Lav dit eget juletræspynt i filt fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Lav dit eget juletræspynt i filt

Lav små fine figurer i filt og sæt dit personlige præg på juletræet.

Af: Gitte Schou Hansen
21. dec. 2015 | Håndarbejde | Hendes Verden

Figurer i filt

Materialer: Hobbyfilt i lysegrøn, lys rosa og mørkerød • Perler, diam 2,5 mm, i rød, rosa og hvid • Broderigarn i rødt og hvidt • Trickmarker.
Alle materialer fra Panduro Hobby.
Bemærk: Lav en skabelon af motivet i papir, og hæft den på et stykke filt med knappenåle. Tegn med trickmarkeren rundt om, og klip motivet ud i dobbelt lag filt, så du har to dele, der passer nøjagtig sammen.

Julekugle

Marker med trickmarkeren, hvor du vil placere små stjernedekorationer på filtstykkerne, og sy dem med 2 tråde broderigarn. Sy en lille hvid perle fast i midten. Hæft de to dele sammen med knappenåle. Lav en løkke af ca. 14 cm broderigarn, og placer knuden foroven mellem de to lag, inden de sys sammen med små tætte risting. Stop lidt fyldevat i kuglen, inden sømmen afsluttes. Klip 2 små røde ophæng, og placer dem på hver side af julekuglen. Sy dem fast med en række små risting, der stikkes gennem alle lag på én gang.

Julesok

Sy et hjerte og en lap på den ene sok. Sy de to dele sammen med en løkke til ophæng og fyldevat mellem lagene som beskrevet før. Sy perler på to grønne kanter, og sy dem fast på hver side af sokken med små risting langs den øverste kant.

Vante

 Sy en stjernedekoration med en perle på den ene del af vanten, og følg derefter samme fremgangsmåde som beskrevet før.

Fuglekasse

 Sy “hullet” på den ene del af modellen, før de to fuglekasser sys sammen omkring en løkke og fyldevat. Sy perler på to røde kanter, og sy dem fast på hver side af modellen som beskrevet før.

Juletræ

Sy de to sider sammen omkring en løkke og fyldevat. Dekorer derefter med en guirlande af røde, hvide og rosa perler, der trækkes på en nål og guldtråd og hæftes i kanten med et par små sting. Gentag på den modsatte side, og hæft tråden med et par bagsting i kanten.

Julekage

Sy den røde bund sammen omkring en løkke og fyldevat. Dekorer den lyserøde glasur med røde perler, og sy dekorationen på begge sider af modellen som beskrevet før. Sy en lille kvist kristtorn fast med et sting ved løkken.

Se skabelonerne til figurerne her

Hendes Verden nr. 51/2010

Anbefalet til dig