test af solcremer
Foto: PR Vi har fundet solcremer til din hverdag og ferie. Find den, der passer til dig,

Sol & SPF: Find den solcreme, der passer til dig

Det er vigtigt, at du smører dig godt ind, når solen skinner - uanset om du skal spendere dagen på stranden, i skoven, byen eller på arbejde. Vi har derfor samlet solcremer til dig. Find din favorit her.

Karmameju.jpg

Karmameju er aktuel med deres allerførste solserie til hele familien, som både er bæredygtig og indeholder naturlige og økologiske ingredienser. Solcremerne indeholder mineralske solfiltre, der beskytter uden at efterlade huden hvid. Derudover er Karmameju Sun serien solpleje og hudpleje i ét, da produkterne både beskytter, hydrerer, nærer, reparerer og fornyer huden.

Serien indeholder bla.a en Body Lotion SPF 30, dersikrer en nærende solbeskyttelse mod UVA- og UVB-stråler, baseret på fysiske, mineralske UV-filtre. Den antioxidantrige formel indeholder ingredienser, der giver den vigtige beskyttelse, dyb hydrering og forhindrer for tidlig aldring af huden.

Sun Body Lotion SPF 30, 289 kr. hos Karmameju.dk

Pre & after Sun Serum-Lotion er en fugtgivende og beroligende serum-lotion, som forbereder huden inden sol og hjælper med at reparere huden efter soleksponering.

Aftersun serum-lotion, 229 kr. hos Karmameju.dk

la roche-2020-ny.jpg

Den ultralette creme giver meget høj solbeskyttelse, mens den er vand, sved- og sandresistent. Produktet er specielt udviklet til ansigtet og øjenområdet og med sin ultralette konsistens, absorberes den hurtigt.

ANTHELIOS Ultralet Creme SPF 50+ fra La Roche Posay, 129,50 kr. hos Webapoteket

Som en del af La Roche-Posays arbejde mod hudkræft har de udviklet My Skin Track UV-sensor. som kan måle, hvor meget UV-stråling man bliver udsat for. Den giver derudover information om luftforurening, pollen og fugtighed der, hvor man befinder sig. Baseret på disse data får man anbefalinger og tips til, hvordan man bedst beskytter sig gennem den tilhørende app.

My Skin Track UV-sensor fra La Roche Posay, 489 kr. hos Apple.com

dermalogica-20.jpg

En let solcreme med et usynligt fysisk solfilter, der er let at fordele på alle hudtoner og giver bredspektret solbeskyttelse mod UVA-, UVB-stråler og blåt lys helt uden at efterlade den ellers typiske hvide solfilm. Produktet er glutenfri og vegansk.

Invisible Physical Defense, SPF 30 fra Dermalogica, 425 kr.

new-nordic.jpg

New Nordic har udviklet en soltablet, der hjælper med at forberede din hud til solen - og forlænger din sommerkulør. Tabletten tilfører din hud næringsstoffer indefra og indeholder plantemolekylære ekstrakter fra bl.a. mandarin, pomelo og C-vitamin, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress som fx nedbrydning af celler medvirkende til synlig aldring forsaget af solens skadelige UV-stråler. Perfect Tan erstatter ikke cremer og skal derfor altid anvendes sammen med en passende solfaktor. 

Skin CareTM Perfect Tan fra New Nordic, 212 kr. 

matas-20.jpg

Parfumefri solspray med bl.a. E-vitamin, der har en beskyttende effekt på huden og keratin, der virker cellefornyende, samt Melanobronze™, som øger din huds naturlige, brune pigment (melamin).

Tan Accelerating Solspray SPF 30 fra Matas, 130 kr

Aftersun Lotion uden parfume, der trænger hurtigt ind i huden uden at fedte. Den indeholder aloe vera, som beskytter og penthenol, som giver fugt, plejer og reparerer huden, når du har opholdt dig i solen.

Aftersun Lotion uden parfume fra Matas, 40 kr.

NYavene.jpg

Let, oliefri og matterende solcreme til ansigtet, som er særlig velegnet til kombineret, fedtet eller uren hud i ansigtet. Cremen absorberes med det samme og er god, hvis man ønsker en ekstra let solcreme.

Sun Fluid SPF 30 fra Avène, 150 kr. hos Webapoteket.dk

Læbepomaden er en meget vandfast nyhed, der sikrer høj beskyttelse på et område, hvor mange glemmer solbeskyttelsen. Stiften er uden parfume og helt usynlig på læberne.

