Kamilla og Line vil have os til at ændre én ting overfor nybagte mødre: ”Det kræver en ekstra indsats” Barselskurve, gode måltider og nærende omsorg for en nybagt mor bør være noget, vi alle sammen bidrager med, når der er nyfødte i omgangskredsen. Kamilla Rønnestad og Line Bak Rothstein vil inspirere nye og kommende mødre til at være tydelige omkring deres behov og forventninger til den første tid med baby – og håber at venner og familie går i køkkenet for at hælde kærlighed i måltider til en lille ny familie.
Gravide Camilla undrer sig: Hvorfor fik min kæreste ikke det brev? Fædre modtager ikke de samme informationer som mødre. Det har Camilla Søe oplevet på egen krop, da hun modtog et brev i sin e-Boks, som hendes kæreste ikke havde fået. Det skaber en ulighed i forældreskabet, mener hun.
Den ultimative huskeliste: Alt du skal bruge, når du rejser med en baby Drømmer du om at tage din baby med mod varmere himmelstrøg? Der kan være mange spørgsmål, som melder sig, når du skal rejse med en lille ny. Her får du ekspertens råd til den ultimative huskeliste, når du rejser med en baby eller tumling.
Hvornår skal baby have uld på? Her er 13 lune råd til de mindste Nogen siger uld til vinter, andre siger også uld til sommer, men hvordan er det lige med uld og årstid? Og hvordan ved man, hvilken slags man skal vælge, og om barnet har det tilpas i temperatur? Få svar på alle dine uldne spørgsmål her.
9 mødre om amning: Den gode mor sidder ikke i brysterne, men i hjertet "Den gode mor sidder ikke i brysterne, men i hjertet. Kæmpe highfive til alle ammende og flaskegivende forældre," mener forfatter og mor til to, Emilie Melgaard Jacobsen. Og hun har så ret! Læs ni mødres udfordringer om amning. #stopmorshaming
12. måned - Dit barn udtrykker sig med ord Jeres barn begynder måske nu at bruge sine egne ord for visse ting. Det kan ikke sige ”æble” på nuværende tidspunkt, men måske ”aba,” og det er lige så godt. Hvis I forstår, at det er æblet, der tales om, er det vellykket kommunikation, og I skal endelig ikke forsøge at rette på jeres barn. Når bare I fortsætter med at tale voksensprog og selv kalde det et æble, så kommer resten af sig selv.
9. måned - Tag baby ud i naturen Hvis årstiden er til det, så forsøg at komme ud i naturen med jeres barn. Har I en have, er det jo rigelig natur på dette tidspunkt i barnets liv. Tal om, snus til og leg med græsset, jorden, bladene og blomsterne. Peg på fugle og insekter. Det vil være en kæmpeoplevelse. Barnet tager i øvrigt ikke skade af at spise lidt græs.
7. måned - Baby kan sidde med til bords Hvis dit barn kan lide at sidde op med din hjælp, er det i orden at begynde at stable det op i en høj stol (eventuelt med puder).
6. måned - Ha' det sjovt med baby Hvis jeres barn ikke ruller fra mave til ryg endnu, er det en god idé at hjælpe lidt til. Barnet kan godt blive lidt forskrækket over, at verden pludselig vender den anden vej, men vil hurtigt vænne sig til det. Nogle børn ruller fra ryg til mave først, og det er selvfølgelig helt i orden.
4. måned - Stimuler de små hænder Jeres barn kan nu åbne og lukke hånden og skal til at lære at gribe bevidst om legetøj og andre ting. I kan forsøge at få barnet til at gribe ved at stryge legetøjet mod håndryggen og håndfladen. Denne berøring af hænderne vil stimulere barnets forståelse af håndbevægelser.
3. måned - Giv baby et aktivitetscenter Jeres barn kan nu have stor glæde af et såkaldt aktivitetscenter – et tæppe med et par buer henover, hvori man kan hænge diverse ting og tøjdyr, der kan slås til, hives i og suttes på.
2. måned - Giv baby mere plads Jeres barn begynder at have brug for lidt mere plads at bevæge sig på. En madras på gulvet eller eventuelt en kravlegård er god allerede nu, selv om der er lang tid, til baby begynder at kravle. Kravlegården giver mulighed for at hænge forskellige ting op over barnets hoved. Forsøg at finde genstande i forskellige former, farver og materialer.
Nyfødt: Den første måned med baby En nyfødt kan fra fødslen have kortvarig øjenkontakt. Det er meget intenst og udvikler barnet. Tal, så dit barn bliver opmærksom på din stemme og lærer at genkende den som noget rart og beroligende. Men husk, at en baby også har brug for pauser.