Solfaktor til din træning
Foto: PR Vi har testet solcremer til din sporty ferie. Find den, der passer til dig,

Solfaktor til din træning

Sol, sport & SPF: Find den solcreme, der passer til dig

Det er vigtigt, at du smører dig godt ind, uanset om du skal spendere dagen på et surfboard eller med at spille petanque i bagende solskin. Vi har derfor testet solcremer for dig. Find din favorit her.

DEN DAGLIGE BESKYTTELSE

En dagcreme med faktor er uundværlig på skønhedshylden. Denne fra Rønsbøl er både fugtgivende og har en anti-age effekt, og er derfor er effektivt middel mod ældningstegn og solskader i ansigtet.
Rønsbøl Day Cream SPF 15, 99 kr. Set hos ronsbol.com (sponsoreret)

 

DEN TIL HELE FAMILIEN

Striberne fra Matas er blevet reformuleret, og de er nu endnu nemmere at smøre ud på kroppen, hvilket sagtens kan mærkes. Solcremerne indeholder en kombination af både fysiske og kemiske filtre, så din hud er optimalt beskyttet, samtidig med at de er parfumefri og har fået Astma-Allergi mærket. Til den store familie, der dagligt skal smøres ind, og som vil have en solcreme, der virker. Den her er på 400 ml, så du løber ikke lige tør.
Sollotion spf30, Matas,
180 kr.

 

DEN UUNDVÆRLIGE

Medbring altid en solstift til de ekstra udsatte områder som læber, næse, ører og ar. Stiften fra La Roche-Posay er vandresistent, uden parfume og har en utrolig høj dækkeevne. 
Anthelios XL stick spf 50+, La Roche-Posay hos Med24.dk, 100 kr. (sponsoreret)

DEN, DER GIVER FARVE

Denne letfarvede dagcreme tilfører en sart, men virkelig flatterende nuance, som udjævner farveforskelle i huden, samt et produkt med effektiv mineralbaseret solbeskyttelse.
Sheer daily protector spf 50 pa+++, Excuviance, 399 kr.


DEN TIL VÅD HUD

Denne farveløse mist er testet på sportsudøvere, og foruden at være sved og vandafvisende, behøver du ikke være tør for at påføre den. Du kan altså spraye den på det sekund, du kommer op ad vandet og inden længe være tilbage i bølgerne.
Sun sport invisible mist spf 30, Lancaster, 245 kr.

DEN MILJØVENLIGE

Solfiltre er hårde for huden, så de er selvfølgelig heller ikke optimale for havmiljøet. Biotherm har derfor lavet en formular, der, udover at beskytte, er 95 procent bionedbrydelig, hvilket fiskene og vandmiljøet sætter pris på. Den er selvfølgelig vandfast og kan bruges på kroppen og i ansigtet.
Waterlover sun milk spf 50, Biotherm, 365 kr.

TIL ANSIGTET

En solcreme til ansigtet er uundværlig til hverdag og på ferien. Denne fugtgivende ansigtscreme fra Rituals absorberes hurtigt af huden og har høj faktor, der giver maksimal beskyttelse mod UVA- og UVB-strålerne. Derudover indeholder den bl.a. hvid te og Vitamin E.
Sun protection face cream spf 50, Rituals, 135 kr. 

HUSK LÆBERNE

EOS Lip Balm Lemondrop er en plejende læbebalsam med SPF 15 med en frisk aroma af lemon. Den indeholder nærende og blødgørende shea butter og C og E vitaminer, som plejer, beskytter og efterlader dine løber bløde.
Lip Balm Lemondrop spf 15, Eos, 59 kr.
DEN, DER IKKE KLISTRER

Vichys nyeste skud på stammen er en Anti-Sand milk, der, som navnet antyder, fedter mindre end normale solcremer, og det gør det nemmere at børste sandet af. Perfekt til dig, der surfer, spiller beach volley eller bare er virkelig træt af sand.
Idéal soleil anti-sand milk spf 30, Vichy, 215 kr.DEN KOKOSDUFTENDE

Coolas produkter er udviklet i solstaten Californien med så mange økologiske ingredienser i som muligt. Denne prisvindende, transparente mist dufter af sommer og giver dig (bekymrings)fri leg i vandet i 40 minutter.
Tropical coconut sunscreen spray spf 30, Coola, 250 kr.

DEN UDEN PARFUME

Solcremen fra Apotekets har en let og behagelig konsistens og bliver hurtigt absorberet i huden uden at fedte. Cremen er uden parfume og parabener og deklareret i samarbejde med Astma- Allergi Danmark. Et super valg til dig med sensitiv hud eller parfumeallergi.
Solcreme ansigt faktor 30, Apotekets, 100 kr.DEN ALLERGIVENLIGE

Har du sart eller sensitiv hud, skal du gå efter solcremerne fra Derma, der er Allergy Certified. De indeholder nemlig hverken parfume eller farvestoffer, som kan irritere huden. Derudover er solcremen vandfast, absorberes nemt og er budgetvenlig, hvilket bestemt heller ikke gør noget. Sollotion spf 15, Derma hos Med24.dk, 90 kr. (sponsoreret)DEN MED PUMPEN

Danske Beaute Pacifique har kun lavet solcremer nogle år, men de er virkelig gode til det. Deres Stay outside lotion virker fugtgivende og kommer med en smart pumpe, så du nemt kan smøre dig ind hjemmefra uden at fedte alt ind. Stay outside sunscreen spf 30, Beauté Pacifique, 239 kr.

 

PERFEKT TIL TASKEN

Husk også at beskytte ekstra udsatte områder som næse, ører, nakke og læber mod solens stærke stråler. Denne svanemærkede solstift fylder intet i tasken, og den er let at påføre og klistrer ikke. Den er rig på bl.a. E-vitamin, rapsolie og bivoks, som plejer og tilfører fugt.
Sun Stick spf 50, Rudolph Care, 145 kr. 

SOLFAKTOR

SPF-tallet beskriver, hvor godt din solcreme beskytter dig mod UVB-strålerne, som er dem, der giver solskoldning og hudkræft. Tallet fortæller ikke noget om UVA-strålerne, som også er skadelige og er dem, der giver rynker.
UVA-strålerne kan ikke mærkes, ogde bremses hverken af vinduer eller skyer. UVC-strålerne bliver heldigvis fanget af ozonlaget. Solcremer i Danmark beskytter en tredjedel mod UVA og to tredjedele mod UVB. Det er ikke nødvendigvis gældende i udlandet, så kig altid efter UVA-tegnet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Solfaktor og solcreme og Sol