Cecilie Hother
SPONSORERET indhold

Cecilie Hother er gravid: ”Det er et mirakel”

En graviditet er i sig selv en lykkelig begivenhed, men for tv-vært Cecilie Hother er den måske ekstra lykkelig. Hun lider nemlig af hormonforstyrrelsen PCO, og lægerne havde sagt, at hun ville få meget svært ved at blive gravid. Men nu venter hun og kæresten deres første barn.

Af:: Redaktionen Foto: Frederikke Heiberg
16. feb. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Louise Gade Sig

Hendes gynækolog kalder det "et lille mirakel." Lægevidenskab havde nemlig spået, at tv-værten Cecilie Hother ville få store problemer med at blive gravid, fordi hun lider af hormonforstyrrelsen PCO, som hun afslørede til ALT for damerne i sidste uge. Sygdommen giver blærer på æggestokkene, en forhøjet mængde mandligt kønshormon og altså ofte problemer med at få børn. Og da Cecilie, midt i 20'erne, fik diagnosen stillet, kom temaet om fertilitetsproblemer da også straks på bordet:

–Det første, jeg fik at vide, var, at det kunne blive svært for mig at få børn, hvis det da ikke blev helt umuligt. Det brugte jeg enormt lang tid på at tude over, det var et kæmpe knæk for min kvindelighed, for jeg havde altid set mig selv som mor på et tidspunkt. I bund og grund er man vel sat i verden for at reproducere sig. Jeg er vokset op med fem søskende, og i dag har de alle selv fået børn, så i hele min opvækst og natur er det almindeligt at formere sig. Så det rev tæppet væk under mig, fortæller den 37-årige tv-vært.


Hun indstillede sig med stoisk ro på, at det ville tage tid, da hun og kæresten gennem to år, Thomas Gregers Honore, i efteråret besluttede sig for at forsøge at få et barn. Cecilie lovede sig selv ikke at gå i panik, når der formentlig ikke var sket noget i løbet af de første to år.

– Jeg havde jo fået at vide, at det sikkert ville kræve hjælp på grund af min PCO. Men vi besluttede at give naturen en chance på et halvt år og forventede derefter at skulle gå i hormonbehandling og til sidst inseminering, og vi indstillede os på, at der ville gå et par år, før vi stod med en dejlig baby på armen, siger Cecilie Hother til ALT for damerne.

Men til Cecilies store overraskelse lykkedes det uden hjælp.

– Naturen ville noget andet, end lægerne havde forudset, og jeg er sindssygt glad for, at det er gået så let. Det er sgu et mirakel, siger hun.

Du kan læse hele Cecilies historie om at leve med PCO og blive gravid mod alle odds i ALT for damerne den 18. februar.