Strand - Alt om strandliv

Her på siden finder du alt om strandliv med guides til de bedste strande i Danmark, hjælp til at finde den rigtige solcreme og lækre opskifter til at fylde picnickurven.

For på en dejlig sommerdag, når solen skinner fra en skyfri himmel, er der ikke noget bedre end at nyde en dag på stranden med sand mellem tæerne og et forfriskende dyp i bølgen blå.

I Danmark er der aldrig langt til kysten, uanset hvor i landet du er. Og mange af strandene er mindst lige så gode som dem i resten af Europa, da de har fint, hvidt sand, der kilder under fødderne og noget af det reneste badevand at svømme rundt i.


De bedste strande

Især Vestkysten er kendt for sine lange og brede sandstrande med store klitter og høje bølger, men hvis du ikke lige er på de kanter, er der også gode muligheder for en tur på stranden i resten af landet. Du kan se vores guide til de bedste og mest populære strande her, hvor flere af dem også er børnevenlige.

Følg altid de fem baderåd, så strandturen bliver en sikker oplevelse for alle.

Husk solcreme

Det er ikke kun vandet, der kan være farligt. For selvom det er dejligt at mærke solen mod huden, er det ikke uden risiko, da solens stråler kan være skadelige, så husk at smøre dig godt ind i solcreme flere gange om dagen og altid efter, at du har været i vandet. Du kan finde den solcreme, der passer til dig i vores store guide, hvor vi har testet og fundet frem til de bedste lige her.

Pak en picnickurv  

Ved de fleste strande er der en lille kiosk, der sælger is og andre forfriskninger, men der er ikke noget hyggeligere end at spise i det fri med sin egen medbragte picnickurv. Fyld derfor kurven med en masse lækkerier, til når maverne begynder at rumle efter al den svømning og strandtennis. Vi har mange gode opskrifter, der er nemme at lave og tage med på picnic, uanset om du er til sunde salater, søde kager eller hjemmebag.

God fornøjelse!