Lip Balm SPF 50+ fra Avène, 89,50 kr. hos Webapoteket.dk

rudolph.jpg

Vandafvisende og parfumefri solstift med høj UVA- og UVB-beskyttelse (SPF 50). Beskytter effektivt ører, næse, nakke og andre områder, der er særligt udsatte i solen. Kan også med fordel bruges på ar. Solstiften er let at påføre, den klistrer ikke, fedter ikke og hvidter ikke.

Sun Stick SPF 50 fra Rudolph Care, 145 kr.

En beroligende sollotion med en fin, let konsistens og et strejf af guldglimmer, der får din hud til at stråle i solen, og som beskytter dig mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Den er rig på aktive naturlige ingredienser – opstrammende og fugtgivende agurk, lindrende kamille og havtorn/tindved, der har dokumenteret anti-ageing effekt.

Sun Body Lotion Shimmer Edition SPF 30 fra Rudolph Care, 165 kr.

beaute.jpg

Solcreme til ansigt og décolleté, som tilfører en dobbel anti-age effekt til huden. Sammensætningen af solfiltre beskytter nemlig både mod UVA og UVB stråler og forebygger de solskader, der skader og ælder huden for tidligt. Samtidig beskyttes huden mod frie radikaler gennem en stærk anti-oxidativ effekt fra indholdet af bl.a. Resveratrol og E-vitamin.

Stay Beautiful, SPF 30 fra Beauté Pacifique, 249 kr. 

mderma.jpg

De nye solcremer og aftersun fra MDerma er nøje sammensat af særligt plejende ingredienser med dokumenteret effekt, som giver sensitiv hud optimal beskyttelse. Hele serien er anbefalet af Asthma Allergy Nordic og Certificeret af AllergyCertified og er uden parfume og farvestoffer.

MDerma Sun Lotion med SPF 30 er en allergivenlig solcreme, som effektivt beskytter dig mod solens UVA- og UVB-stråler, samtidig med at den tilfører huden fugt og gør den blød og smidig. 

MDerma High SPF Sun Lotion SPF 30, 200 kr. hos Apotekeren.dk

MDerma Aftersun Lotion er en fugtgivende aftersun sorbet af højeste kvalitet. Sorbetkonsistensen, som er en krydsning mellem en gel og en creme, gør, at MDerma Aftersun Lotion trænger let og hurtigt ind i huden, beroliger varm og solmættet hud og effektivt beskytter huden mod udtørring. 

MDerma Aftersun Lotion, 200 kr.

vichy-20.jpg

Solcreme med høj bredspektret UV-beskyttelse og en let konsistens, som giver en øjeblikkelig absorberende effekt. Den er beriget med grønt ler, som giver en mat effekt og kontrollerer shine i op til 12 timer.

Vichy Capital Soleil Matterende 3-i-1 Solcreme SPF 50+. 165 kr. hos Magasin.dk

Solspray, som kombinerer bredspektrede UV-filtre med hyaluronsyre og Vichy termalsk kildevand. Produktet har en frisk konsistens, som føles behagelig og opfriskende på huden - og så trænger den hurtigt ind, samt er vandafvisende.

Idéal Soleil Hydrating Protective Water SPF 50, 207 kr. hos Med24.dk

 

shiseido-ny.jpg

En let, ikke-fedtet solbeskyttelse til krop og ansigt, som beskytter hudens celler og DNA mod kraftige UV-stråler. Dermed beskyttes huden mod solskader, mens sandsynligheden for pigmentpletter og for tidlig ældning af huden mindskes. Giver ekstra beskyttelse, når huden kommer i kontakt med vand, sved eller varme, samt er sandafvisende.

Shiseido Sun 50+ Expert Pro Lotion, 310 kr. hos Matas.dk

 

smuuk-ny.jpg

Smuuk Skin SunPrepare forbereder og styrker huden indefra, inden den udsættes for solens UVA og UVB-stråler. Med den unikke kombination af vitaminer, mineraler og karotenoider påbegynder huden sin pigmentering og samtidig boostes huden med vitaminer.

Smuuk Skin SunPrepare - 90 Days, 349 kr. hos Magasin.dk

SOLFAKTOR

SPF-tallet beskriver, hvor godt din solcreme beskytter dig mod UVB-strålerne, som er dem, der giver solskoldning og hudkræft. Tallet fortæller ikke noget om UVA-strålerne, som også er skadelige og er dem, der giver rynker.
UVA-strålerne kan ikke mærkes, ogde bremses hverken af vinduer eller skyer. UVC-strålerne bliver heldigvis fanget af ozonlaget. Solcremer i Danmark beskytter en tredjedel mod UVA og to tredjedele mod UVB. Det er ikke nødvendigvis gældende i udlandet, så kig altid efter UVA-tegnet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Solfaktor og solcreme, Sol, Skønhed og Strand