Julehåndarbejde og -strik fra Hjemmet og Hendes Verden

Kreativ jul - DIY og håndarbejde

Julehjerter, kravlenisser, nissehuer og fine kræmmerhuse. Begynder du at mærke julestemningen? For mange er julen lig med hygge og afslapning, og det vil vi på ALT.dk gerne være til at skabe.

Her på siden kan du blandt andet finde opskrifter på, hvordan du strikker fine nissehuer og flagranker, hækler marcipangrise og julehjerter, eller hvordan du laver din egen juletræspynt i filt, papir eller patchwork.  

Læs mere

Julehåndarbejde til både store og små

Julehåndarbejde er en god måde at få børnene væk fra deres skærme og få dem til at bruge deres kreativitet i stedet. Mange af de fine ting, man finder i butikkerne, er ofte slet ikke så svære at fremstille selv og kan laves af både børn og voksne.

Vi har samlet opskrifter på julehækleri, julestrikkeri og andet julehåndarbejde, som hele familien kan samles om en søndag med varm kakao og pebernødder.

Hvis du har helt små børn, kan I eksempelvis lave til og fra kort til julegaverne, sy kræmmerhuse af stofrester, folde de fineste juleæsker eller lave søde papirnisser.

Hvis du har større børn, kan I sy Luciakjoler, strikke smukke juletrøjer eller hækle mini juletræer til pynt i huset eller på træet. 

Julehåndarbejde som gave

Der er intet som hjemmelavede gaver, der varmer i en ellers kold tid. Det er både billigere og mere personligt at lave dem selv, og det er kun fantasien, der sætter grænser!

Her på ALT.dk hjælper vi dig lidt på vej og giver dig inspiration til gode gaveideer. Vi har samlet opskrifter på gaver til både kvinder og mænd, unge som gamle.

Du kan eksempelvis strikke en smuk klassisk juletrøje til din datter, brodere søde juleservietter til din svigermor, sy en sød barnekjole til familiens yngste eller lave eksotiske julefutter til din gode veninde.

Find mange flere opskrifter på julegaveideer her på siden.