Guide til spændende efterskoler
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Aalestrup Naturefterskole,Flemming Efterskole, HNIE, Ranum Efterskole College, Skanderup Efterskole, Skyum Idrætsefterskole & Vrigsted Efterskole.

Guide til spændende efterskoler

Tiden på efterskole er en fantastisk mulighed for udvikling og udfordring. Nøgleordene er social-, faglig-, og personlig udvikling i trygge rammer, hvor fællesskabet er i centrum.

Efterskolen giver eleverne mulighed for at dyrke deres interesser i et helt år og ruster samtidig eleverne til deres fremtidige uddannelses- og karrierevalg.

Vi har samlet en række forskellige efterskoler, som alle tilbyder et spændende år med fællesskab, udfordringer og fantastiske oplevelser. 

Aalestrup Naturefterskole - Golf og E-sport

Flemming Efterskole - Hjerne og gymnastik

HNIE - Natur, action og sammenhold

Ranum Efterskole College - Stort og mangfoldigt fællesskab

Skanderup Efterskole - Forundring Fryder!

Skyum Idrætsefterskole - Er du ordblind og vild med sport?

Vrigsted Efterskole - Tag på ordblindeefterskole

Efterskole med de bedste instruktører

ESPORT ELLER GOLF på Aalestrup.

Har du et barn som brænder efter at spille golf? Om eleven, er nybegynder eller meget øvet, er lige godt. Vi har nogle af landets bedste instruktører tilknyttet skolen via Himmerlands Golfresort. Og vi har adgang til 8 golf baner indenfor 20 minutters afstand fra skolen. Samt mulighed for at øve på skolens udstyr og bane, 24-7.

Eller er dit barn mere til e-sport? Vi stiller det nyeste udstyr til rådighed og har kontakt til landets førende e-sportsklubber.

Tøv ikke med at kontakte Aalestrup Naturefterskole for et besøg. Vi har også hest, jagt, fiske og adventurelinjer, som er meget besøgte.

Vi støtter og stiller krav

Flemming Efterskole vægter vi de boglige fag højt, og vi laver en masse gymnastik. Den kombination, mener vi, bygger et ungt menneske.

Som elev behøver du ikke at have lavet gymnastik før, men det er vigtigt, at du har viljen og lysten til det.

Du bliver en del af et stort fællesskab, hvor alles bidrag er af allerstørste betydning. Det gælder, både, når vi rejser landet rundt med årets opvisning, spiller fodboldkampe og i hverdagens gøremål.

Vi giver dig mulighederne! Vi stiller krav, skubber til dig, lytter og støtter dig, så du bliver klar til en ungdomsuddannelse.

Dyrk fællesskabet med oplevelser i naturen

HNIE dyrker vi fællesskabet med oplevelser i naturen. Vi har 5 linjer; Adventure, Outdoor, Mountainbike, Orientering og Islandske heste. Linjerne er for alle, men det er vigtigt for os, at man udfordrer sig selv samtidig med, at man får kvalificeret undervisning.

Vi er en boglig efterskole, der fører til folkeskolens prøver. Inkluderet er en tur til Norge med skiløb og vinterfjeld.

Vi har noget, der hedder "linjer på tværs" og mange valgfag. Det kan du læse mere om på hjemmesiden.

Vi har alle muligheder for at bruge naturen, da vi er placeret i det midtjyske søhøjland.

Stort og mangfoldigt fællesskab

Ranum Efterskole College har et stort og fantastisk fællesskab med plads til forskellighed. Mangfoldigheden giver mulighed for niveaudelt undervisning og mange spændende efterskoleaktiviteter i 9. eller 10. klasse.

Vi har et stærkt internationalt fokus og tror på, at mødet med andre kulturer styrker din personlige udvikling. Derfor rejser vi 3 gange ud i verden og inviterer internationale elever og lærere til Ranum. Undervisningen er niveaudelt, og eleverne udfordres både fagligt og personligt.

Du kan vælge mellem mere end 50 forskellige profilfag, kulturfag og valgfag. Her mødes elever med samme interesser, og der dannes stærke fællesskaber på tværs af hele efterskolen. Nye fag og rejser opstår i et samarbejde mellem elever og lærere, og sammen skaber vi et fantastisk efterskoleår.

Oplev efterskolelivet på Ranum på Efterskolernes Dag.

Forundring fryder!

Der dufter af nybagte boller og fra foredragssalen strømmer lyden af 135 stemmer der synger sammen. Om lidt skal eleverne have grenfag og bagefter er der rengøring. Skanderup Efterskole er mere end en skole - her blandes, på fineste vis, undervisning, samvær og teenageliv når det er allerbedst.

Hverdagen rummer god plads til grin, forundring, kram, gymnastik, fordybelse, nudler, Frankrigstur, lektier, udfordringer og værelseshygge. Det kan bare noget helt særligt, når man også bor sammen. På Skanderup Efterskole vælger eleverne mellem fem grenfag:

Medie & Kommunikation

Musik & Scenekunst

IT & Teknologi

Kunst & Grafisk Design

Puls & Adventure

Læs også om skolens mange fordybelsesfag, valgfag og aktiviteter på www.skanderupefterskole.dk 

Kig forbi på Efterskolernes Dag - der er kaffe på kanden.

Frihed, tempo og højt aktivitetsniveau

Skyum Idrætsefterskole er en stærk skole for sportsglade unge, der vil fællesskabet.
Her får du ansvar, møder tillid, respekt, og vi ønsker, at alle indgår og tager ansvar for et forpligtende fællesskab.

En dagligdag med tempo og højt aktivitetsniveau. Frihed under skolens rammer danner grundlag for vores hverdag.

Op til 7% af alle børn og unge i Danmark lider af ordblindhed, og derfor udbyder Skyum Idrætsefterskole nu et nyt tilbud for unge, der, udover at være ordblinde, er helt vilde med sport!
Se mere her.

Her er vi sammen om noget særligt

Vrigsted Efterskole er du sammen med andre unge, som også bruger læse- og skriveteknologi i undervisningen. Det er en stor fordel, at alle har de samme faglige udfordringer.

Et efterskoleår drejer sig ikke kun om boglig undervisning. Du kan vælge mellem mange linjefag og valgfag, som skifter gennem året. Og så er der selvfølgelig også gymnastikken, som afsluttes med flere opvisninger.

Du kommer med på vores ryste-sammen-tur og skilejrskole, hvor du får nye udfordringer og lærer de andre bedre at kende.

Der er mange emnedage og emneuger i løbet af året, og du får mulighed for at deltage i forskellige stævner inden for sport og musik.

Du kan tage folkeskolens prøver og få adgang til alle ungdomsuddannelser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund, Sociale medier og Instagram