Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Julekugler – sådan laver du dine egne

Lav dine egne julekugler i alverdens farver, strikkede og med navne på. Find masser af inspiration her på siden. Elsker du også at pynte op til jul? Og synes du, at der er noget hyggeligt over hjemmelavet julepynt?

Julekugler findes i alverdens faconer, farver, med glimmer, med navn på, strikkede, i porcelæn og glas og det er både billigere og meget flottere at lave dine egne kugler til juletræet.

vis
mere

Vil du hellere lave dine egne julekugler og sætte dit eget touch på din egen julepynt end at købe dem fra Royal Copenhagen, så er du kommet til det helt rette sted. 

Sådan laver du dine egne julekugler

Her på siden har vi samlet en masse ideer til hjemmelavede julekugler. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan pynte kuglerne med. Det smarte er, at du kan lave dem, så de passer ind til resten af din boligindretning eller matcher det andet julepynt på juletræet.

Du kan finde tips til fine måder at skrive navne eller budskaber på dine julekugler eller pynte dem med figurer fra HC Andersens mange eventyrer. Du kan også hækle et fint og festligt betræk til din julekugle eller pynte dem som diskokugler med glimmer, pailetter, blonder og perler.

Julepyntens historie

  • Fra 1811 var pynten på juletræet i den spiselige genre i form af æbler, honningkager og marcipan-roser. Lysene på træet var med de holstenske farver, rød, hvid og blå, da traditionen med at tage et træ ind i stuen er tysk.
  • Fra 1895 blev juletræet opgraderet med danske flag, figurer og kugler i glas.
  • I 1914 blev træet pyntet med julehjerter, elektriske lys og fehår. Juletræet bliver også her meget almindeligt, og stort set alle familier har et juletræ og ikke kun de borgelige familier.
  • I 1974 begynder man at pynte op i hele huset med juledekorationer og kravlenisser, og juletræet holder fast i pynten i form af julehjerter, kræmmerhuse, julekugler og elektriske lys (kilde: videnskab.dk).

alt.dk finder du også mange hækleopskrifter, strikkeopskrifter og opskrifter på patchwork. Du kan finde de ovenævnte opskrifter og mange flere på alt.dk.

Artiklerne på alt.dk er fra Hjemmet, ALT for damerne, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.