Anti-amning: "Tilbageslag for kvinders rettigheder"
Foto: Lars H.

Anti-amning: "Tilbageslag for kvinders rettigheder"

Babyer skal kunne ammes på alle cafeer og restauranter, mener kvinder bag demonstration i dag. "Det er bare bryster" lyder slagordet for dagens demonstration, som ifølge flere medier vil samle hundredvis af mødre og sympatisører, som ikke kan se problemet i, at kvinder ammer på caféer og restauranter.

Ligebehandlingsnævnet har ellers netop afgjort, at det er lovligt at afvise kvinder med mælkesultne babyer.

Også på Facebook protesterer mødre mod afgørelsen ved at uploade deres ammefotos, skriver go.tv2.dk. Via Facebookgruppen "Fri babs til baby" kan man låne sig til et ammebillede for at bakke op.

Og fra politisk side, vil Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix efter sommerferien have gennemført, at det skal være en ret for kvinder at amme uanset, hvor de er, ifølge flere medier.

ALT: Tilbageslag for kvinders rettigheder
Protesterne er positive mener redaktionschef på ALT for damerne Mette Mølbak, som selv er mor til to.

"På ALT for damerne mener vi, at afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet er et tilbageslag for kvinders rettigheder. Det handler jo ikke kun om hvorvidt man skal have lov at amme på cafeer eller ej. Det handler om, hvorvidt kvinder grundlægende skal være beskyttet af en ret, der siger, at de har lov til at give deres sultne spædbørn mad i det offentlige rum – lige meget om de opholder sig på en café eller et bibliotek. Derfor er sagen meget større end bare en diskussion om for eller imod amning på caféer."

Demonstrationen "Det er bare bryster" finder sted på Rådhuspladsen i København kl. 15 i dag

Ifølge tal fra restauranternes brancheforening HORESTA er det kun ni ud af 588 medlemmer, som har oplyst, at de har forbud mod ammende kvinder.

Hvad mener du? Skal det være tilladt at amme overalt, eller er det fair, at private café- og restaurantejere frabeder sig amning?

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund