Hillary Clinton – alt du skal vide om den amerikanske politiker

Hillary Clinton var demokraternes præsidentkandidat under det amerikanske valg i 2016 og tidligere førstedame, da hendes mand Bill Clinton, var præsident fra 1993 til 2001. Fra 2009 til 2013 var hun USAs udenrigsminister, og inden da sad hun i senatet som senator for New York. Det var fra 2001 til 2009.

Her på siden finder du vores bedste artikler om Hillary Clinton.

Læs mere

7 ting du skal vide om Hillary Clinton

  1. Hillary Clinton er født 26. oktober 1947 i Chicago.
  2. Hendes pigenavn var Hillary Diane Rodham. Hun skiftede efternavn, da hun blev gift med Bill Clinton 11. oktober 1975.
  3. Parrets eneste barn er datteren Chelsea Clinton.
  4. Hillary Clinton har flere gange toppet magasinet Forbes’ liste over verdens mest magtfulde kvinder. Her har hun selskab af andre prominente kvinder som den tyske forbundskansler Angela Merkel, den tidligere førstedame Michelle Obama, Facebook-direktøren Sheryl Sandberg og tv-værten Oprah Winfrey.  
  5. Hillary Clinton kom i stormvejr, da hun under sin mands valgkampagne i 1992 blev citeret for at antyde, at hun i hvert fald ikke brugte sin tid på at gå hjemme og bage småkager. Hendes mand, Bill Clinton, blev beskyldt for at have indgået favorable aftaler med sin kones advokatfirma, mens han var guvernør i Arkansas. Hillary Clinton gav udtryk for, at det er den type beskyldninger man bliver udsat for, når man som kvinde har sin egen karriere og udtalte: ”Jeg kunne også være blevet hjemme for at bage småkager og holde teselskaber”. Den udtalelse gjorde husmødre over hele USA vrede. Imidlertid er der kommet et sjovt tiltag ud af det. Magasinet Family Circle holder nu en småkagebagningskonkurrence i forbindelse med hvert præsidentvalg.
  6. Hvid blev Hillary Clintons signaturfarve under valgkampen mod Donald Trump. Hvid har været brugt af kvinderettighedsforkæmpere igennem tiden. ”I amerikansk politik og popkultur er hvid lige nu forbundet med ligestillingskampen, men samtidig en indirekte reference til et formodede kvindehad hos Donald Trump. Og så er det naturligt at gøre hvid til en symbolfarve for hele diversitetsdiskussionen,” har modeekspert Chris Pedersen forklaret til ALT.dk.
  7. Hillary Clinton har skrevet flere bøger. Bl.a. bogen ”Svære valg”, hvor hun skriver om sin egen rolle og analyserer dramatiske begivenheder i international politik. Faktisk vandt hun en Grammy i 1997 for lydindspilningen af hendes bog ”It Takes a Village”.

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT Living, Hendes Verden og Hjemmet.