test af solcremer
SPONSORERET indhold

Sol & SPF: Find den solcreme, der passer til dig

Det er vigtigt, at du smører dig godt ind, når solen skinner - uanset om du skal spendere dagen på stranden, i skoven, byen eller på arbejde. Vi har derfor samlet solcremer til dig. Find din favorit her.

Af: Susanne Knutzen Foto: PR
02. maj. 2022 | Sundhed | ALT.dk

emma-s.jpg

Det er en tidligere svensk model, der står bag det lækre, indbydende hudplejebrand Emma S, som netop har fået solcreme til både ansigt og krop med i sortimentet. Solcremerne med SPF 30 og SPF 50 giver bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler. Cremerne har en let konsistens, en vandafvisende formel og er fyldt med fugtgivende ingredienser.

Hydrating Sun Protection SPF 50 - face, 50 ml, 229 kr hos Magasin.dk. Hydrating Sun Fluid Protection SPF 30 - body, 150 ml, 249 kr hos Magasin.dk

avene2022.jpg

I følge det franske apotekermærke, Avene, sker 80 % af soleksponeringen i dagligdagen, og den mest udsatte zone er ansigtet. Det handler heller ikke længere kun om at beskytte huden mod UV-stråling. 25% af celleskader er forårsaget af højenergi blåt lys. Det blåviolette lys trænger endnu dybere
ind i huden end UV-stråler. Det fremskynder bl.a. hudens aldring og giver rynker og pigmentpletter. 

Eau Thermale Avènes nyeste solcremeserie beskytter derfor både mod UVA, UVB og det blåviolette lys. De tre nye ansigtssolcremer har alle et højt indhold af beroligende, irritationsdæmpende og blødgørende Avène Termalkildevand, og de påføres let, absorberes hurtigt giver høj solbeskyttelse med SPF 50+.

De kommer i tre varianter. Cream har en fyldig og nærende teksture. Fluid er ekstra let, og Cleanance er let og modvirker urenheder. De koster 155 kr. og kommer i 50 ml. Se mere på Eau-thermale-avene.dk

karmameju2021.jpg

Karmamejus solserie er både bæredygtig og fyldt med naturlige og økologiske ingredienser. Solcremerne indeholder mineralske solfiltre, der beskytter uden at efterlade huden hvid. Derudover er Karmameju Sun serien solpleje og hudpleje i ét, da produkterne både beskytter, hydrerer, nærer, reparerer og fornyer huden.

Du finder også en 100 % parfumefri variant, som både er god til børn og voksne, der ønsker at bruge solbeskyttelse uden duft – kun med fysiske, mineralske solfiltre.

Sun Body Lotion SPF 30, 200 ml, 289 kr. Sun Body Lotion uden parfume, 200 ml, 289 kr. Solcreme til ansigtet SPF 30, 50 ml, 259 kr. Se mere på Karmameju.dk 

aco.jpg

Det svenske apotekermærke, ACO, er aktuel med tre solnyheder.

En let solmousse, der hurtigt trænger ind i huden. Når moussen påføres, omdannes den til en lotion, der gør den let og glat at smøre ud. Moussen giver intens og langvarig fugt, og bidrager til produktets lette formel.

En ultralet og fugtgivende solcreme til ansigtet, der hurtigt absoberes i huden og efterlader den mat og silkeblød uden at tilstoppe porerne eller efterlade hvide linjer.

Og en uparfumeret mousse til børn med SPF 50. Moussen er dermatologisk testet og kan bruges på våd hud, så den kan påføres umiddelbart efter bad, og den er samtidigt meget vand- og sandafvisende, perfekt til aktive børn, der kan lide at lege i vandet og på stranden.

ACO Sun Mousse SPF 30, 150 ml, 170 kr. ACO Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+, 40 ml, 160 kr. ACO Kids Active Sun Mousse SPF 50, 150 ml, 200 kr. Se mere på Acoskincare.dk

Beauté2021.jpg

Beauté Pacifiques sololie beskytter mod sollysets UVA- og UVB-stråling, og som kan bruges på både ansigt og krop. Stay Natural Sun Spray beskytter mod solrelaterede cellulære DNA skader, inflammation og rødme. 

Stay Natural Sun Spray SPF 20, 200 ml, 239 kr. hos Beautepacifique.com

ecooking.jpg

Ecookings solbeskyttelsesprodukter er med bredspektrede UV-filtre, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Derudover er de fyldt med fugtgivende, nærende og plejende ingredienser såsom Q10, squalane og Aloe vera. De er veganske, allergivenlige og parfumefri.

Solcreme til ansigtet SPF 30, 50 ml, 199 kr. Solcreme til kroppen SPF 50, 250 ml, 259 kr. Aftersun med duft, 200 ml, 199 kr. Solbalm til læberne SPF 50, 15 ml, 99 kr. Se mere på Ecooking.dk

davines-main.jpg

Davines har udviklet to produkter, så du også kan passe på dine lokker i solen.

SU Hair & Body Wash er en shampoo og bodywash i ét og samme produkt, der fungerer som aftersun til både hår og hud. Den har en genopbyggende og fugtgivende formel, der både beskytter håret og forlænger hudens kulør. SU/Hair & Body Wash fra Davines hos Beautycos.dk, 200 kr.

