Beyoncé – alt, du skal vide om tidens største popstjerne

Amerikansk sangerinde, der først blev kendt som en del af pigegruppen Destiny’s Child og senere slog igennem som soloartist med kæmpehits som ”Crazy in Love” og ”All the Single Ladies (Put a Ring on It)”. Her på siden finder du alt, hvad der er værd at vide om popstjernen.

Hvornår og hvor er hun født? Hvem er hun gift med? Hvorfor hedder hun Beyoncé? Hvad er hendes yndlingstal? Hvorfor har hun fået et insekt opkaldt efter sig? Og hvilket universitet tilbyder et kursus i Beyoncé? Læs meget mere her.

Læs mere

27 ting du ikke vidste om Beyoncé

 1. Hendes fulde navn er Beyoncé Giselle Knowles-Carter.
 2. Hun er gift med rapperen Jay-Z med det borgerlige navn Shawn Corey Carter. De to blev gift 4. april 2008 ved en privat ceremoni.
 3. Beyoncé er mor til datteren Blue Ivy fra januar 2012 og et sæt tvillinger, der blev født i juni 2017.
 4. Hun er født og opvokset i Houston i den amerikanske stat Texas.
 5. Hun blev kendt som en del af r’n’b-pigegruppen Destiny’s Child, der i 90’erne og 00’erne hittede med sange som ”Say My Name”, ”No, No, No”, ”Survivor” og ”Bootylicious”.
 6. Beyoncé har også foldet sig ud på det store lærred. Bl.a. i filmene ”Carmen: A Hip Hopera” (tv-film fra 2001), ”Austin Powers in Goldmember” (2002), “The Pink Panther” (2006), “Dreamgirls” (2006) og “Obsessed” (2009).
 7. Hun har en søster, Solange Knowles, der også er sangerinde.
 8. Beyoncé var den første kvindelige kunstner, der havde 12 sange på Billboard-Hitlisten ”Hot 100” på én gang. Samtlige sange kom fra albummet ”Lemonade”, hvor sangerinden behandlede Jay-Zs påståede utroskab. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/7350443/beyonce-lemonade-tracks-debut-hot-100
 9. Sangerinden har flere gange prøvet kræfter med modebranchen. Sammen med sin mor, Tina, lancerede hun i 2005 mærket House of Deréon, der var inspireret af hendes mormor, Agnèz Deréon. Mærket lukkede dog igen. Senest, i 2016, har hun lanceret sportskollektionen Ivy Park, som hun producerer i samarbejde med den engelske highstreet-kæde Topshop.
 10.  Navnet Beyoncé kommer af sangerindens mors pigenavn, Beyincé.
 11.  Hun er kunstsamler og begyndte som 17-årig stærkt inspireret af Picasso at male selv. I dag bruger hun kunst som inspiration, når hun skal finde nye idéer til musikvideoer, koncerter og kostumer.
 12.  Beyoncé selv beskriver sin optræden ved præsident Barack Obamas indsættelse som den største oplevelse i sit liv. 
 13.  Sasha Fierce er Beyoncés frygtløse alterego. Sangerinden opfandt hende i forbindelse med indspilningen af musikvideoen til sangen ”Crazy in Love” for at komme ud af sin generte skal.
 14.  Hendes fans kender hende både som Queen B og Yoncé.
 15.  Når hun turnerer, ser hun, inden hun lægger sig til at sove, optagelser af aftenens optræden igennem. Hun noterer kritik til sig selv og sine dansere ned, og dagen derpå modtager alle flere siders noter med rettelser. 
 16.  Beyoncé har engang forladt en fotoskydning med stjernefotografen David LaChapelle, fordi han ville have hende til at posere nøgen og smurt ind i honning.
 17.  Sangerinden har tidligere afsløret, at hun elsker at spille kort online, og at hun synes, det er sjovt, at hendes modspillere ikke aner, hvem hun er. 
