Anders Matthesen

Anders Matthesen har i mange år arbejdet under navnet Anden som dansk komiker, men arbejder også som skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. Han er bl.a. kendt for karakteren Stewart Stardust i ’Jul på Vesterbro’ og i ’Terkel i Knibe’.

Igennem årene har Anders Matthesen høstet stor ros og solgt flere tusinde billetter til sine eftertragtede comedyshows, herunder ’Anden paa coke’, ’Shhh’ og ’ANDERS’. Men han står også bag animationsfilmene Terkel i Knibe (2005) og Ternet Ninja (2018).


9 ting, du skal vide om Anders Matthesen

  1. Anders Matthesen er født den 6. juli, 1975.
  2. Han er gift med Cemille Rosenberg, som også er hans manager. Sammen har de deres fælles søn Spencer (født 2011), og så har Cemille to børn fra et tidligere forhold.
  3. Animationsfilmene Terkel i Knibe fra 2005 og Ternet Ninja fra 2018 har begge vundet flere priser, herunder den prestigefyldte Robert-filmpris. Anders Matthesen har skrevet manuskripterne til begge film, men også lagt stemme til flere af figurerne.
  4. Anders Matthesen har i mange år udnyttet sine evner som rapper i sit arbejde. Det er da heller ikke helt tilfældigt, for han er nemlig tidligere vinder af DM i Rap i 1991.
  5. Han er 1,73 cm høj.

 

Kilder:  IMDB, ALT.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Karriere