test af solcremer

Foto: PR Vi har fundet solcremer til din hverdag og ferie. Find den, der passer til dig,

Sol & SPF: Find den solcreme, der passer til dig

Det er vigtigt, at du smører dig godt ind, når solen skinner - uanset om du skal spendere dagen på stranden, i skoven, byen eller på arbejde. Vi har derfor samlet solcremer til dig. Find din favorit her.

ecooking.jpg

Det danske brand, Ecooking, er denne sommer aktuelle med deres første solserie. Alle solbeskyttelsesprodukterne er med bredspektrede UV-filtre, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Derudover er de fyldt med fugtgivende, nærende og plejende ingredienser såsom Q10, squalane og Aloe vera. De er veganske, allergivenlige og parfumefri.

Derudover er der en Aftersun - en med duft og en uden duft - til at give din hud beroligende og  kølende pleje efter en dag i solen.

Solcreme Til Ansigtet SPF 30, 50 ml, 199 kr. Solcreme Til Kroppen SPF 50, 250 ml, 259 kr. Aftersun med duft, 200 ml, 199 kr. Solbalm Til Læberne SPF 50, 15 ml, 99 kr. Se mere på Ecooking.dk

karmameju2021.jpg

Karmameju  lancerede sidste år deres allerførste solserie, som både er bæredygtig og indeholder naturlige og økologiske ingredienser. Solcremerne indeholder mineralske solfiltre, der beskytter uden at efterlade huden hvid. Derudover er Karmameju Sun serien solpleje og hudpleje i ét, da produkterne både beskytter, hydrerer, nærer, reparerer og fornyer huden.

I år er nyheden en 100 % parfumefri variant, som både er god til børn og voksne, der ønsker at bruge solbeskyttelse uden duft – kun med fysiske, mineralske solfiltre.

Sun Body Lotion SPF 30, 200 ml, 289 kr. Sun Body Lotion uden parfume, 200 ml, 289 kr. Solcreme til ansigtet SPF 30, 50 ml, 259 kr. Se mere på Karmameju.dk 

Beauté2021.jpg

Beauté Pacifique er aktuel med en sololie, der beskytter effektivt mod sollysets UVA- og UVB-stråling, og som kan bruges på både ansigt og krop. Stay Natural Sun Spray beskytter mod solrelaterede cellulære DNA skader, inflammation og rødme. 

Stay Natural Sun Spray SPF 20, 200 ml, 239 kr. hos Beautepacifique.com

davines-main.jpg

Davines SU Hair & Body Wash er en shampoo og bodywash i ét og samme produkt, der fungerer som aftersun til både hår og hud. Den har en genopbyggende og fugtgivende formel, der både beskytter håret og forlænger hudens kulør. Formlen er beriget med mandarin-ekstrakt, som er rig på antioxidanter og C-vitamin, der har en meget beskyttende effekt på huden og hårets celler, som har været udsat for solens skadelige stråler.

SU/Hair & Body Wash fra Davines hos Beautycos.dk, 200 kr.

Hair Milk er en beskyttende sollotion til dit hår, som er ideel at anvende både inden og efter soleksponering. Lotionen er beriget med citrus-ekstrakt, der plejer og nærer håret i dybden, så det efterlades blødt og med fornyet glans. Er desuden fri for parabener.

SU/ Hair Milk fra Davines hos Beautycos.dk, 275 kr.

matas-natur.jpg

Matas Natur Sollotion er en vandfast og parfumefri sollotion, der trænger hurtigt ind i huden og beskytter den mod solens stråler. Formlen indeholder havreekstrakt, der har en beroligende effekt på huden og hjælper med at reducere rødmen. Den tilsatte algeekstrakt beskytter mod UVB-skader og øger mængden af kollagen i huden. Matas Natur Sollotion SPF 15 har fotostabile solfiltre, der beskytter effektivt mod både UVA- og UVB-stråler, samt sikrer at solfaktoren ikke ændres og dermed bevarer sin styrke. 

Matas Natur Sollotion SPF 15, 100 kr.

Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 er en parfumefri ansigtssolcreme med anti-age aktiver, der trænger hurtigt ind i huden og beskytter den mod solens stråler. Hyaluronsyre har en fugtgivende effekt, der sørger for at blødgøre din hud, samt reducere rynker. Den tilsatte algeekstrakt beskytter mod UVB-skader og underbygger cremens udglattende effekt ved at øge mængden af kollagen i huden.

Matas Natur Ansigtssolcreme, SPF 30, 100 kr.dermalogica-20.jpg

En let solcreme med et usynligt fysisk solfilter, der er let at fordele på alle hudtoner og giver bredspektret solbeskyttelse mod UVA-, UVB-stråler og blåt lys helt uden at efterlade den ellers typiske hvide solfilm. Produktet er glutenfri og vegansk.

Invisible Physical Defense, SPF 30 fra Dermalogica, 425 kr.

new-nordic.jpg

New Nordic har udviklet en soltablet, der hjælper med at forberede din hud til solen - og forlænger din sommerkulør. Tabletten tilfører din hud næringsstoffer indefra og indeholder plantemolekylære ekstrakter fra bl.a. mandarin, pomelo og C-vitamin, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress som fx nedbrydning af celler medvirkende til synlig aldring forsaget af solens skadelige UV-stråler. Perfect Tan erstatter ikke cremer og skal derfor altid anvendes sammen med en passende solfaktor. 

Skin CareTM Perfect Tan fra New Nordic, 212 kr. 

tromborg2021.jpg

Aloe Vera har en kølende, helende og utrolig forfriskende effekt. Aloe Vera Gel kan bruges som aftersun – den dulmer helt fantastisk samtidig med, at den fugter huden efter en lang dag i solen.

Aloe Vera Gel fra Tromborg, 260 kr.

Solcreme med økologiske ingredienser som Kukuiolie, Pomegranat, Aloe Vera og Glycerin for helende, fugtgivende og plejende effekt. Cremen indeholder både UVA og UVB filtre for optimal beskyttelse og er både til ansigt og krop, hvilket gør, at man ikke behøver flere solbeskyttelsesprodukter end ét.

Deluxe Sun Protection SPF 30 fra Tromborg, 300 kr.

NY-nilens-jord.jpg

En ansigtssolcreme, der yder høj beskyttelse er uundværlig. Brug den hverdag, hvad enten du skal på job eller stranden.

Face Sun Protection SPF 50 fra Nilens Jord, 225 kr.

Sun Stick SPF 50 giver en høj solbeskyttelse til læber, ører, næse og andre udsatte områder. Udover UVA og UVB solfilter indeholder den også brunalgen, også kendt som den gyldne tang, der beskytter mod frie radikaler og shea tilfører fugt og pleje. 

Sun Stick SPF 50 fra Nilens Jord, 135 kr.

kraes.jpg

Kraes, som udvikler naturlige baby- og børnehudplejeprodukter, er aktuelle med en solstik, der er beregnet til babyens mest udsatte områder: ansigt, hænder, nakke og fødder, hvor solen ikke kan undgås. Den består bl.a. af fugtgivende planteolier og non-nano zink oxid, et mineralsk filter, der virker som et reflekterende spejl mod UVA- og UVB-stråler.

KRAES sol-sikker SPF 30, 129 kr.

la-roche-ny.jpg

Anti-age solcreme med høj beskyttelse mod UVA og UVB. God til sensitiv hud. Den beskytter huden mod solens stråler samt reducerer og forebygger rynker og mørke pletter og forbedre hudens elasticitet.

Solcreme, der giver meget høj UVA- og UVB-solbeskyttelse. Den er ekstra vandresistent samt sved- og sandresistens. God til sensitiv og solintolerant hud, og indeholder ikke parfume.

En sollotion, der sikrer optimal, bredspektret beskyttelse mod solens UVA- og B-stråler. Den er vand- samt svedresistent og efterlader hverken hvide spor eller tilstopper hudens porer. Lotionen er desuden fri for parfume og ideel til brug på sensitiv hud.

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50, Anthelios Invisible Spray SPF 50+ og Anthelios Sun Lotion SPF 50+. Se mere på Larocheposay.dk

rudolph.jpg

Vandafvisende og parfumefri solstift med høj UVA- og UVB-beskyttelse (SPF 50). Beskytter effektivt ører, næse, nakke og andre områder, der er særligt udsatte i solen. Kan også med fordel bruges på ar. Solstiften er let at påføre, den klistrer ikke, fedter ikke og hvidter ikke.

Sun Stick SPF 50 fra Rudolph Care, 145 kr.

En beroligende sollotion med en fin, let konsistens og et strejf af guldglimmer, der får din hud til at stråle i solen, og som beskytter dig mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Den er rig på aktive naturlige ingredienser – opstrammende og fugtgivende agurk, lindrende kamille og havtorn/tindved, der har dokumenteret anti-ageing effekt.

Sun Body Lotion Shimmer Edition SPF 30 fra Rudolph Care, 165 kr.

 

mderma.jpg

De nye solcremer og aftersun fra MDerma er nøje sammensat af særligt plejende ingredienser med dokumenteret effekt, som giver sensitiv hud optimal beskyttelse. Hele serien er anbefalet af Asthma Allergy Nordic og Certificeret af AllergyCertified og er uden parfume og farvestoffer.

MDerma Sun Lotion med SPF 30 er en allergivenlig solcreme, som effektivt beskytter dig mod solens UVA- og UVB-stråler, samtidig med at den tilfører huden fugt og gør den blød og smidig. 

MDerma High SPF Sun Lotion SPF 30, 200 kr. hos Apotekeren.dk

MDerma Aftersun Lotion er en fugtgivende aftersun sorbet af højeste kvalitet. Sorbetkonsistensen, som er en krydsning mellem en gel og en creme, gør, at MDerma Aftersun Lotion trænger let og hurtigt ind i huden, beroliger varm og solmættet hud og effektivt beskytter huden mod udtørring. 

MDerma Aftersun Lotion, 200 kr.

forever-main.jpg

En cremet sollotion, der hurtigt trænger ind i huden uden at fedte. Aloe Sunscreen kombinerer fysiske og kemiske solfiltre for effektivt at kunne beskytte dig mod både UVA- og UVB-stråler. Solcremen er vandfast.

Aloe Sunscreen SPF 30 fra Forever, 177 kr. 

vichy-20.jpg

Solcreme med høj bredspektret UV-beskyttelse og en let konsistens, som giver en øjeblikkelig absorberende effekt. Den er beriget med grønt ler, som giver en mat effekt og kontrollerer shine i op til 12 timer.

Vichy Capital Soleil Matterende 3-i-1 Solcreme SPF 50+. 165 kr. hos Magasin.dk

Solspray, som kombinerer bredspektrede UV-filtre med hyaluronsyre og Vichy termalsk kildevand. Produktet har en frisk konsistens, som føles behagelig og opfriskende på huden - og så trænger den hurtigt ind, samt er vandafvisende.

Idéal Soleil Hydrating Protective Water SPF 50, 207 kr. hos Med24.dk

NYavene.jpg

Let, oliefri og matterende solcreme til ansigtet, som er særlig velegnet til kombineret, fedtet eller uren hud i ansigtet. Cremen absorberes med det samme og er god, hvis man ønsker en ekstra let solcreme.

Sun Fluid SPF 30 fra Avène, 150 kr. hos Webapoteket.dk

Læbepomaden er en meget vandfast nyhed, der sikrer høj beskyttelse på et område, hvor mange glemmer solbeskyttelsen. Stiften er uden parfume og helt usynlig på læberne.

Lip Balm SPF 50+ fra Avène, 89,50 kr. hos Webapoteket.dk

SOLFAKTOR

SPF-tallet beskriver, hvor godt din solcreme beskytter dig mod UVB-strålerne, som er dem, der giver solskoldning og hudkræft. Tallet fortæller ikke noget om UVA-strålerne, som også er skadelige og er dem, der giver rynker.
UVA-strålerne kan ikke mærkes, ogde bremses hverken af vinduer eller skyer. UVC-strålerne bliver heldigvis fanget af ozonlaget. Solcremer i Danmark beskytter en tredjedel mod UVA og to tredjedele mod UVB. Det er ikke nødvendigvis gældende i udlandet, så kig altid efter UVA-tegnet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Solfaktor og solcreme, Sol, Skønhed og Strand