Ariana Grande – hvem er hun? Her er alt, der er værd at vide

Hvem er Ariana Grande?

Ariana Grande er sangerinden bag hits som ”Problem”, ”Bang Bang” og ”Break Free”. Hun har over 100 millioner følgere på de sociale medier, men ulykkeligvis lærte endnu flere mennesker hendes navn at kende, efter 23 børn og voksne blev dræbt ved et terrorangreb ved en af hendes koncerter i 2017.

Læs om sangerinden nedenfor. 

Læs mere

13 facts om Ariana Grande

 1. Hendes fulde navn er Ariana Grande-Butera
 2. Ariana Grande er født den 26. juni 1993 i Boca Raton i den amerikanske stat Florida.
 3. Ariana Grande startede sin karriere i Broadway-musicalen ”13” og fik efterfølgende en rolle i Nickelodeon-serien ”Victorious” i 2009.
 4. Ariana Grande har udgivet flere album: ”Yours Truly” i 2013, ”My Everything” året efter i 2014 og ”Dangerous Woman” i 2016.
 5. Det var ved en Ariana Grande-koncert i Manchester, at 23 børn og voksne mistede livet, da en selvmordsbomber detonerede sin selvmordsvest under et terrorangreb den 22. maj i 2017.
 6. Dagen efter, den 23. maj, skrev Ariana Grande på det sociale medie Twitter: ”Sønderknust. Fra bunden af mit hjerte, jeg er så ked af det. Jeg har ikke nogen ord.” 
 7. Den 26. maj sendte Ariana Grande en længere udtalelse ud via sin Twitter-profil. Bl.a. skrev hun: ”Vores svar på denne vold må være, at rykke tættere sammen, at hjælpe hinanden, at elkse mere, at synge højere og at leve mere venligt og generøst, end vi gjorde før.”  
 8. Fans af Ariana Grande kalder sig selv for ’Arianators’.
 9. Ariana Grande er vokset op som katolik, men fortalte i 2013, at hun har forladt den katolske kirke, fordi den ser homoseksualitet som en synd. Siden er hun begyndt at interessere sig for religionen kabbalah.
 10.   Ariana Grande er vegetar.
 11.  Ariana Grandes stemme spænder over fire oktaver. Hun beviste, hvor dygtig en sanger, hun er, da hun besøgte talkshowet ”The Tonight Show” og skulle imitere bl.a. Britney Spears, Christina Aguilera og Céline Dion. 
 12.  Ariana Grande sang under et storstilet modeshow for Victoria’s Secret i 2014 og fik under sin optræden en af Victoria’s Secret-englenes vinger i hovedet. Bagefter skrev hun på Twitter: ”En Victoria’s Secret-engel smækkede mig ved et uheld i ansigtet med hendes vinger, og det var fantastisk."
 13.  Hun har skabt en læbestift i samarbejde med makeupmærket MAC. Overskuddet af salget bliver doneret til HIV- og aidsramte.

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.