Drømmetydning – det betyder dine drømme

Har du nogensinde overvejet, hvad dine drømme betyder? Det er nemlig ikke bare tilfældige indtryk, der fremgår, når din hjerne udfolder sin kreativitet. Drømmetydning kan give en mening til de følelser og drømme, der ellers virker langt fra virkeligheden.

Her på siden kan du blive klogere på drømmetydning og alle de ting, vores drømme fortæller os om vores vågne liv.

Læs mere

Alle mennesker drømmer

Selvom drømmetydning kan lyde som noget, der lægger sig op af spiritualitet eller religion, har klarlægning af drømme faktisk rod i naturvidenskab - nærmere bestemt i den østrigske læge og neurolog Sigmund Freud.

Siden Freud udgav bogen "Drømmetydning" i 1900, har analysering af drømmene været i høj kurs. For vi har alle drømme, og det kan være svært at finde hoved og hale i alle de følelser, som drømmene bærer med sig. Freud mente, at når man kendte sine drømme, så kendte man sig selv bedre. Så hvis man skal stole på ham, kan det altså være en god idé at give sig i kast med drømmetydning. Det behøver ikke at tage meget tid, men et hurtigt blik på nattens drøm, kan klarlægge de meninger og følelser, vores underbevidsthed vil overlevere.

Man kan drømme om alle ting, og der behøver ikke at være en særlig grund til, at vi drømmer, som vi gør, men det kan give drømmeren følelsen af klarhed at vide mere om årsagerne. Det kan nemlig gøre stort indtryk på os, hvis vi drømmer de samme drømme igen og igen.

 

Hvad er drømmetydning?

 • Drømmetydning er en tolkning af vores drømme.
 • Drømmene kan fortælle os noget om vores følelser eller de ting, vi frygter, drømmer om eller grubler over.
 • Drømmeren kan få tydet en drøm af en terapeut, ved hjælp af en guide, eller af kunstig intelligens.

 

Drømmetydning: Mange mennesker drømmer hele tiden, men hvad betyder det, hvilken type drømme du har?

Alle mennesker drømmer, men hvad betyder vores drømme i virkeligheden om vores vågne liv? De fleste drømme indeholder nemlig symboler, der kan bruges til drømmetydning. Uanset om du ofte drømmer om episoder fra det virkelige liv, mareridt, ubevidste tanker eller negative følelser.

Der er ikke nogen endegyldig facitliste for drømmetydning, men her er de mest almindelig symboler, der kan fremgå i dine drømme:

 • Død: Hvis du drømmer om død, skal du ikke være bange. At drømme om din egen død skulle eftersigende være et tegn på, at der ligger et langt og lykkeligt liv foran dig, og at du lige nu er i en fase, hvor dit liv ændrer sig. Drømmer du, at dit barn dør, er det et positivt tegn, der spår, at din søn eller datter vil undgå alvorlig sygdom eller andre livstyrende ulykker. Er der en anden fra din familie, der dør i din drøm, er der sandsynligvis konflikter under opsejling. Så selvom flere drømme om død kan give dig negative følelser, er der ikke nødvendigvis grund til at tillægge det særlig betydning.
 • Tænder: Drømmer du om at tabe dine tænder, kan det være, at din underbevidsthed fortæller dig, at du har mistet balancen i enten dit daglige liv. Det kan både være en fysisk balance, eller det kan være mentalt, at følelsen stammer fra..
 • Gravid: Er du kvinde, der drømmer, at du er blevet gravid, kan det være et symbol på, at du er nødt til at væbne dig med tålmodighed, hvis du vil opnå dine mål. Er du derimod en mand, der drømmer det samme scenarie, prøver din drøm at fortælle dig, at du skal kæmpe hårdt, hvis gerne vil opnå succes i dit liv.
 • Slanger: Drømmer du, at du bliver holdt nede af slanger, eller at du på anden vis er i tæt kontakt med en slange i din drøm, handler det hverken om dyret i sig selv eller den bibelske betydning, hvor slangen symboliserer fristelse. Derimod er det en opfordring til, at du skal være åben over for nye muligheder i dit liv. Er slangen giftig, er det et varsel om, at dine fjender vil tage alle tænkelige midler i brug for at vinde over dig.
 • Vand: Vand i en drøm kan være symbol på mange ting. Det kan være en besked om forandringer i dit liv eller sige noget om dine evner til at influere dine omgivelser.
 • Hunde: Møder du en venlig hund i drømmeland, er det et tegn på loyalitet i din omgangskreds. Bider den dig derimod i din drøm, er der stor sandsynlighed for, at der kommer en konflikt.