 18.  I 2010 etablerede Beyoncé The Beyoncé Cosmetology Center, en syv måneder langt kosmetologuddannelse for voksne, der har været misburgere. 
 19.  Beyoncé er den første kvinde, der har vundet seks Grammy-priser ét og samme år.
 20.  Tallet fire er eftersigende Beyoncés yndlingstal. Hun har selv fødselsdag 4. september, og hendes mor har fødselsdag 4. januar. Hendes mand, Jay-Z, er født 4. december, og de blev gift 4. april. De to har matchende tatoveringer med romertallet IV, og deres ældste datter hedder Ivy inspireret af samme tal. Beyoncés fjerde album har titlen ”4”.
 21.  Hun annoncerede, at hun var gravid med sin ældste datter under en optræden ved prisuddelingen MTV VMA i 2011. Det udløste en verdensrekord, der blev optaget i Guinness’ rekordbog: Der havde aldrig før været så mange tweets pr. sekund på Twitter, som da Beyoncé afslørede sin hemmelighed på direkte tv. 8.868 tweets i sekundet, så ivrige var folk efter at dele nyheden om den gravide popstjerne.
 22.  I 2007 var Beyoncé den første kvinde på forsiden af Sports Illustrateds badetøjsnummer, der ikke var enten model eller sportsudøver.
 23.  Beyoncé fik en depression, da Destiny’s Child gik i opløsning. ”Jeg spiste ikke. Jeg blev på mit værelse. Jeg var et rigtig dårligt sted i mit liv, da jeg gik gennem den ensomme periode: ’Hvem er jeg? Hvem er mine venner?’ Mit liv ændrede sig,” har hun fortalt.
 24.  Beyoncé har fået en hestebremse opkaldt efter sig. En hidtil unavngiven art af australsk hestebremse blev i 2012 døbt Scaptia beyonceae. Insektet har en glamourøs gylden bagkrop, og er blevet navnesøster til popstjernen, fordi den kan betegnes som ”fluernes diva”. Hun er dog ikke den første kendis, der lægger navn til et insekt. Harrison Ford, Mick Jagger og Roy Orbison har også fået den ære.
 25.   I 2015 var Beyoncé på forsiden af Vogue. Det var septembernummeret – årets største og vigtigste modeudgivelse – hun lagde ansigt til. Forsidebillederne blev lækket i utide og skabte ekstra meget hype.
 26.  Beyoncé har svært ved at bevæge sig uden for en dør uden at blive genkendt, så du skal nok ikke regne med at rende på stjernen, når du handler i Netto. Du kan dog være heldig, for sangerinden har afsløret, at hun godt kan lide at fare vild blandt tøjstativerne i Topshop, når hun er i London.
 27.  Har du netop fået studenterhuen trykket ned om ørene, og aner du ikke hvad, du skal give dig i kast med at læse, når ferien er forbi? Du kan jo indskrive dig på Rutgers University i New Jersey og læse faget Beyoncé. Den er god nok! Det amerikanske universitet har et Beyoncé-kursus, der giver dig en indføring i popkultur og sort feminisme.

Albums:

2003: “Dangerously in Love”

2006: ”B’Day” 2008: “I Am… Sasha Fierce”

2011: “4”

2013: “Beyoncé”

2016: “Lemonade”

Beyoncés største hits:

"Crazy in Love” (2003)

"Baby Boy" (2003)

"Naughty Girl" (2004)

"Check on It" (2005)

"Irreplaceable" (2006)

"Beautiful Liar" (2007)

"If I Were a Boy" (2008)

"Single Ladies (Put a Ring on It)" (2008)

"Halo" (2009)

"Run the World (Girls)"(2011)

"Best Thing I Never Had" (2011)

"Love on Top" (2011)

"Countdown" (2011)

”XO” (2013)

"Drunk in Love" (2013)

"Partition" (2014)

"Pretty Hurts" (2014)

"Flawless" (2014)

"Formation" (2016)

"Sorry" (2016)

"Hold Up" (2016)

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT Living, Hendes Verden og Hjemmet.