Boligindretning

Foto: Lisbett Wedendahl

Boligreportage: Grafisk lyspunkt i Mørke

Der er faktisk ikke specielt mørkt i den lille, jyske by Mørke – eller uhyggeligt ligesom i film-thrilleren af samme navn. Og da slet ikke hjemme hos Kristina Rasmussen Sørensen, der har indrettet en gammel villa med mange af de designgenstande, hun til daglig støder på som webshopmanager i Decorateshop.

Kristina Rasmussen Sørensen troede egentlig, at hun skulle arbejde i modebranchen. Og åbnede for flere år tilbage en tøjbutik i Grenaa med sin søster.

– Men, der fandt jeg ud af, at jeg syntes, at det var langt sjovere og mere interessant at indrette butikken frem for at finde nyt tøj at hænge på bøjlerne. Det blev jeg nødt til at lytte til, og så skiftede jeg spor, fortæller Kristina. Da hun havde solgt tøjbutikken, sendte hun en ansøgning til ejerne af hendes yndlingsbutik Decorateshop i Århus.  De skulle i gang med at åbne en webshop, og Kristina fik overbevist dem om, at hun var den rette til at styre den opgave. Hun fik jobbet og har siden fået lov til at udleve sin passion for design og kunsthåndværk hver eneste dag.

– Faktisk i en grad, hvor jeg lidt flovt må melde, at jeg i perioder er den største kunde på shoppen, fortæller Kristina. Det ses tydeligt i boligen, der ligger i Mørke, en times kørsel fra Århus. Alle rum er indrettet med nips og sager, som fortæller, at her bor en person, der holder af at se på fine former og farver, og som for resten også kan lide at være kreativ selv.  

– Især keramik har jeg en svaghed for. Jeg må virkelig binde hænderne på ryggen for ikke at gå amok i varer fra Susan Liebe og Thora Finsdottir. Heldigvis kan jeg mærke, at det med tiden er blevet sådan, at jeg ikke behøver at eje en skål eller en porcelænsfugl, når jeg forelsker mig i den. Det kan være godt nok ”bare” at se på den i en butik eller på et site, siger Kristina med et smil.

De gamle tallerkner fra Villory & Bock har Kristina selv malet på og pyntet med neongarn.

Stuen er husets hjerte. Det er her, familien tilbringer flest timer sammen. Farverne er grå, hvid, blå med strejf af sort og opsigtsvækkende pink og orange klatter. Reol fra Ide Møbler. Sofaen er et arvestykke, puderne fra Leizysbarslerier og sofabordene fra Griffenshop i københavn. Det fine birketræ, der står i spænd mellem loft og gulv, har Kristina selv sat op, fordi hun synes, at det er et sjovt og anderledes indslag. Det grafiske gulvtæppe er fra Base212.

LÆS OGSÅ: Fra skybrud til cool lounge


På førstesalen er det største rum blevet til familiens afslapningsrum. Det er der, alle hænger ud om aftenen, før ungerne puttes og tempoet skal skrues ned. Og der er dejlig god plads til alle fire i loungesengen, der er bygget op af Europapaller og en madras fra Jysk.

Kristina vidste allerede, før hun blev mor, at hun en dag ville have et køkken, hvor en af væggene var malet med sort tavlelak. Som tænkt så gjort, og nu venter hun bare på, at børnene bliver store nok til at skabe skiftende kunstværker på væggen. Storms stol hedder "Tower Chair.

Som resten af rummet er køkkenmodulerne fra Trige. Køkkenet holdt i sort, stål og hvid.

Mellem stuen og køkkenet ligger et rum, som fungerer både som familiens kontor, hobby- og legerum. Her er farverne holdt i hvid, sort og gul. Et gammelt chatol er blevet shinet gevaldigt op med gul maling, mens helt nye lamper fra Kartell, Gé og Bougie samt porcelæns L'et fra Seletti sørger for at gøre det samlede udtryk meget moderne.

Ivrig boligblogger
Og hvordan ender man så af alle steder i Mørke? Jo, for Kristina og manden Janichs vedkommende handlede det om at flytte tilbage til det sted, hvor de selv er vokset op og være i tæt kontakt med børnenes bedsteforældre.

– Og så spillede det også ind, at vi her får dobbelt så meget for pengene, som inde i Århus. Selv om det er et gammelt hus, og der stadig er en del, der skal renoveres, nyder vi pladsen og haven – også selv om adressen hedder Mørke, siger Kristina.

Stilen kalder hun selv for moderne med et praktisk udgangspunkt. Praktisk fordi, hun hader at smide ud, og tingene skal derfor helst kunne holde stilmæssigt i mange år. Kristina går også efter at indrette hvert rum i hjemmet forskelligt enten med materialer eller farver, så boligen byder på en god håndfuld forskellige stemningsuniverser. Inspirationen kommer, udover at beskæftige sig med design på sit arbejde, ved at læse boligblade og ikke mindst bruge aftenerne på at kigge på blogs.

– Der ryger hurtigt et par timer, når jeg tjekker boligblogs. Den ene blog tager den anden, og så er der også noget arbejde i at opdatere min egen blog. Men, jeg tænker ikke på det som trælse timer. Det er jo min hobby og derfor sjovt. 

Kristinas tre yndlingsblogs
Ellensalbum.dk
Bloggeren bag, Rikke Graff Juel, har fantastisk smag, og jeg bliver altid inspireret af hendes indlæg og styling.

Mysecondhandlife.indiedays.com
Bloggeren bor så fint. Jeg elsker hendes blanding af sorte og hvide grafiske elementer med secondhand-indslag. Hendes smag og sans for detaljer er genial.

Leizyb.dk/
Det er meget inspirerende for min egen kreativitet at følge Lisbeths fine og personlige blog, hvor hun blandt andet viser alle de skønne ting, hun selv laver.

LÆS OGSÅ: Rå newyorkerstil i et gammelt bondehus 

Fakta

HVEM Kristina Rasmussen Sørensen, 30 år, webmanager i Decorateshop og Tidens Møbler. Har desuden boligbloggen Myhouseins.blogspot.com. Janich Sørensen, 29 år, digital designer, Isabella, 3 år og Storm, 8 mdr. Og hunden Emma. 

HVOR Hus fra 1912 i tre plan i den jyske by Mørke. 300 kvadratmeter.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør

610x200_woordy_knap2.jpeg