Julestjerne flet
SPONSORERET indhold

Trin for trin: Flet en julestjerne

Du er sikkert allerede begyndt at overveje, hvordan du skal pynte op til jul år. Her får du vejledning til, hvordan man fletter en julestjerne.

Af: Pia Aas Degn
06. dec. 2021 | Bolig | Hendes Verden

Kæmpe stjerne i lamelgardin

Du kan også flette en kæmpe stjerne i lamelgardiner. Hvis du ikke lige har lamelgardiner liggende, så kig i genbrug og ellers har Jysk en pakke med 12 lameller til 150 kr.

Se hvordan man gør her i videoen:

Trin for trin guide - stjerne flettet i strimler

1. Klip 4 strimler bånd på hver 50 cm. Fold dem på midten, og klip enderne skråt af. Hold den ene strimmel vandret, og hæng den anden strimmel over. Den tredje strimmel hænges over den anden. Den fjerde strimmel hænges over den tredje, og enderne på den fjerde strimmel stikkes igennem øjet på den første strimmel. Skub dem tæt sammen, så de danner et kvadrat.

2. Den ene halvdel af hver strimmel foldes bagover, start med den øverste strimmel, derefter den strimmel, der ligger til venstre, herefter den nederste og til sidst den strimmel, der ligger til højre.

3. Den sidste foldede strimmel stikkes under den første, således at alle 4 strimler “låses”.

LÆS OGSÅ: Sådan fletter du en kubeformet julestjerne

4. Af de strimler, der ligger mod nord, foldes den korteste til højre bagover i en vinkel.

5. Før spidsen videre ned igennem øjet....

6. … og træk den til, så der dannes en lille trekantet spids.

LÆS OGSÅ: Trin for trin: Flettede hjerter

7. Drej stjernen, og fold den næste spids, her skal du løfte den foregående strimmel for at få spidsen ned igennem øjet, når den skal låses. De øvrige spidser foldes på samme måde.

8. Vend bagsiden af stjernen med de længste strimler opad, og fold de sidste 4 spidser på samme måde.

9. Nu er der dannet en flad stjerne, der er ens på begge sider. Løft den øverste af de 2 strimler, der ligger mod højre, over mod venstre. Strimlen skal ikke foldes, men blot ligge løst.

10. Tag den strimmel, der ligger mod syd. Fold strimlen bagover og rundt som en skjortekrave, og stik enderne igennem øverst fra øst mod vest som vist på tegningen.

 11. Drej stjernen en kvart omgang mod uret, og fold næste spids på samme måde.

12. Fold de sidste spidser på samme måde. Vend stjernen og gør det samme fra punkt 9 til 12. Klip derefter enderne 0,5 cm fra kant.