Hair Milk er en beskyttende sollotion til dit hår, som er ideel at anvende både inden og efter soleksponering. Lotionen er beriget med citrus-ekstrakt, der plejer og nærer håret i dybden, så det efterlades blødt og med fornyet glans. Er desuden fri for parabener. SU/ Hair Milk fra Davines hos Beautycos.dk, 275 kr.

matas-natur.jpg

Matas Natur Sollotion er en vandfast og parfumefri sollotion, der trænger hurtigt ind i huden og beskytter den mod solens stråler. Formlen indeholder havreekstrakt, der har en beroligende effekt på huden og hjælper med at reducere rødmen. Den tilsatte algeekstrakt beskytter mod UVB-skader og øger mængden af kollagen i huden. Matas Natur Sollotion SPF 15, 100 kr.

Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 er en parfumefri ansigtssolcreme, der trænger hurtigt ind i huden. Hyaluronsyre har en fugtgivende effekt, der sørger for at blødgøre din hud, samt reducere rynker. Matas Natur Ansigtssolcreme, SPF 30, 100 kr.dermalogica-20.jpg

En let solcreme med et usynligt fysisk solfilter, der er let at fordele på alle hudtoner og giver bredspektret solbeskyttelse mod UVA-, UVB-stråler og blåt lys helt uden at efterlade den ellers typiske hvide solfilm. Produktet er glutenfri og vegansk.

Invisible Physical Defense, SPF 30 fra Dermalogica, 425 kr.

new-nordic.jpg

New Nordic har udviklet en soltablet, der hjælper med at forberede din hud til solen - og forlænger din sommerkulør. Tabletten indeholder plantemolekylære ekstrakter fra bl.a. mandarin, pomelo og C-vitamin, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress som fx nedbrydning af celler medvirkende til synlig aldring forsaget af solens skadelige UV-stråler. Perfect Tan erstatter ikke cremer og skal derfor altid anvendes sammen med en passende solfaktor. Skin CareTM Perfect Tan fra New Nordic, 212 kr. 

tromborg2021.jpg

Aloe Vera har en kølende, helende og utrolig forfriskende effekt. Aloe Vera Gel kan bruges som aftersun – den dulmer helt fantastisk samtidig med, at den fugter huden efter en lang dag i solen. Aloe Vera Gel fra Tromborg, 260 kr.

Solcreme med økologiske ingredienser som Kukuiolie, Pomegranat, Aloe Vera og Glycerin for helende, fugtgivende og plejende effekt. Cremen indeholder både UVA og UVB filtre for optimal beskyttelse og er både til ansigt og krop, hvilket gør, at man ikke behøver flere solbeskyttelsesprodukter end ét. Deluxe Sun Protection SPF 30 fra Tromborg, 300 kr.

heliocare-main.jpg

Solbeskyttelsesprodukterne fra Heliocare modvirker solskader og minimerer overfølsomhed over for solen takket være Fernblock-teknologien. Det er et særligt planteekstrakt fra en bregnesort, som indeholder naturlig beskyttelse mod UV-stråling og virker reparerende på skader som skyldes UV-stråler.

Vandafvisende lotion til kroppen. Heliocare Advanced Spray, 200 ml, 269 kr. Set hos Skinsense.dk. Kosttilskud, som minimerer følsomhed overfor sol og soleksem samt hyperpigmenteringer. Heliocare Oral Capsules, 30 kapsler, 300 kr. Set hos Skinsense.dk

rudolph.jpg

Vandafvisende og parfumefri solstift med høj UVA- og UVB-beskyttelse (SPF 50). Beskytter effektivt ører, næse, nakke og andre områder, der er særligt udsatte i solen. Kan også med fordel bruges på ar. Solstiften er let at påføre, den klistrer ikke, fedter ikke og hvidter ikke. Sun Stick SPF 50 fra Rudolph Care, 145 kr.

En beroligende sollotion med en fin, let konsistens og et strejf af guldglimmer, der får din hud til at stråle i solen, og som beskytter dig mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Den er rig på aktive naturlige ingredienser – opstrammende og fugtgivende agurk, lindrende kamille og havtorn/tindved, der har dokumenteret anti-ageing effekt. Sun Body Lotion Shimmer Edition SPF 30 fra Rudolph Care, 165 kr.

 

mderma.jpg

Solprodukterne fra MDerma er nøje sammensat af særligt plejende ingredienser med dokumenteret effekt, som giver sensitiv hud optimal beskyttelse. Hele serien er anbefalet af Asthma Allergy Nordic og Certificeret af AllergyCertified og er uden parfume og farvestoffer.

Solcreme, som effektivt beskytter dig mod solens UVA- og UVB-stråler, samtidig med at den tilfører huden fugt og gør den blød og smidig.  MDerma High SPF Sun Lotion SPF 30, 200 kr. hos Apotekeren.dk

Fugtgivende Aftersun Lotion med sorbetkonsistens, som er en krydsning mellem en gel og en creme, og gør, at den trænger let og hurtigt ind i huden, beroliger varm og solmættet hud og effektivt beskytter huden mod udtørring. MDerma Aftersun Lotion, 200 kr.

Anbefalet til dig