Is-sandwich med kaffeis & brownies
To stykker brownie lagt sammen med hjemmelavet kaffeis - en drøm, der går i opfyldelse for alle os, der elsker sandwich-is. Her får du opskriften på en hjemmelavet sandwich-is med brownies og kaffeis.
4-6 personer
Ingredienser
- Brownie (4-6 personer)
- 300 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 300 g sukker
- 3 store æg
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Kaffeis (6-8 personer)
- ¼ l piskefløde
- ¾ l sødmælk
- 200 g lyst rørsukker
- 2 tsk. flydende honning eller glukose
- 10-15 g Nescafé-pulver
- Tilbehør:
- flødeskum
- Brownies: Smelt langsomt smør, sukker og chokolade sammen i en gryde. Pisk æggene i chokolademassen, et ad gangen. Vend sigtet hvedemel blandet med bagepulver i, og vend det rundt.
- Fordel dejen i en form foret med bagepapir, ca. 30 x 22 cm. 3. Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og skær den i tern. Den skal være blød og konfektagtig i midten og sprød på toppen.
- Issandwich laver du ved at fordele kaffeis mellem 2 stykker brownie. Server evt. flødeskum til.
- Kaffeis: Varm fløde, mælk, sukker og honning op i en gryde under omrøring. Det må ikke koge, men skal bare varmes, til sukkeret er opløst.
- Udrør kaffepulver i blandingen. Afkøl blandingen i koldt vandbad. Rør indimellem. Stil herefter i køleskab, til blandingen er helt kold.
- Kom nu blandingen i en ismaskine, og kør det. Smager godt blødt som softice. Har du ikke en ismaskine, kan du fryse blandingen til grødis. Komme det i en foodprocessor og mixe det igennem.
- Derefter fryse igen i 3-4 timer. Tag isen op og lad den blive en anelse blød. Kom isen i foodprocessoren igen, og kør den til softicekonsistens. Server straks.