Eva Harlou - fra arkitekt til X Factor-vært

Eva Harlou er:

  • Dansk tv-vært, arkitekt og designer.
  • Født d. 25. april 1977.
  • Fra Skanderborg, men bor i dag i København.
  • Kærester med Martin Jørgensen (grevinde Alexandras eksmand).
  • Mor til to børn, hun har med sanger og producer Thomas Troelsen: Christian (2008) og Marie (2013).
  • Tidligere vært på tv-programmet X Factor.
Læs mere

Her på siden kan du få Evas bedste tips til lys og enkel indretning. Du kan også lade dig inspirere af de vise ord , hun vil fortælle sin datter om at leve i et forhold med en mand. Eller hvordan det var for hende at blive mor og samtidig måtte forlade familien , da datteren kun var tre og en halv måned gammel.

Fra arkitekt til X Factor-vært

Eva Harlous vej til skærmen som vært i bedste sendetid har været lidt af en tilfældighed, som er udsprunget af hendes profession og passion for arkitektur. En passion, der startede på Arkitektskolen i Aarhus, hvor hun har læst fra 1998-2003. Herefter blev hun ansat ved arkitektfirmaet 3XN som ansvarlig konkurrencearkitekt. Ansættelsen varede 3 år, før Eva Harlou stiftede sit eget firma i eget navn i sommeren 2006.

Karrieren som arkitekt blev kickstartet, da Eva vandt det internationale magasin Wallpaper's "Best Breakthrough Designer" pris i 2007. Som selvstændig blev hun hevet ind som vært for Danmarks Radio på adskillige programmer om arkitektur. Tv-debuten kom, da hun var vært på en temalørdag om sommerhuse på DR 2 i juni 2011.

Siden har Eva Harlou været vært på:

  • Arkitektens Hjem – 2011 på DR K
  • Danmarks Skønneste Hjem – DR 1
  • Nordens enestående huse – DR K

Værtsrollerne førte hende fra den mindre sete sendeflade og direkte ind i danskernes hjem i primetime, da hun blev vært på X Factor. Hun udfyldte i to sæsoner i 2014 og 2015 den tidligere vært Lise Rønnes sko og overdrog efterfølgende værtsstafetten til Sofie Linde.

Hvad har Eva Harlou tegnet?

I dag er hun tilbage ved tegnebrættet som arkitekt, hvor hun blandt andet fortsat designer både private boliger og erhvervsboliger men også møbler for firmaet Mater Design. Her har hun designet en række møbler, der blandt andet inkluderer en daybed i eg og fransk rørflet, et makeupbord i træ og en lampe i pap med LED-pære. Udover at tegne møbler og bygninger ernærer den tidligere tv-vært sig også som foredragsholder og udbreder blandt andet sin viden om æstetik og design.

Hvem er Eva Harlou gift med?

Privat dannede hun i ni år par med musikproducer, sangskriver og musiker Thomas Troelsen. Sammen har de to børn, Christian og Marie, der kom til verden i hhv. 2008 og 2013. Parret har tidligere fortalt om, hvordan de fandt sammen på trods af, at de umiddelbart er meget forskellige typer. Det var blandt andet noget med en lilla buksedragt, fortalte de to i et interview, du kan læse her på siden.

I 2008 blev parret gift i Holmens Kirke, men syv år senere gik de fra hinanden, og i dag danner Eva Harlou par med grevinde Alexandras eksmand, Martin Jørgensen.

Kilder: https://www.dr.dk/presse/hvordan-bor-arkitekter-selv http://www.dr.dk/event/xfactor/x-factor-eva-har-faktisk-jobs