Kilder: Drømmeordbogen af Russell Grant, Dreamlookup.com, Mydreamvisions.com

Seksuelle fantasier

Drømmetydning gør sig ikke kun gældende, når vi taler om drømme om vilde dyr, angst eller minder. Mange mennesker drømmer også om seksuelle tanker, når de lukker øjnene om natten, selvom det måske ikke er alle, der har lyst til at tale højt om sine drømme, når det kommer til de varme følelser.

Men har vores ubevidste seksuelle drømme betydning for, hvad vi drømmer om i vores vågne liv. Der er ikke noget fastlagt regelsæt for drømme, men her er nogle af de drømmesymboler, hvor drømmetydning kan hjælpe dig med at indse, hvad dine drømme prøver at fortælle dig, når du ikke er ved fuld bevidsthed.

 • Ekskæreste: Drømmen om en ekskæreste kan være et symbol på, at der er noget i jeres relation, som du savner. Det kan for eksempel være en kvalitet, som personen besad, som du savner i din nye partner eller i dig selv. Så selvom det nok mere kan føles som et mareridt at tænke på sine gamle flammer, behøver der ikke at være en dybere mening med deres optræden i din nattesøvn.
 • Kys: Drømmen om et kys kan vise dig, at du skal undersøge mere romantiske veje i dit liv. Måske føler du en længsel efter romantiske relationer eller blot kærlige handlinger. Hvis du vågner, før du når at kysse personen, kan det være fordi, der er i tvivl om deres holdning til dig. Kan de lide dig på samme måde, som du holder af dem? Hvis personen, du kysser, er en fremmed, er det en god idé at være nysgerrig på, hvordan personen ser ud. Personens fremtoning kan vise dig, hvilke kvaliteter du længes efter. Det kan både være i dig selv, eller hos en mulig partner.
 • Kæreste: At drømme om en kæreste er et symbol på, at du savner romantisk tilknytning til et andet menneske. Hvis du ikke er single, kan drømmen visualisere, hvordan du ønsker, at dit forhold skal være. Måske er der nogle ting, du føler, at du savner. Hvordan kæresten er i drømmen kan også vise, hvilke kvaliteter du værdsætter, og hvordan du gerne vil leve dit liv.
 • Nøgenhed: At drømme, at du står nøgen, behøver faktisk ikke at handle om noget seksuelt. Føler du angst over at stå nøgen et sted i din drøm, handler det oftere om skam eller at være sårbar. Begivenheden i drømmen kan stamme fra en oplevelse fra dit liv, hvor du har følt dig skamfuld eller sårbarhed. Hvis ud derimod befinder dig nøgen, men ikke føler de ovennævnte ting, kan det sige, at du har accepteret, hvordan du ser ud. Det er en god evne at sigte efter.
 • Sex med en ven: Drømmen om at have sex med en ven er et symbol på et tæt emotionelt bånd. Sådan en drøm behøver ikke at handle om noget seksuelt, men kan vidner blot om en tæt relation, eller at man ønsker at få en tæt relation til vedkommende. Hvis du har en partner, men drømmer om en anden, kan det være fordi, der mangler noget i dit forhold eller jeres sexliv. Derfor kan det være en god idé at overveje, om drømmen indeholder noget, som din partner kan give dig, hvis du gør vedkommende opmærksom på det. Episoden kan også blot stamme fra en fantasi, og behøver altså ikke at være tegn på et problem i dit forhold.
 • Utroskab: Hvis din partner er dig utro i din drøm, kan det være fordi, at du er angst for, at personen skal gå fra dig og være sammen med en anden. Det kan også være, at du ikke synes, at din partner giver dig nok opmærksomhed eller bruger nok tid sammen med dig. Det kan også stamme fra en følelse af, at du er god nok til at modtage din kærestes kærlighed. Så kan det være en god idé at kigge indad og arbejde med din selvtillid. Så hvis du drømmer, at din kæreste er sammen med en anden, behøver det ikke at være sådan, din virkelighed er. Hvis det derimod er dig selv, der er utro i dine drømme, kan det tyde på, at du har gjort noget i virkeligheden, der gik imod dine egne principper. Du har måske handlet på en måde, du fortyder, eller som du på grund af din personlighed ikke kan stå inde for. Drømmene betyder altså ikke nødvendigvis, at der er grund til at genoverveje din kærlighed.

Kilde: lassepallesen.dk