opskriften her: Trelags mørk chokoladekage http://www.alt.dk/mad/opskrift/trelags-mork-chokoladekage-triple-layer-dark-chocolate-cake Eller hvad med at prøve at bage en KÆMPE OREO-kiks? Kagen er et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle (og andre OREO-fans), og så er den derudover en lækkre chokoladekage med en skøn vaniljecreme i midten. Du finder opskriften her: http://www.alt.dk/mad/opskrift/kampe-oreo-kiks Glasur til chokoladekage I gamle dage var en helt almindelig hvid glasur lavet på flormelis og vand en helt fin topping på en chokoladekage. Men i dag har vi lært at lave både ’icing’, ’frosting’ og andre spændende topping til kagerne. Typisk vil man lave frosting af flormelis og flødeost eller smør, som man pisker sammen evt. med frugtfarve og en form for smagsgiver. F.eks. vanilje eller kakao. En frosting kan smøres på chokoladekagen eller sprøjtes fint ud med en sprøjtepose. Man bruger mest en frosting på cupcakes eller finere chokoladekager til dessertbordet, som f.eks: Chokoladelagkage med brombærfrosting http://www.alt.dk/mad/opskrift/bryllupskage-chokoladelagkage-med-brombarfrosting eller Chokoladekage med Kahlua og cremet chokolade-frosting http://www.alt.dk/mad/opskrift/dessert-chokoladekage-med-kahlua-og-cremet-chokolade-frosting Skal der chokolade i en chokoladekage eller kan man nøjes med kakao? Det lyder lidt underligt at man kan bage en chokoladekage uden chokolade, men det er faktisk et forholdsvist nyt fænomen, at man putter rigtig chokoladen i dejen til en chokoladekage, i gamle dage brugte man kakao, som f.eks. i denne Saftig chokoladekage: http://www.alt.dk/mad/opskrift/saftig-chokoladekage Kaffe & chokolade – altid en god kombination Kombinationen af kaffe og kage er altid god – og kaffe i en chokoladekage er virkelig lækkert. Prøv f.eks. Dessertroulade med hvid chokolade og mokka http://www.alt.dk/mad/opskrift/dessertroulade-med-hvid-chokolade-og-mokka Eller en mere konfektagtig chokoladekage med kaffe: Skønne brownies med kaffe http://www.alt.dk/mad/opskrift/kaffe-brownies Eller en skøn mokka-chokoladekage: http://www.alt.dk/mad/opskrift/mokka-chokoladekage Og nu hvor vi er ved brownies – så skulle du tage og prøve vores helt igennem uimodståelige opskrift på After Eight brownies – det er et sikkert hit til alle, der både elsker brownies, chokolade og mintchokolade. Du finder opskriften her: http://www.alt.dk/mad/opskrift/after-eight-brownies Pift din chokoladekage op – det bedste tilbehør Når du serverer chokoladekage kan du få den til at ligne en million med få og enkle tricks. Prøv f.eks. - At servere chokoladekagen sammen med en kugle syrlig sorbet – hindbær, hyben eller havtorn giver et godt modspil til en sød kage - Pisk flødeskum og kom et drys vaniljepulver eller vaniljesukker i. Det løfter smagen af flødeskummet og passer rigtigt godt til en lidt ’tungere’ kage, som chokoladekage. - Rist nøddeflager eller mandelflager let på en pande og drys over chokoladekagen ved servering. - Hakkede saltede mandler kan også være et frisk pift til chokoladekagen evt. sammen med en karamelsovs eller dulche leche. Prøv evt. disse skønne små chokoladekager med dulche de leche: http://www.alt.dk/mad/opskrift/sma-chokoladekager-med-dulce-de-leche Eller en klassisk chokoladekage med en skøn karamelcreme: http://www.alt.dk/mad/opskrift/chokoladekage-med-karamelcreme - Ingefær kan også give den klassiske chokoladekage et spændende pift – prøv f.eks. denne opskrift på brownies med ingefær: http://www.alt.dk/mad/opskrift/brownies-med-ingefar - Vaniljeis – altid godt til en chokoladekage – et lunt stykke brownie a la mode, som man siger i USA er altid populært, og den cremede kolde vaniljeis giver et godt modspil til den lidt klæge brownie. - Vil du gerne spare lidt på kalorierne kan creme fraiche eller skyr rørt op med vaniljekorn også godt gøre det ud for et lækkert cremet modspil til chokoladekagen. Chokoladekage til dessert De fleste forbinder nok chokoladekagen med en bradepandekage mann tager med til ’kallsens time’ eller på jobbet, når man går på ferie. Men chokoladekagen kan også bruges som en flot og festlig afslutning på en god middag eller en festmenu. Fælles for disse chokoladekager er, at man bruger MEGET chokolade og gerne nogle lidt finere kvaliteter, f.eks. Guanja. Prøv f.eks. Claus Meyers drøm af en chokoladekage med chokoladeganache: http://www.alt.dk/mad/opskrift/meyers-chokoladekage-guanja Eller Mette Blomsterbergs Gateau Marcel orange http://www.alt.dk/mad/opskrift/gateau-marcel-orange Hså ligegyldigt om du vil bage en fin dessertkage, brownies, cupcakes, bradepandekage, sandkage, muffins, eller cookies med chokolade, så finder du de bedste opskrifter fra Hjemmet, ALT for damerne, FIT LIVING, boligliv og Hendes Verden her. Velbekomme!

læs mere her